Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul

daimao.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego oczekujesz?

Anime fajne w ostatnich 5 minutach ostatniego odcinka, tak to słabo, bo przeciągane.

Reklama mangi, lepiej poczekać na drugi sezon (bodajże styczeń) i dopiero wtedy się za to brać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czego oczekujesz?

Anime fajne w ostatnich 5 minutach ostatniego odcinka, tak to słabo, bo przeciągane.

Reklama mangi, lepiej poczekać na drugi sezon (bodajże styczeń) i dopiero wtedy się za to brać.

Przeciągane? Wtf.

Moim zdaniem to właśnie przeskakiwanie wątków powoduje, że nie wiemy o co chodzi i całość wygląda jak kupa g*wna.

I tutaj następuje punkt zwrotny - tak masz rację, ostatnie 5min fajne. End of story.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Tokyo ghoul oceniłem na 8, co jest trochę dziwne, bo oceniając całokształt nie zasługuje on na taką ocene. Dałem mu taką jednak dlatego, że przy pierwszych i ostatnich odcinkach rzeczywiście bawiłem się bardzo dobrze. Wadami tego tytulu z pewnością są:

- cenzura. 

- mało ciekawych postaci. Było kilka fajnych, ale to za malo

- nie trzymanie się mangi. Z tego co wiem poucinali i zmienili chyba kolejność jakichś wydarzeń, nie jestem pewny, ale efekt jest taki, ze tak na prawde nie wiadomo o co chodzi w tej serii..

- zbyt duże  tępo wydarzeń

Generalnie nie polecam, nic specjalnego

XrgAYyk.png

Opublikowano

Przeciągane? Wtf.

Moim zdaniem to właśnie przeskakiwanie wątków powoduje, że nie wiemy o co chodzi i całość wygląda jak kupa g*wna.

I tutaj następuje punkt zwrotny - tak masz rację, ostatnie 5min fajne. End of story.

No właśnie podobno w mandze główny bohater nie jest taki zły, a w anime nadal ssie.

Więc w pewnym sensie przeciągali, aby pokazać ciekawy moment na samym końcu, gdy cała reszta odcinków była średnia.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No właśnie podobno w mandze główny bohater nie jest taki zły, a w anime nadal ssie.

Więc w pewnym sensie przeciągali, aby pokazać ciekawy moment na samym końcu, gdy cała reszta odcinków była średnia.

No więc jak to napisałeś kilka postów wyżej - lepiej poczekać na drugi sezon.

Możliwe, że popularność pierwszego sezonu zaowocuje poprawą jakości w przyszłości, w sumie to po cichu na to liczę bo manga wydaje się fajna.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Po prostu nie wiedzieli, jak zekranizować cały ten wątek w tak mało odcinków i przez to wyszło gówno. Manga ok, ale nie przeczytałem do końca, więc trudno mi się wypowiedzieć o całości, ale póki co manga bije o głowę tę ekranizację. Jeżeli podobnie będzie z tym 2 sezonem, o ile wyjdzie, to od razu polecam mango by zaoszczędzić czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...