Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel core i 7 4790k , plyta glowna , zasilacz , obudowa , dysk

Demac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Planuje zlozyc komputer za 2000 zl bez karty graficznej (gdyz posiadam gtx 550 ti i narazie mie lepszej niebtrzeba kiedys sobie lepsza dokupie). A wiec tak wybralem procesor i7 4790k albo 4770 k nie wiem czy jest duza roznica miedzy nimi , moze jakis inny procesor tej samej ceny i lepszy ? A moze tanszy ? Nie mam pojecia jaka plyte glowna wybrac zeby to smigala ladnie . Do tego trzeba dysk z 1 tb , ale watpie zeby mi starczylo wiec 500 mb tez bedzie dobrze. Do tego zasilacz jakis taki zebys kiedys pociagnal mi gtx'a 770 . No i oczywiscie budowa na ktorych ani troche sie nie znam . Nie wiem id czego zaleza obudowy komputera , ale nie musi byc ladna byle by byla funkcjonalna. Oraz 8 gb ramu i jezeli ktos moze mi wytlumaczyc czym sie rozni ddr 3 od ddr 5 ? I czy warto inwestowac w ramy ? Gdyz mam 8 gb swoich ramow lecz nie mam pojecia czy to ddr takie czy takie (kupione w 2011 roku). Serdecznie za pomoc dziekuje ;kr

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Do czego ten komputer używasz?

Będziesz robił OC?

Dysk 1 TB a 500 GB to 20zł różnicy.

Nie ma czegoś takiego jak ram ddr5 jest ddr1/2/3 (i teraz wchodzi 4) ale nie 5. Może ci chodzi o GDDR5?

Sprawdź programem np. Speecy jaki masz ram.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

jeśli komputer do gier to ta i7 jest totalnie nie opłacalna lepiej już kupić cały komputer za 2000 ponieważ będzie to bardziej opłacalnie i taki komputer będzie miał większą wydajność w grach 

Opublikowano

Jezeli sprzęt idzie pod oc i nastawiony jest na gaming to oplaca się inwestować w szybsze ramy, ddr4 są poki co nieoplacalne

Powiedz do czego kompa wykorzystywany bd bo jak do gier to można zaoszczędzić zamiast7 wziac i5 i kupic ssd

Bdsz robic oc?

Opublikowano

Komputer leci do gier , chcialbym ta i7 dlatego ze bede dokupywal karte graficzna za okolo 1000-2000 zl . OC to chyba podkrecanie dysku tak ? Raczej nie bede robil . Tak samo mowilem karte graficzna jak narazie mam . Chodzi mi o sam procek zasilacz ram obudowa dysk . Tamte ramy sa c*****e.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Komputer leci do gier , chcialbym ta i7 dlatego ze bede dokupywal karte graficzna za okolo 1000-2000 zl . OC to chyba podkrecanie dysku tak ? Raczej nie bede robil . Tak samo mowilem karte graficzna jak narazie mam . Chodzi mi o sam procek zasilacz ram obudowa dysk . Tamte ramy sa c*****e.

jak do gier to i5 nie ma sensu i7, oc to podkrecanie procesora, mozna rowniez podkrecic ramy i gpu

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79417&s=90893&s=88816&s=75830&s=69522

Jak chcesz to można wrzucić SSD, o ile jeżeli masz pieniądze.

Po co mu taka płyta jeśli nie robi OC? Jeszcze do tego mATX? 8S

Od mnie taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/kKlq98/

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...