Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co powiecie o tym ? MSI-16F2

MrPrzemo01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

chciałbym się spytać co myślicie o tym sprzęcie msi-16f2 posiada on następujące podzespoły:

-Intel Core i7 2670QM [technologia sandy bridge]

-Dysk twardy WD scorpio 750gb 5400obr/sek.

-8gb ramu [z rozszerzeniem do 16,razem 4 gniazda ddr3 ]

-Matryce 15,6cala FHD 1920 x 1080 [niestety nie umiem doczytać jaki typ wyświetlacza]

-kartę graficzna gtx 570 [którą można nieźle podkręcić]

co powiecie o takim czymś? nada się do nowszych gier na średnich/wysokich i czy będzie możliwość nagrywania filmów w dobrej jakości bez utraty znacznej ilości FPS'ów? i przez ile nie będe musiał się martwić że dana gra mi nie pochodzi?

czy ta karta graficzna jest wydajniejsza od gtx 550TI?

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Nadać się nada, ale bardziej opłacalne są lapki z i5 i jakąś lepsza grafiką 8xx. Ten laptop ma "stary" sprzęt więc jest pewnie używany, za ile chcesz go kupić?

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Przecież to laptop więc OC odpada, a dyskusja jaka karta jest lepsza, ta laptopowa czy zewnętrzna do komputera jest bez sensu moim zdaniem.

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-570M.56646.0.html

w BF'a płynnie na ultra nie pograsz.

hmm widać że nie wiesz że msi w każdych laptopach robi coller boost a po za tym mam podkładkę chłodzącą którą przerobie bo jest za mała.

a tak po za tym przy OC tej karty można zyskać nawet 10FPS w grach a to jest dużo.Czyli w bf 3 na ultra coś w miejscach 30fps a to jest już granica grywalności :P

Nadać się nada, ale bardziej opłacalne są lapki z i5 i jakąś lepsza grafiką 8xx. Ten laptop ma "stary" sprzęt więc jest pewnie używany, za ile chcesz go kupić?

właśnie nie umiem wyczytać kiedy te lapki wyszły ale spytam sprzedawcę,za 2k.Szukałem z serii maxwella czyli kart 8xx i nic nie znalazłem każdy ma 840m albo 850m a ta jest wydajniejsza.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Gdzie wyczytałeś że 570 lepsza? 850 to nowsza technologia, większy zegar, mniejsze zużycie prądu i wiele więcej.

wiem że nowsza i to o wiele ale przeczesałem całego olx'a  a ten z 850m ma i5 a tu jest i7 więc to chyba lepiej.A jak z nagrywaniem będzie na tym MSI?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...