Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Omijanie Zabezpieczeń Komputra

nady93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorka że w dziale metin2 ale u najwięcej ludu.

Więc tak gram w miejskiej biblliotece publicznej w metka zainstalowany juz był od dawna.

Niedawno przyszedł jakiś koleś i zablokował wszystkie kompy tj. nie można wejść na dysk C, nie można usuwac nic z pulpitu ani uruchamiać .exe itp.

Co mam zrobic ??

Uruchomiłem wiersz poleceń ( notatnik "call cmd" i zapisane jako .bat ) i zmieniłem hasło na administratora.

Loguje się na administratora i dalej nic nie mogę uruchomić.

Nawet ściągnąć plików nie mogę bo dochodzi do 99% i wyskakuje że nie ma dostępu do dysku C.

Screen:

http://w315.wrzuta.pl/obraz/13BnXoD2JzO/bez_tytulu

Help!!

Opublikowano

Radze kupić własnego kompa. :)

Moze nie wszystkich stac na kompa? :/

Jak ty masz to sie ciesz z tego!

+

dobo95.png

Sygrantura by AgatkaPL :) Dziekuję ;)

Opublikowano

@up dokladnie :<

@topic

Hmm Ja tak samo mam w bibliotece w szkole :D (w czasie przerwy :D )

Ale jakos wlamalem sie na stary profil i sie w metka gra xD

Moje Tuty :)

POLIMORFIA MEGA TUT

http://www.mpcforum.pl/topic/186542-tutmega-polimorfia-co-i-jak/

1.jpg <<< Kanal na YT Kliknij na obrazek !!!!

Opublikowano

Zbieraj puszki i potem kup komputer ;f

Dawne czasy na ProMT2 z moją najlepszą gildią PALESTYNĄ!

Zapraszam do oglądania i komentowania :)

Pozdrawiam P0WER :)

Opublikowano

Jeżeli massz dostęp do internetu ściągnij tweak xp z peb.pl i oznacz poblokowane opcje :)

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

Może i tutaj najwięcej ludu ,ale prawie same dzieciaki...

Lepiej idź do kawiarenki ,bo jak coś spierdolisz z kompem to będziesz musiał to robić i nigdy ci już nie pozwolą wejść na kompa...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Jeżeli massz dostęp do internetu ściągnij tweak xp z peb.pl i oznacz poblokowane opcje :)

Jedyna jak narazie sensowna rada, spróbuje i napisze co z tego wyszło.

A co do wszystkich mam kompa w domu ale cały dzień siedzą siostry i starzy więc ja dostępu nie mam :/

Opublikowano

Kurde znawcy! Jeśli komputer jest wpięty do domeny to zapomnij o jakichkolwiek działaniach. Jeśli znasz hasło admina to jak masz okno logowania i masz możliwość wpisania danych to wpisz Administrator i hasło, jeśli masz okno z wyborem profilu daj dwa razy alt + ctrl + del i pokaże się okno, gdzie możesz wpisać te dane. Jeśli nie znasz hasła admina to nie wiele zrobisz ale są sposoby na jego zdobycie i złamanie pod warunkiem, że komputer nie ma antywirusa lub da się go uśpić za pomoca taskkilla lub innych aplikacji jeśli proces jest chroniony (acces denied). Wykradnij pliki SAM i odhashuj je w domu (więcej na ten temat w google, nie wiem czy o czymś takim wolno mi tu pisać :D) Jeśli masz dostęp do gpedit.exe to masz władze nad tym komputerem :D Zawsze ktoś zostawia jakąś furteczkę hehe :D

Jeśli jesteś z Wrocławia lub okolic to mogę Ci załatwić tani komputer ;)

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Kliknij Start > Uruchom... pokaze sie okno wpisz tam control userpasswords2. Pojawi sie znow 2 okno, potem kliknij na swoj profi > własciwosci > członkostwo grupy > inny: administrator. Powinno działać jak nie to napisz pomyslimy dalej :)

Opublikowano

Chłopie jeśli są nałożone restrykcje na profil a jak widać są to to da tyle, co umarłemu kadzidło.

Opublikowano

Kurde znawcy! Jeśli komputer jest wpięty do domeny to zapomnij o jakichkolwiek działaniach. Jeśli znasz hasło admina to jak masz okno logowania i masz możliwość wpisania danych to wpisz Administrator i hasło, jeśli masz okno z wyborem profilu daj dwa razy alt + ctrl + del i pokaże się okno, gdzie możesz wpisać te dane. Jeśli nie znasz hasła admina to nie wiele zrobisz ale są sposoby na jego zdobycie i złamanie pod warunkiem, że komputer nie ma antywirusa lub da się go uśpić za pomoca taskkilla lub innych aplikacji jeśli proces jest chroniony (acces denied). Wykradnij pliki SAM i odhashuj je w domu (więcej na ten temat w google, nie wiem czy o czymś takim wolno mi tu pisać :D) Jeśli masz dostęp do gpedit.exe to masz władze nad tym komputerem :D Zawsze ktoś zostawia jakąś furteczkę hehe :D

Jeśli jesteś z Wrocławia lub okolic to mogę Ci załatwić tani komputer ;)

Znam hasło na Admina ( w notatniku call cmd zapisałem jako .bat , uruchamiasz i net user Administrator* czy cos w tym stylu )

Problem polega na tym że na koncie Administratora NIE mogę robić praktycznie nic tyle co zwykły user.

@pawliqol

Nie ma uruchom żeby nikt tak jak ty nie kombinował, a poza tym hasło admina już mam.

Opublikowano

Nie można się pozbyć wiersza polecenia z systemu ;) Próbowałeś windows + r? To też uruchom.

Logowałeś się na konto admina? Wiesz o tym, że w systemie jest konto ponad prawami administratora? Ma uprawnienia większe niż admin.

W ogóle o jakiej windzie mówimy?

Opublikowano

Nie można się pozbyć wiersza polecenia z systemu ;) Próbowałeś windows + r? To też uruchom.

Logowałeś się na konto admina? Wiesz o tym, że w systemie jest konto ponad prawami administratora? Ma uprawnienia większe niż admin.

W ogóle o jakiej windzie mówimy?

Wiem że nie można się pozbyć wiersza poleceń, ale chodzi o to że niebyło go na pasku start.

Po co widnows + r ??? Juz zalogowałem się na administratora i dupa ma takie uprawnienia jak ja.

A co do konta ponad administratora w panelu sterowania jak weszłem sa 3 konta edunet ( ja ) , aministrator i gość. Czy to konto ponad admina jest ukryte i go tam nie widać ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...