Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pobraniem minecrafta.

:):):):):):):)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z javą/minecraftem. Poprostu zaden minecraft nie chce mi działać, pobrać się, mimo że mam javę. Dodam, że mam Windowsa 7 64 bit, a javę pobrałem najnowszą na system 64bitowy. Poprostu włączam sobie launcher i nie chce mi się pobrać. Pomocy ! :( @EDIT: Minecraft z minecraft net pobiera się prawidłowo. Jednak nie stać mnie na zakup minecrafta, a minecraft by zyczu tez mam jakis błąd... 2 godziny czekam  mam ''repozytorium z modami jest aktualizowane''

Opublikowano

Witaj, spróbuj kolego zmienić na inny launcher ;) Polecam Magic Launcher lub KeiNett. Dodatkowo zaktualizuj sterowniki do karty graficznej. Jeżeli, to nic nie da to wyłącz antywirusa jak i firewalla na czas pobierania Pozdrawiam :) 

Opublikowano

Dobrze by było jakbyś zaczął wszystko od początku. Mam tutaj na myśli odinstalowanie samej gry oraz oprogramowania Java a potem na "czysto" zrobić wszystko od początku. Spróbuję Ci opisać w punktach po kolei cały proces może pomoże.

1. Odinstaluj grę oraz oprogramowanie Java za pomocą "Panel sterowania"

2. Kliknij przyciski START+R a następnie wpisz %AppData% i kliknij Enter. Znajdujący się tam folder ".minecraft" należy skasować

3. Przejdź na oficjalną stronę Java (KLIKNIJ) a następnie pobierz oprogramowanie Java współpracujący z twoim systemem operacyjnym

4. Po pobraniu i zainstalowaniu oprogramowania Java należy pobrać grę. (Zalecam zakupienie oryginalnej kopii). Pobierz piracką wersję gry od TeamExtreme (KLIKNIJ) a następnie zainstaluj ją

5. Otwórz Launcher, wpisz swój Nick i kliknij "Play"

6. Następnie wybierz najnowszą wersję (zalecana opcja) i kliknij duży przycisk "Play". Launcher w tym momencie powinien rozpocząć pobieranie potrzebnych plików a po ich pobraniu uruchomić grę

Jeżeli nie pomogło możesz jeszcze spróbować zaktualizować sterowniki do karty graficznej lub przeskanować komputer za pomocą antywirusa w poszukiwaniu wirusów. Mam nadzieję, że w jakiś tam sposób pomogłem Ci rozwiązać ten problem. Pozdrawiam :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...