Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do Gier

KapiOfMagic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Jestem Kacper, mam bardzo słaby komputer który kupiłem jakieś dwa lata temu oczywiście bez żadnej wiedzy w MediaExpert. Po świętach chciałbym złożyć sobie komputer ale za bardzo nie znam się na tym. Komputer przeznaczony głównie do gier , tj. Fifa ,bf4. Nie jestem wymagający , i nie chodzi mi o full detale , chciałbym miec w bf stałe 60 klatek około. Na niskich/średnich. Do świąt uzbieram około 2 tysiące, czy jest sens składania komputera do gier za 2k ? Chciałbym w późniejszym czasie go update'ować ;) Prosiłbym może jakieś zestawy , chodzi o samą skrzynkę bez systemu ; ) Dziękuję

Opublikowano

To napisz jak będziesz miał pieniądze, do świąt się jeszcze wiele może zmienić. Za 2k dostaniesz fajny zestaw po przyszły upgrade.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Na wstępie wyglądałoby to tak http://www.morele.net/inventory/info/q3sPG7/. Poleciłbym Ci kupno używanej karty graficznej np. 7850 co dałoby Ci bardzo wydajny pc na start. W tym zestawie jest budżetowa r7 260 która jest słaba na dłuższą mete ale zmiana karty to nie problem. Do tego dodatkowa kość ram w przyszłości i komp miód malina :)

Tak jak kolega wyżej napisał: do świąt jeszcze kawałek, ceny mogą się strasznie pozmieniać (czasami ceny pójdą w dół i to sporo, a czasami specjalnie na święta będą zawyżać ceny więc trzeba uważać)

Jak możesz to napisz jaki masz dysk, ram i obudowę w starym pc. Może coś się nada i zestaw na starcie będzie elegancki ;)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Ze starego kompa mam tylko takiego co się by nadało to:

-Dysk seagate 500 GB

-Nagrywarka DVD

Ramy to jakieś chińskie gówno "hynix" 4gb 1300 mhz , szkoda gadać, obudowa nie lepsza, nie wejdzie do niej żadna karta graficzna dłuższa, a poza tym zasilacz u góry ;c

Zapomniałem dodać, co sądzisz o karcie r9 270x jak na początek , bo mam możliwość kupić taniej i nową tylko że zagraniczną ; )

Firma MSI.

Opublikowano

Ram jest bardzo słaby, bo 1300 mhz, to nie jest dobre, lepiej coś z większej półki, 1800 +.

Podaj cenę, to Ci pomogę dobrać komputer, do tego co masz teraz.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

No 140 euro to jakies jest 560zł

polecam zajrzeć na allegro na używki w bdb stanie z gwarancją ;)

ja sam w niedziele zakupiłem ( jeszcze nie doszła, w łodzi dopiero jest ;< )

r9 270x gigabyte windforce za 500zł ( była za 574/575zł ale tel był podany no i się dogadałem ). Również polecam tę opcję, taką r9 270x dorwiesz myślę, że za 540zł bez negocjacji. (w niedziele była aukcja za 540zł asus r9 270x, ale juz sie skonczyla )

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

http://allegro.pl/gigabyte-amd-radeon-r9-270x-oc-2gb-gddr5-gwarancja-i4762106821.html

od tego typka kupiłem swoją kartę graficzną :) jutro prawdopodobnie dojdzie, to Ci powiem czy jest git.

Typek karty graficzne kupił po to, bo organizował "lany", jednakże nie opłaciło mu się to, nawet za prąd mu się nie zwracało więc sprzedaje.

100% pozytywów, tel podany, śmiało dzwoń i bądź twardy, znegocjujesz cene do minimum 520zł :)

Karta dziś doszła, pudełko w stanie bdb, dobrze zapakowane, karta graficzna również jak nowa. Polecam

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...