Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Unturned] Server do Unturned

EximiusSquare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wam przedstawić jak zrobić własny server na nowej wersji Unturned 3.0 ponieważ teraz tworzenie servera jest trudniejsze

1. Wejdź w folder z grą (Moja lokalizacja plików gry: E:\Gry\Steam\SteamApps\common\Unturned)

2. Stwórz skrót od gry (Klikasz na Unturned prawym przyciskiem myszy i utwórz skrót)

3. Nazwij skrót taką nazwą jak ma się nazywać server

4. Kliknij PPM na skrót i tam gdzie pisze "Element Docelowy" Dopisujemy na końcu po spacji -nographics -batchmode +secureserver/nazwaservera i klikamy zastosuj.

5. Następnie włączamy nasz skrót i wpisujemy shutdown. Konsola powinna się wyłączyć.

6. Wchodzimy w folder Servers później folder z nazwą naszego servera klikamy server i włączamy Commands.dat za pomocą notatnika lub notepad++ którego polecam

7.Wpisujemy:

name nazwaserva

password Hasłoserwa
mode Normal (Są jeszcze: Easy, Hard oraz Gold)
map PEI (Lub wpisujemy nazwę mapy na której chcemy zagrać)
maxplayers (ilość graczy która może wejść na server)
8.Następnie zapisujemy i uruchamiamy nasz skrót
9. Cieszymy się grą z kolegami!

Jeśli coś nie działa to albo coś źle zrobiliście albo jest jakaś inna przyczyna. Żeby grać z kolegami trzeba mieć hamachi i twoi koledzy muszą być w twojej sieci.
Opublikowano

Było z 2 tematy, odnośnie robienia servera na 3.0, więc dobrze, że go zrobiłeś ;)
Ogółem poradnik wszystko opisuję, ale nie wygląda najlepiej. ;)
Łapeczke zostawiam B)

647041416238306889721.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Postąpiłem zgodnie z poradnikiem, konsola uruchomiła się, wszedłem do gry - odświeżyłem serwery (listę) i mojego serwera tam nie ma, dlaczego?

Opublikowano

Dlaczego serwer pojawia się na sieci LAN a nie na "refresh internet" ? Pomocy?

Prawdopodobnie coś źle zrobiłeś. Też tak miałem.  Wchodzisz w servers usuwasz folder z nazwą servera i usuwasz skrót. Później robisz wszystko od nowa powinno zadziałać ;)

Opublikowano

Wszystko zrobiłem tak jak trzeba, pragnę żeby pojawił się On na liście "REFRESH INTERNET" A NIE NA "REFRESH LAN" !

Zrobiłem to ponownie i działa, ale dlaczego pojawia się on w LAN a nie na publicznej liście serwerów, tak jak na przykład inne serwery. Błagam, pomocy.

Kontakt; wojtek.brygala (BRYGACZ) skype ;)

Opublikowano

Wszystko zrobiłem tak jak trzeba, pragnę żeby pojawił się On na liście "REFRESH INTERNET" A NIE NA "REFRESH LAN" !

Zrobiłem to ponownie i działa, ale dlaczego pojawia się on w LAN a nie na publicznej liście serwerów, tak jak na przykład inne serwery. Błagam, pomocy.

Kontakt; wojtek.brygala (BRYGACZ) skype ;)

Czy twoi koledzy są w twojej sieci hamachi? Powinni oni dołączać przez connect a nie przez servers. Żeby zrobić server na który można wejść przez servers trzeba znaleźć jakiś hosting. Inaczej twoi koledzy muszą dołączać przez wejście w Play --> Connect --> I tam wpisać port, hasło i IP oraz kliknąć Connect

@szelkoffy Poradnik nie ma wyglądać tylko pomagać ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak dodać swoją mapę ?

Dodawałem mapy do folderu Levels w konsoli wpisywałem map [Nazwa]

w pliku konfiguracyjnym zmieniłem nazwę i nic nadal mapa flatgrass

TEMAT

Opublikowano

mozna gdzies zobaczyc jaki sie ma port bo zmienilem przypadkiem i teraz zaden nie dziala ;d

Jak ustawiasz ścieżke i dajesz parametry to w pierwszym polu przecież jest port:

-port:25444 -players:20 -nographics -pei -gold -nosync -pve -sv
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@EximiusSquare mam problem odnośnie serwera.Razem z koleżanką gramy na serwerze hamachi na mapie PEI,ale kiedy wgrałem mapę SmileyLand to koleżanka nie może wejść na serwer Piszę jej "Server lost you're connect'.Dodaję iż na mapie PEI wszystko śmiga świetnie.Dodam też,że ja mogę wejść na serwer na mapie SmileyLand ale to może dla tego,że ja hostuję.Także jakbyś wiedział co jest to proszę pomóż :)

Opublikowano

Twoja koleżanka też musi zainstalować mapę, której używa serwer. Jeżeli to nie pomoże, to napisz temat w głównym dziale Unturned co by nie zaśmiecać poradnika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziwne.. moj kolega mogl wejsc na mojego serwa na 3.0.. ale u mnie lagowalo zrobilem u niego identycznie jak u mnie (u niego nie lagowalo) noi dobra ale pisze ze nie moze znalesc serwa :/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...