Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić / zmienić / zostawić ?

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chciałbym ulepszyć mój komputer tylko nie wiem co zmienić lub dokupić. Mój budżet to 500-600 zł.

Oto mój pc-t : 

-Płyta główna :GIGABYTE GA-945PLM-S2

-Gb ram : 1 gb

- Procesor : Intel®  Celeron® CPU 420 @1,2 GHz

-Zasilacz : Tracer AC-230V 4A 50 Hz

- Karta graficzna - NVIDIA  GeForce 210 Trurbo Cache 512 mb 128 mb GDDR3 Memory

- Dysk twardy : Samsung 250 GB

Proszę o pomoc w dobraniu części. W ostateczności jakiś już złożony pc-et . 

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Za 600zł to tak: http://www.morele.net/inventory/info/fykQHD/

Zasilacz, płyta i procek.

W przyszłości zmień kartę i dokup ram.

Tego pentiuma możesz kręcić do 4,2/3

@Dargu

Lepiej niech teraz się pomęczy na 1 GB ramu a nie celerona mu wciskasz...

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Za 600zł to tak: http://www.morele.net/inventory/info/fykQHD/

Zasilacz, płyta i procek.

W przyszłości zmień kartę i dokup ram.

Tego pentiuma możesz kręcić do 4,2/3

Bez ramu ma jechać? W tej cenie z nówek to będzie tylko Celeron, więc lepiej się rozejrzeć za jakimś używanymi.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Bardziej wolał bym nowe części ponieważ dla mnie one są bardziej pewne a z użuwanych może być coś uszkodzone chyba że jakieś naprawde dobre i tanie i na 100% sprawne no i oczywiście do gier bo używam komputera do gier i internetu,

Opublikowano

Bardziej wolał bym nowe części ponieważ dla mnie one są bardziej pewne a z użuwanych może być coś uszkodzone chyba że jakieś naprawde dobre i tanie i na 100% sprawne no i oczywiście do gier bo używam komputera do gier i internetu,

Żeby myśleć o częściach które poprawią komfort grania, najpierw musisz wymienić zasilacz i płytę.

Raczej nic lepszego z nówek nie da się złożyć w tej cenie.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

To nie musi być niewiadomo co taki Intel core 2 quad,2 lub 4 lub 6 GB ram,zasilacz tak z 500v,karta jakaś typowa do gier nie za droga i płyta też w miarę do gier.Takie cos myślę że by było ok . Jeśli przesadzam to proszę o dobranie dla mnie części żeby pograć w gry fps Combat Arms  , Fifa World i tym podobne. Podajcie jakieś sugestie i propozycje dla mnie. Może być też jakiś cały komp używany . Aby miał w sobie w miarę dobre części do gier .

Opublikowano

Teraz mój budżet wynosi maxymalnie 1000-1200zł ponieważ zarobiłem troche pieniędzy ale chce sobie również kupić monitor panoramiczny tak 19-24 cale.Więc chciałbym żebyście mi doradzili jakie części najlepiej kupić do gier poniewaz niechcę kupować całej jednostki .                                                                                                                                                                                                                                                                              Z góry dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...