Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sklep www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli my nie posiadamy takowego sklepu i nie znam jak on działa/jak sie go uzywa, to jak mamy ci pomoc ? Pisz jedynie do treekta... Bo my praktycznie nie mam Ci jak pomoc!

Opublikowano

Gdyby dał jakiś kontakt do niego to bym napisał, a wiem że na yt nie ma co pisać bo pisałem miesiąc temu i nic ;/ Dlatego też napisałem tutaj z myślą że ktoś pomoże 

bez reklam

Opublikowano

A może po prostu gracz, który dokonał zakupu musi byc ONLINE na serwerze?

Gracz ten jest online na serwerze, a mimi to pokazuje się coś takiego.

bez reklam

Opublikowano

Sklep jest od trektaTV i zezwolił na jego edycje. Po zakupie powinno wyskoczyć że klucz został aktywowany, a zamiast tego pojawia się takie coś jak pokazałem wyżej, dodam że nic nie zmieniałem w plikach, prócz zwykłej konfiguracji nazwy itp;

A oto pliki czyste: uuuuuuu

Jest to kod świeżo pobrany, u mnie jest już wyedytowany.

Jak mogę to naprawić ?

bez reklam

Opublikowano

Gdybym pomieszał coś z mysql to by nie wystartował wcale ;/ jakieś propozycje ? 

Hostingowania na uti.pl

bez reklam

Opublikowano

Jestem wrozbita Maciej i wy wroze ci jak to naprawic. Wejdz w config i skonfiguruj :-)

@na serio

Bez kodu nic ci nie powiem bo nie znam skryptu.

._.

EDIT: Nie zobaczylem kodu download :-: jak bd w domu to cos wymysle ^_^

Opublikowano

Gdybym pomieszał coś z mysql to by nie wystartował wcale ;/ jakieś propozycje ? 

Hostingowania na uti.pl

Problem jest w wykonywanym cmd, zmień te cmd 'zakup' na 'say' i zobacz  czy błąd będzie dalej.

--

Pozdrawiam Padaambo

Jeśli pomogłem to daj like :3

Opublikowano

Problem jest w wykonywanym cmd, zmień te cmd 'zakup' na 'say' i zobacz  czy błąd będzie dalej.

--

Pozdrawiam Padaambo

Niestety ale nadal jest to samo ;/

bez reklam

Opublikowano

Serio.. Skript, Skript, Skript!
Wina nie leży po stronie itemshopu, ale po stronie serwera. Komenda /zakup ... jest źle skonfigurowana w skript. Napisz sb plugin na to, lub jeśli nie potrafisz zamiast wykonywać tą komendę, użyj wszystkie komendy, które miały być wykonywane przez Skript (np. /say, /pex user .. group set) wpisz je w itemshop.

Opublikowano

próbowałem już tak nie raz, komenda jest dobrze napisana, gdyż się wyświetla na serwerze, tylko problem z tym co jest na zdjęciu ;/ 

bez reklam

Opublikowano

@kukubaczek po co ci kod sklepu? Znowu zrobisz sobie zmianę grafik i sprzedaż jako swoje?

@topic

Wklej tylko skrypt który odpowiada za wyświetlenie tego błędu po co nam cały skrypt?

Może to być spowodowane nawet brakiem funkcji PHP ob_start(); oraz ob_end_flush(); a także mógł zapomnieć dodać po prostu auto przekierowania header('Location: dziękujemy_za_zakup.HTML'); ...

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@kukubaczek po co ci kod sklepu? Znowu zrobisz sobie zmianę grafik i sprzedaż jako swoje?

@topic

Wklej tylko skrypt który odpowiada za wyświetlenie tego błędu po co nam cały skrypt?

Może to być spowodowane nawet brakiem funkcji PHP ob_start(); oraz ob_end_flush(); a także mógł zapomnieć dodać po prostu auto przekierowania header('Location: dziękujemy_za_zakup.HTML'); ...

Oto plik, który odpowiada za wysłanie wiadomości że "Twoja usługa została aktywowana" lecz nie wyświetla tego po zakupu, tylko to co wyżej :

http://pastebin.com/Vz6bDANP

dodam że *Niby sklep ma być na pierwszej stronie w FTP, lecz na tej hostingowni znajduje się w :

/webspace/httpdocs/nazwadomeny.pl

bez reklam

Opublikowano

Sklep jest od trektaTV i zezwolił na jego edycje. Po zakupie powinno wyskoczyć że klucz został aktywowany, a zamiast tego pojawia się takie coś jak pokazałem wyżej, dodam że nic nie zmieniałem w plikach, prócz zwykłej konfiguracji nazwy itp;

A oto pliki czyste: uuuuuuu

Jest to kod świeżo pobrany, u mnie jest już wyedytowany.

Jak mogę to naprawić ?

Dodaj skan, 1h.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...