Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawka chłodząca do PS4

Grzesio64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Widziałem na allegro podstawkę chłodząca do ps4 za 60 zł, tutaj pytanie do państwa, czy opłaca się ją kupić, czy konsola bedzie się mniej nagrzewać przez to ? gdyż moja po godzinie grania dosyć głośno pracuje (wiatraki)

Opublikowano

Witam. Widziałem na allegro podstawkę chłodząca do ps4 za 60 zł, tutaj pytanie do państwa, czy opłaca się ją kupić, czy konsola bedzie się mniej nagrzewać przez to ? gdyż moja po godzinie grania dosyć głośno pracuje (wiatraki)

Opłaca się ja kupiłem za niecałe 10zł na allegro do ps3 i konsola jest chłodna :P

6jnc40.gif

Opublikowano

Takie podstawki są dobre ale do laptopów, nie wiem jak wygląda spód konsoli... ale jeśli posiada ona gładką powierzchnię bez żadnych otworów jak w przypadku PS3, to nie ma sensu kupować.

Przecież powietrze z wentylatorów nie przedostanie się przez zabudowaną powierzchnię... tym bardziej nie ochłodzi podzespołów. Jeśli natomiast spód obudowy konsoli wygląda jak w laptopach (w co wątpię), to możesz sobie kupić.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Tak, ale obudowa jest bardzo cienka i po chwili powoli zacznie się ochładzać. Nie jestem w stanie powiedzieć jak bardzo, ale jest skuteczna ;)

Opublikowano

Tak, ale obudowa jest bardzo cienka i po chwili powoli zacznie się ochładzać. Nie jestem w stanie powiedzieć jak bardzo, ale jest skuteczna ;)

Póki konsola nie będzie miała otworów przez które będzie dostawało się chłodne powietrze do środka, to podzespoły nie są w stanie się ochłodzić, gdyż chłodne powietrze nie dociera do środka konsoli.

Oczywiście nagrzana obudowa trzyma ciepło, nie mogę się nie zgodzić, że podstawa coś daje... jednak w moich oczach jest to za mało.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

jak konsola po godzinie grania zaczyna Ci się przegrzewać to zastanowiłbym się nad tym, czy jest z nią wszystko w porządku.

Nie miałem żadnych problemów przy 3 godzinach nieustannego grania.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Zadzwoń do supportu Playstation, zapytać się, czy konsola po godzinie powinna bardzo głośno działać. A co do podstawki to moim zdanie nic ona nie daje. Tak jak napisał @tripipi , jeśli konsola nie ma dziur w dolnej obudowie, to jak powietrze ma niby dochodzić do środka konsoli. I tak @tripipi masz rację. Żadna z konsolo PS nie ma dziur od spodu (no chyba, że sam wywiercisz).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Omg, ludzie czy Wy chociaż widzieliście konsolę PS4 na oczy ?

Jeżeli pytam się to chce odpowiedzi od osób które taką podstawkę mają

UP "Zadzwoń do supportu Playstation, zapytać się, czy konsola po godzinie powinna bardzo głośno działać. A co do podstawki to moim zdanie nic ona nie daje. Tak jak napisał @tripipi , jeśli konsola nie ma dziur w dolnej obudowie, to jak powietrze ma niby dochodzić do środka konsoli. I tak @tripipi masz rację. Żadna z konsolo PS nie ma dziur od spodu (no chyba, że sam wywiercisz)."

Dla twojej wiadomości wstawiam Ci zdjęcia

814321415350478102301.jpg

Konsola stoi w pozycji takiej jak na obrazku, a z prawej i lewej strony ma otwory chłodzące.

Także pisanie coś o tym żebym wywiercił otwory itp są po prostu debilne.

I nie piszcie coś w stylu " kolega stara Ci się pomóc a Ty piszesz coś w stylu.... "bla bla bla itp "

Opublikowano

Ale w sensie podstawki, chodziło mi o taką pod konsolę, jak do laptopów. A tak przy okazji, te wyloty z boku, to nie są "otwory chłodzące", tylko, miejsce na wlot powietrza.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...