Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System do Minecraft

EximiusSquare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jaki polecacie system do Minecraft ale też do innych gier?

Mój komputer:

RAM: 8 GB (7,89 Dostępne) 

Procesor:  AMD FX-8350-Eight-Core Procesor 4.00 GHz (Po wakacjach kupuje nowy)

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 660 (Po wakacjach kupuje GTX 989)

Mam Windows Pro 8.1 64 bity

Jaki system jest najlepszy na takiego kompa?

Opublikowano

Komputer i sprzęt masz okey, na 8 wyciągniesz pewnie tyle samo fps co na 7. 8 jest uzdolniona wizualnie i ma wizualne lepsze opcje.  7 zżera więcej ramu, więc zostaw sobie 8. Wsytarczy się przyzwyczaić do 8 i wszystko będzie dobrze. Ja zawsze używałem 7 i jak raz zainstalowałem 8 to mi się komputer popsuł przez tego windowsa i dlatego mam kiepskie zdanie na temat tego systemu. Ale zostaw go sobie. ;) 

Kappa.

Opublikowano

Coś, ci kolego ja jeszcze doradzę ;) Jeżeli, chcesz więcej RAMu to bierz 8 bo 7 dużo bierze RAMu podczas update. Zdecydowanie, 8 ale 7 też jest bardzo dobra :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Komputer masz bardzo dobry.
Polecam ci windows 7, ponieważ na windows 8 są wyższe wymagania oraz z poniektórymi grami występują błędy.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Komputer dobry, prawie takie preferencje jak u mnie w lapku ^^

Procek - ok (osiem rdzeni o.O)

System - Jak najbardziej OK

Wszystko takie jak jest, jest ok :)

aw

Opublikowano

Zainstaluj sobie Widnows'a 7 dla mnie 8 to wielkie gówno i nie idzie nic na tym zrobić. Jak instalujesz 7 to najlepiej 64-bit ;)

Yhym, pisz dalej niedoświadczony użytkowniku tego zacnego forum. 

Win8 w moim przypadku jest bardziej wydajniejszy niż 7, gotowy jest w 9 sekund (tak, mierzyłem) od czasu wciśnięcia przycisku, w MC na shaderach fpsy skonczyły o ponad 15 dając mi płynną grę. Jeżeli chcesz osiągnąć takie efekty to pobieraj tylko MODYFIKACJE szeroko okrojone bo większość aplikacji nie jest przydatna. Bolą kafelki? Zainstaluj modyfikację Start Is Back ;)

64 bit? Nie no co ty będzie instalował 32 na 8gb ramu kolego... 

serwer_ourmc.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...