Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop pod gry

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak w temacie poszukuję laptopa głównie do czerpania przyjemności z gier MMO. 

Budżet jakim dysponuję to kwotą +/- 2.5 do 3 tysięcy złotych. 

Nie znam się kompletnie na komputerach i ich osprzętach, dlatego też pragnę zasięgnąć waszych porad.

Czy mam jakieś konkretne wymagania? - Chciałbym aby obecny gry chodziły mi na minimalnie średnich detalach, ale nie ukrywam, że w grę wchodzą wysokie smile.png

Chciałbym powrócić m.in do mojej ulubionej gry World of Tanks, dlatego też liczę na waszą pomoc. 

Opublikowano

Lenovo y510p z i7 i GT755m. Podswietlana klawiatura głosniki JBL, dobre wykonanie, Możliwośc zamontowania dysku SSD na złączu msata.

Taniej MSI GP 60 z i5 8gb ram i GTX850m. Lub ten sam model MSI GP60 lecz z FULL HD.

Dell inspiron 7537 z i5 ulv 8gb ram i GT750m GDDR5 + dysk SSD 120 gb. Podświetlana klawiatura , dobre aluminiowe wykonanie. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu).

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Gajwer bardzo dziękuję za przedstawione propozycje wraz z ich krótkim opisem. To Lenovo jak i laptop z Della wyglądają całkiem całkiem, chodź do ostatecznego wyboru myślę, że jeszcze trochę...

A co myślicie o tych laptopach? 

http://www.x-kom.pl/p/204065-notebook-laptop-15-6-lenovo-y510p-i7-4700mq-4gb-1000gb-dvd-rw-gt755m.html?partnerid=100448925&sm12=Nw==&ts=1415199981&token=74be9501f33d2d83d5987d57cc03d1c7

oraz

http://www.x-kom.pl/p/184340-notebook-laptop-17-3-asus-r751jb-ty092-8-i7-4700hq-8gb-1tb-dvd-gt740.html

propozycja trzecia

http://allegro.pl/lenovo-y50-fhd-i5-4200h-8gb-1tb-gtx860m-4gb-gratis-i4767431651.html

Czekam na wasze opinie.

Opublikowano

Pierwszy to ten podany przez Gajwera, i właśnie jego bym wybrał ze względu na i7 do WoTa. Ale jeśli stać cię na ten za 3200 z GTX860M, to również jest to dobra opcja.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Juz daliśmy Ci najlepsze propozycje :)

Tylko @Gajwer porównując oba laptopy z firmy Lenovo(patrz linki wyżej). Jeden ma i7-4700MQ z GT 755M, 4 GB RAM a ten drugi ma i5-4200H GTX-850M 8 GB RAM. 

A słyszałem, że lepiej wziąć lapka i5 z dobrą grafą niż i7 z gorszą. Ile w tym prawdy w tych dwóch przypadkach?

Opublikowano

Do gier typu WOT lepiej wybrac mocniejszy procesor...

A do gier typu single player nowości lepiej mocna grafikę (lecz nowsze gry robione sa pod procesory 4 rdzeniowe czyli i7) wiec jak będzie i5 może przytłaczać grafike GTX860

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Postanowiłem i moim wyborem jest Laptop Lenovo Y5010P i7 - na 99.5%. 

Martwi mnie tylko brak napędu optycznego w tym zestawie. - Czy moje zmartwienie jest nie potrzebne? Dodam, że z nagrywarki w ogóle prawie nie korzystam(chyba, że uruchomić jakieś filmy) ale to szczegół. Gorzej jest jeśli przyszło by mi zainstalować system operacyjny, co w tej chwili?

PS. Szczególne podziękowania dla @Gajwer

Opublikowano

Co ty gadasz? A to niby co?

Nagrywarka DVD+/-RW DualLayer

Hmm, doczytałem i w teorii napędu być nie powinno, jedynie kieszeń, ale w specyfikacji nagrywarkę podają. Sam nie wiem co o tym myśleć, albo sklep dorzuca, albo to błąd.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Postanowiłem i moim wyborem jest Laptop Lenovo Y5010P i7 - na 99.5%.

Martwi mnie tylko brak napędu optycznego w tym zestawie. - Czy moje zmartwienie jest nie potrzebne? Dodam, że z nagrywarki w ogóle prawie nie korzystam(chyba, że uruchomić jakieś filmy) ale to szczegół. Gorzej jest jeśli przyszło by mi zainstalować system operacyjny, co w tej chwili?

PS. Szczególne podziękowania dla @Gajwer

Wtedy pobierasz obraz systemu, robisz bootowalny pendrive i instalujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...