Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer gamingowy do 7K

Brzoza750

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zakupić komputer gamingowy, będę się bawić troszkę w O/C ale o tym później.

Potrzebuję komputer do najnowszyszych, wymagających gier jak i do gier w które najczęsciej gram: X Plane 10, FSX, ARMA II, ARMA III.

Generalnie na kompuer mogę wydać i 10k pln, ale nie chodzi o to aby pchać w niego jak najwięcej pieniędzy, a natomiast chodzi mi o stosunek wydajność/cena.

Najbardziej preferuje okolice 5-7K pln, chciałbym abyście mi doradzili jaki setup bedzie najlepszy ( procesor czy i5 czy i7, płytę główną, GPU, pamięć, dysk SSD itd. )

Mój poprzedni komputer z którego byłem zadowolony był to:
i5 4690K
GTX 770
ASRock Z87 Extreme 4
zwykły HDD
8GB HypreX niebieskie dokładnie nie pamiętam specyfikacji
zasilacz BeQuiet 650W modularny

Komputer sprzedałem gdyż wyprowadziłęm się za granicę i wszystkiego do auta nie zmieściłbym :(

Teraz celuję bardziej w i7 i GTX 980, nie chcę się bawić w żadne SLI, z czasem będę myślał nad modernizacją chłodzenia CPU i GPU na wodne, narazie potrzebuję solidnej bazy która starczy na parę lat.

Chciałbym abyście doradzili mi jaki procesor wybrać, czy jest sens kupowania i7 czy lepiej zostać w i5, zaznaczam że chciałbym grać póki co w rozdzielczośći 1080P a z czasem chce rozbuować system na 3 monitory do symaltorów lotu takich jak Xplane10, FSX.

Generalnie chodzi mi o bardzo mocny setup w jak najniższej cenie, resztę wydam na gry, głosniki i inne gadgety :)

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano

I7 nieoplacalne, jeśli nie zajmujesz się grafika i renderingiem. Tamten pc był dobry, wymienilbys 770 na 980, dokupił jeszcze ram 8 gb 2337 MHz

Opublikowano

Moja propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/Hjyv1m/ + http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=58641

Dostajesz zestaw z wydajnym 4 rdzeniowym procesorem z odblokowanym mnożnikiem. Dobrze wyposażoną płytę główną od MSI na chipsecie Z97.

8 GB szybkich ram 2133 MHz. Zasilacz modularny 550W z certyfikatem 80+ bronze. Wydajny i ciche chłodzenie. Karta graficzna bardzo wydajna pobierająca małą ilość energii GTX 980 od Asusa z chłodzeniem Strix.

Dysk SSD 256GB do tego HDD 1 TB na pliki. Wszystko zapakowane w wyciszaną obudowę.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...