Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierścienie / Kamienie

вℓυє

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak można stwierdzić, że Venoms aka. Blue aka. Shojacz jest dobrym technikiem i 3/4 forum może się od niego uczyć? xD

Bardzo słabo zedytowałeś tego questa.. widać, że dopiero zaczynasz tą zabawę z lua.

O pythonie nie wspomnę, bo co za śmieć kradnie go z innego serwera i spoileruje jako własną robotę?

Mógłbym prosić o skan na virustotal? Nie przemawiają do mnie te domowe antywirusy.

Opublikowano

Jak można stwierdzić, że Venoms aka. Blue aka. Shojacz jest dobrym technikiem i 3/4 forum może się od niego uczyć? xD

Bardzo słabo zedytowałeś tego questa.. widać, że dopiero zaczynasz tą zabawę z lua.

O pythonie nie wspomnę, bo co za śmieć kradnie go z innego serwera i spoileruje jako własną robotę?

Mógłbym prosić o skan na virustotal? Nie przemawiają do mnie te domowe antywirusy.

Kim ty do ku@#y jesteś ....

Kolejny noname który wbił na forum bo ma spięcie w wibratorze ?

Shojacz ? - Kto to ku!@#ej nędzy jest -__- ?

Czekam na profesjonalne skrypty w pythonie oraz mega dobre questy od ciebie na MPC. Bo ja narazie nic nie widzę :)

D2Pq2tR.png

Opublikowano

Kim ty do ku@#y jesteś ....

Kolejny noname który wbił na forum bo ma spięcie w wibratorze ?

Shojacz ? - Kto to ku!@#ej nędzy jest -__- ?

Jestem osobą, która nie lubi frajerów przypisujących sobie pracę innych.

Jak to? Zmieniałeś tą swoją nazwę już tyle razy, że nie pamiętasz tego nicku?

Serwera BlueLineMT2 też nie pamiętasz ani tych podań na moddera, coddera, kidmoda? o.O

Ponawiam prośbę o skan na virustotal.

@Spoiler

Nie muszę dowartościowywać się wrzucaniem tak jak Ty skopiowanych śmieci na forum dla śmieci.

Możesz jednak mieć tą pewność, że Twoje umiejętności przegrały ze mną już na starcie.

Opublikowano

Jestem osobą, która nie lubi frajerów przypisujących sobie pracę innych.

Jak to? Zmieniałeś tą swoją nazwę już tyle razy, że nie pamiętasz tego nicku?

Serwera BlueLineMT2 też nie pamiętasz ani tych podań na moddera, coddera, kidmoda? o.O

Ponawiam prośbę o skan na virustotal.

Skądś ty sie urwał ? Jakie BlueLineMT2 ? Jakie podanie na moddera ?!@# JAKIEGO CODDERA ?

Kolego przecież ty mnie nawet nie znasz. Druga sprawa miałem tylko w życiu dwa nicki:

_venoms_

вℓυє

Jeżeli nie masz popartych faktów, tylko robisz z siebie idiotę na forum pisząc takie gówna - to po prostu wyjdź.

Hahaha, normalnie sikam :D BlueLineMT2 - Co to za szit ?

D2Pq2tR.png

Opublikowano

Skądś ty sie urwał ? Jakie BlueLineMT2 ? Jakie podanie na moddera ?!@# JAKIEGO CODDERA ?

Kolego przecież ty mnie nawet nie znasz. Druga sprawa miałem tylko w życiu dwa nicki:

_venoms_

вℓυє

Jeżeli nie masz popartych faktów, tylko robisz z siebie idiotę na forum pisząc takie gówna - to po prostu wyjdź.

Hahaha, normalnie sikam :D BlueLineMT2 - Co to za szit ?

Wmawiaj sobie, wmawiaj.. Ja i tak wiem swoje. (:

To jak... Dostanę ten skan? Proszę Cię o to już 3 raz.

Opublikowano

Wmawiaj sobie, wmawiaj.. Ja i tak wiem swoje. (:

To jak... Dostanę ten skan? Proszę Cię o to już 3 raz.

To ty gówno wiesz :) Nigdy nie pisałem żadnych podań, serwera Blueline coś tam, to nawet dobrze, że mi powiedziałeś bo takiego w życiu nie znałem...

Proszę Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/3d9566fd8da1f19fd5d0ce91109ff985dacb7ea6b77d3294000ef34ca2d25e17/analysis/1415110309/

D2Pq2tR.png

Opublikowano

To ty gówno wiesz :) Nigdy nie pisałem żadnych podań, serwera Blueline coś tam, to nawet dobrze, że mi powiedziałeś bo takiego w życiu nie znałem...

