Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet pod Minecraft PvP bez lagów

xCinekxMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki internet polecacie aby był pod Minecrafta . Tak żebym miał Płynne PVP a nie lag co chwile i koxa jesz , a padasz ;)

Obecnie mam orange 21 gb , jest to dużo czy mało ?

Wystarczy na takie cuś ?

Z góry dziękuję :)

-----------------------------------------------------------------------------

Szukam ekipy do postawienia serwera Minecraft ;p

Opublikowano

Co do dostawcy internetu to Netia ew Upc. Oferta do 20 mb/s oczywiście.

Opublikowano

Ja lece w Orange 10mb/s i jest bardzo dobrze

A ile dziennie grasz ?

Opublikowano

Cześć, oczywiście, że ci wystarczy taki internet ;) Tym, bardziej że chcesz grać płynnie w Minecrafta :) Jeżeli, chcesz tak bardzo zmienić to wykup pakiet z Netii też jest niezawodny :-)  

Opublikowano

Jaki internet polecacie aby był pod Minecrafta . Tak żebym miał Płynne PVP a nie lag co chwile i koxa jesz , a padasz ;)

Obecnie mam orange 21 gb , jest to dużo czy mało ?

Wystarczy na takie cuś ?

Z góry dziękuję :)

Dla mnie to kojarzy się z internetem mobilnym typu LTE z limitem 21GB. Jeśli takowy masz to zapomnij o stawianiu serwera na tym. Sprawdź realną prędkość jaką masz w różnych godzinach gdyż może się okazać, że w godzinach szczytu twoja prędkość sięgnie 128kb/s. Jeśli jest to natomiast tzw stacjonarny po kablu 20Mb/s to będzie dość dobrze. Orange stacjonarny ma upload relatywny do download więc jakoś to dźwigniesz. Jeśli chodzi o samą grę na serwerach a nie o serwer to pomyśl również o tym iż jeśli coś ściągasz w tym czasie lub współdzielisz łącze to będziesz miał lagi. 

Opublikowano

Nie chodzi o super prędkość a płynności i niski stabilny ping.

Nawet na 1mb bez problemu będziesz grać.

Orange nie jest stabilnym źródłem internety.

Grajac wiele lat w cs cos o tym wiem

Liczy się tylko pasja

Liczy się tylko Minecraft !

Opublikowano

8Mb/s starczy :)

to czy będziesz miał laggi, zależy od tego gdzie mieszkasz. Jeśli mieszkasz na jakimś odludziu, daleko od siedziby dostawcy, to nawet jak będziesz miał wykupioną lepszą ofertę, to będziesz miał duży ping. Jeśli mieszkasz w mieście, to 8 Mb/s na spokojnie starczy, jeśli chcesz grać w jakiekolwiek gry. Chyba, że dużo ściągasz, to 20Mb/s :)

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Hmm... 21 GB to dosyć sporo tylko zależy jaki masz zasięg i jakie internety CI pójdą. U mnie na przykład Netia nie sięga... Wracając do tematu - Orange ma przyzwoitą ofertę z "nielimitowanym transferem danych" i tam do 10Mb/s / 20Mb/s itp. Jak nie wiesz jaka szybkość będzie u Ciebie szła, to musisz sobie sprawdzić siłę połączenia i dobrać sobie internet wedle budżetu i zasięgu. 

A z tym "Nielimitowanym transferem danych" to nie ma czegoś takiego jak nielimitowane. Jest to chwyt marketingowy. Wszystko ma swój koniec. Za bardzo przeciążysz sieć - przecinają Ci łącze o połowę. Tak to z nimi jest.

PS: Nie bierz internetu w plusie! Najgorsze szajstwo i ten Power LTE > . >

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Powiedziałeś, że masz internet 21gb, czyli jak duży pakiet, ale nie powiedziałeś jaki szybki. Zrób speedtesta i wrzuć na forum ;)

Opublikowano

to zalezy od kompa bardziej bo ja mam liveboxa a i tak mi scina a to jest dobry net

Jak Ci scina przez komputer to masz spadki fps a nie lagi -.-

@top

Poszukaj dostawcy co oferuje internet radiowy lub kablowy ,teraz za 50zl mc masz interner 20mb+ bez zadnych ograniczen pobierania i innego syfu.. :)

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Chodzi mi o to aby nie było lagów :D

Czasem nagrywam odcinki na yt , które też trszkę ważą  [ max 150 mb] .

Chce aby na wszystko wystarczyło .

Teraz mam słaby net bo orangge nie przysłało rachunku do zapłaty , na chwile obecną jest takie cuś :

BJWeuuv.png

Opublikowano

Zależy od twojego położenia. Jeśli masz światłowody to bierz UPC/Vecta 50-100 mbps i wio.Jak nie to orange starczy.Tzn neostrada,10 mb: P

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...