Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na dysku SSD?

iVecti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa dyski ssd i hdd. Nie widzę różnicy gdzie jest minecraft dopóki nie właduje mu 100modów :) tak więc jak grasz w zwykłego minecrafta to nie ma różnicy :) Na obu dyskach mam stabilne 60FPS.

Opublikowano

Dokładnie, nie ma różnicy żadnej ;) Niedawno, sam to testowałem i żadnej różnicy nie odczułem również. Nie zmieni ci to ani FP'S ani nic. Pozostaje, wszystko bez zmian ;) Tylko, jak robisz serwer to dysk ''hdd'' jest szybszy. 

Opublikowano

Mam dwa dyski ssd i hdd. Nie widzę różnicy gdzie jest minecraft dopóki nie właduje mu 100modów :) tak więc jak grasz w zwykłego minecrafta to nie ma różnicy :) Na obu dyskach mam stabilne 60FPS.

a jak "władujesz" 100 modów to co? xD

Dokładnie, nie ma różnicy żadnej ;) Niedawno, sam to testowałem i żadnej różnicy nie odczułem również. Nie zmieni ci to ani FP'S ani nic. Pozostaje, wszystko bez zmian ;) Tylko, jak robisz serwer to dysk ''hdd'' jest szybszy.

a dysk SSD 450mb/s starczy do nagrywania frapsem bez ścin?
Opublikowano

@iVecti różnica jest przy szybkości włączania gry, na HDD jakieś 3-5minut a na SSD 1-1,5minuty.

a bez modów też się trochę szybciej włącza?

Dla mnie jest różnica o ile jest sporo modów @iVecti

Powinno starczyć chociaż nie jestem pewien ;)

a jest ktoś pewien? ;x
Opublikowano

@iVecti

Ja Ci powiem tak, nie wahaj sie kupuj SSDka tylko min. 120GB i do tego HDD zostaje przy kompie. Pamiętaj żeby SSD miał dużą prędkość odczytu i zapisu mój ma 550/550 mb/s(chyba mb/s) z Intela :) jedyny problem to jak gra ma z 60GB ;/ wtedy musze czyścić all (kosz, pobrane itp) a tak to śmiga aż miło :)

Windows z SSD odpala mi się 15 sekund, wszystko chodzi jak błyskawica!

A w mc bez modów nie gram więc nie wiem jak to jest bo i tak zawsze w chwilę mi się włączał.

Opublikowano

Zależy jak tej gry będzie używać. Do modów/ let's play'ów itp. Wiadome jest, że SSD jest szybszym dyskiem i będzie Ci szybciej szedł MC jak i wszystko inne ;) 

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...