Proszę Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/3d9566fd8da1f19fd5d0ce91109ff985dacb7ea6b77d3294000ef34ca2d25e17/analysis/1415110309/

Ziomeczku... Jestem za mądry na to, aby wkręcał mnie jakiś idiota.

Dzięki wielkie za skan.

Testowałeś na BlueLineMT2? Nie było tam żadnych bugów na r2089M? Bo system był bodajże pisany pod r34083.

Opublikowano

Venoms, podobno miałeś skończyć z Metinem xD

System nie jest napisany mega optymalnie. Al

Kurwaa, gościu, ale Ty mi na nerwy działasz. Pieprzysz na temat optymalności, że wszystko jest meganieoptymalne a sam nie jesteś w stanie opublikować NAWET QUESTA, najniższej formy "aplikacji" do metina która pokazałaby nam co w Twoim mniemaniu znaczy optymalizacja. I nie mów mi, że nie udostępniasz tutaj nic bo hejty/nie opłaca się/sami sobie zróbcie/etcetera, etcetera, bo gdybyś faktycznie coś potrafił to nawet najmniejszy skrawek Twoich umiejętności przeszedłby bez hejtów i zostałby przyjęty pozytywnie.

@topic

Orł ze mnie z pythona żaden, a że mam sposób na wykorzystanie to chętnie skorzystam, dzięki.

Opublikowano

No no ciekawe, zostawiam lika oraz oblookam :D do tego ciekawy tutek, sam robiłeś czy z jakiegoś forum?xD

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

Kurwaa, gościu, ale Ty mi na nerwy działasz. Pieprzysz na temat optymalności, że wszystko jest meganieoptymalne a sam nie jesteś w stanie opublikować NAWET QUESTA, najniższej formy "aplikacji" do metina która pokazałaby nam co w Twoim mniemaniu znaczy optymalizacja. I nie mów mi, że nie udostępniasz tutaj nic bo hejty/nie opłaca się/sami sobie zróbcie/etcetera, etcetera, bo gdybyś faktycznie coś potrafił to nawet najmniejszy skrawek Twoich umiejętności przeszedłby bez hejtów i zostałby przyjęty pozytywnie.

@topic

Orł ze mnie z pythona żaden, a że mam sposób na wykorzystanie to chętnie skorzystam, dzięki.

Heh, widzę, że mnie bardzo dobrze znasz xD Patrzyłeś chociaż do kodu tego systemu? Stara zasada, której nauczył mnie Zazol, DRY.

Udostępniam wiele rzeczy, ale nie na tym forum. Ktoś, kto mnie nie zna i ma w d***e to kim jestem, całuje mi stopy za to, że mu pomagam, a nie narzeka na byle co. Niestety taką mamy mentalność. 

Wiele osób, którym pomagam pisze mi, że jestem dobry, uczciwy i hojny (oczywiście nie są to Polacy). My potrafimy tylko krytykować. 

Nie chcę wyjść na hipokrytę, dlatego otwarcie mówię, że system mi się nie przyda. Moja "krytyka" to zwrócenie uwagi na powtórzenia. 

Nie chodziło mi o optymalizację w sensie najlepsze przystosowanie do jądra, tylko sam kod, w którym, jak już to wspomniałem, jest wiele powtórzeń. 

Nie mam nic do Venomsa, zwróciłem tylko mu uwagę. Kiedyś mu chyba nawet z czymś pomagałem, ale na pewno pytał mnie o współpracę. 

Ogólnie jest wiele ludzi, którzy mają w d***e takie przesądy i proponują mi współudział w jakimś projekcie. Nie jestem kimś mega znanym w świecie polskich serwerów Metin2, ponieważ zazwyczaj odmawiam. 

Nie jestem też chytry. Za wszelaką pomoc jedyne o co proszę to o polecenie mnie jeśli ktoś będzie takowej potrzebował lub uczenie kolejnej osoby przez tą, której pomagałem.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie, chcesz rozwinąć dyskusję, proszę bardzo. Wszelakie dane kontaktowe mam w profilu.

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Fajny bajerek ode mnie, można wykorzystać go na wiele sposobów. 

A dokładnie są to sloty , na które możemy założyć jakieś itemki , czyli np: kamienie, albo pierścienie.

Tak ta magia wygląda w grze:

5201514150448391210448.jpg

Na sloty zakładają się te itemki które zdeklarujemy w queście.

1. Unpack root, wchodzimy do game.py

Wklejamy na samej górze:

import kamienie

U mnie wygląda to tak:

import os
import app
import dbg
import grp
import item
import background
import chr
import chrmgr
import player
import snd
import chat
import textTail
import snd
import net
import effect
import wndMgr
import fly
import systemSetting
import quest
import guild
import skill
import messenger
import locale
import constInfo
import exchange
import ime
import kamienie
import uiBonusPage
import event
import inventoryChanger

Potem szukamy:

class GameWindow(ui.ScriptWindow):
def __init__(self, stream):
ui.ScriptWindow.__init__(self, "GAME")
self.SetWindowName("game")
net.SetPhaseWindow(net.PHASE_WINDOW_GAME, self)
player.SetGameWindow(self)

Pod tym wklejamy:

TAB,TABself.KamykiWindow = kamienie.Kamyki()

Szukamy:

def __ServerCommand_Build(self):

i pod tym wklejamy:

TAB,TAB,TAB#Venoms_kamienie START
TAB,TAB,TAB"KamykiDane" : self.KamykiDane,
TAB,TAB,TAB"KamykiQuest" : self.KamykiQuest,
TAB,TAB,TAB"KamykiInfo" : self.KamykiInfo,
TAB,TAB,TAB#Venoms_kamienie STOP

Szukamy nastepnie:

def __BuildKeyDict(self):
onPressKeyDict = {}

I dodajemy sobie 

self.KamykiOpen()

Pod jakiś button to już należy do waszego wyboru :)

Następnie gdzieś na końcu wrzucamy:

TAB#Venoms_kamienie START
TABdef KamykiDane(self, data):
TAB,TABself.KamykiWindow.SetData(data)

TABdef KamykiQuest(self, id):
TAB,TABconstInfo.KamienieQuest = int(id)

TABdef KamykiInfo(self):
TAB,TABnet.SendQuestInputStringPacket(str(constInfo.KamienieSlot))

TABdef KamykiOpen(self):
TAB,TABself.KamykiWindow.Show()
#Venoms_kamienie STOP

2. game.py możemy zapisać i zamknąć, teraz wrzucamy z paczki kamienie.py do rootów .

3. Następnie tworzymy folder image w rootach i wrzucamy tam - kamienie_bg.tga

4. Edytujemy questa który jest w paczce , odpalamy go na serwerze. 

5. EQ które ma się tam zakładać 18.10

Korzysta kto chce. Czekam na Hejty bo pewnie już są w drodze. Narka i dobranoc.

DOWNLOAD:

http://www10.zippyshare.com/v/29882677/file.html
https://mega.co.nz/#!RpNChR7J!taPW6ycD0Oy6SwdA6zbOxoDtFQOLXfBRaH1rWuRDMzQ

SKAN:

8918114150446081210448.jpg

Wiesz no ja nie nalegam bo taki nie jestem , ale jak się podoba

to pierdyknij takiego offensywnego LIKE! To będzie więcej fajnych rzeczy

Hłi-Hłi, _venoms_ powrócił :)

Taki tam Like co to dla ciebie :3 a venoms w profilu będzie miał tyle #SWEG'u, że masarka !

9635914150496911210448.png

#by_nixo

Opublikowano

Wszystko fajnie, nie mam nic przeciwko wrzucaniu moich rzeczy, ktore już kiedyś były opublikowane na mpc, ale napiszcie chociaż, że kod jest mój. Pierwotnie były to kamienie glyph robione dla marka na serwer avestia jakoś półtora roku temu, a na mpc jest to teraz uznawane za nowość? Jednak dobrze robię, że nie udzielam się na tym forum.

Venoms może :)

Pozdrawiam GuMiS aka Nixo.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że pisząc w ten sposób skrócisz duużo więcej questa:

when 154400.use or 164400.use or 144400.use or 153400.use or 163400.use or 143400.use or 151400.use or 161400.use or 141400.use or 150400.use or 160400.use or 140400.use begin
			local id = item.get_vnum()
			local slot = veni_kamienie.Settings().SlotList[id]
			if veni_kamienie.TestSlot(slot) then
				veni_kamienie.Sciagnij(slot, veni_kamienie.DataKamien(slot))
				veni_kamienie.Zaloz(slot, id)
				syschat("Pomyślnie założyłeś "..item_name(id).." na slot "..slot.."!")
			else
				veni_kamienie.Zaloz(slot, id)
				syschat("Pomyślnie założyłeś "..item_name(id).." na slot "..slot.."!")
			end
		end	

8910814572903361049127.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie za bardzo mi się to podoba ale dam ci lajka na zachęte. :P­

Mogło to wyglądać lepiej ;)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...