Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest nie tak? Komputer a Lagi.

MrPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MWd8X.jpg

Tak się prezentują wymagania na maxa w metinie.

Mój PC.

Win 7 Sp1, 32Bit - Update najnowsze.

AMD Atholon 64 2x DualCore Processor 3600+ 2.00GHz

RAM 3GB

Dyski: Wolne - 30, 15, 4 GB.

NVidia GeForce 8600GTS

Internet 120MB/s

W metinie, jakkolwiek go nie ustawię wyciskam koło 40FPS w mieście (pustym), jak są sklepy dajmy jak na ascarialu z 10FPS - MAX. Jak klepie spota szponów/zinów (dużo po prostu), to fps mam 1 bądź 0 = stop klatka aż nie wybije spota bądź nie dostane kick.

O postaci + buffie mogę pomarzyć

Na komputerze nie mam włączone w chwili grania nic, prócz metin'a. Żadnego skype, ts, przeglądarki itd.

Na komputerze niema wirusów ani nie jest zasyfiony.

Sterowniki wszędzie najnowsze.

Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

Pierwszą operacją jaką powinieneś wykonać, to sprawdź, czy odpalasz metina z procesorem graficznym: NVida.......

A jak masz już odpalonego metina wejdź w menadżer zadań -> procesy -> prawym na metin2client.exe -> zmień priorytet -> Wysoki

Powinno pomóc! :)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Pierwszą operacją jaką powinieneś wykonać, to sprawdź, czy odpalasz metina z procesorem graficznym: NVida.......

A jak masz już odpalonego metina wejdź w menadżer zadań -> procesy -> prawym na metin2client.exe -> zmień priorytet -> Wysoki

Powinno pomóc! :)

Jakikolwiek procesor (GPU i CPU) oraz priorytet nic nie dają.

Direct napewno zainstalowany?

Tak.

Masz AMD i to jest przyczyną tych lagow. Zaaktualizuj biosa, powinno pomóc.

Bios najnowszy.

Opublikowano

-Pobaw się opcjami przed wejściem do gry. Pozmieniaj rozdzielczości itp. Mi się dosyć mocno zacinało a jak się tym pobawiłem z tymi opcjami, okienkiem który jest w folderze z Metinem - te opcje, to chodzi teraz idealnie

-hmm wyczyść pulpit? 

-ściągnij CCleaner i odpal.Fajny programik. Czyście cookies, rejestr, błędy systemu. Inne takie za przeproszeniem g**na

w to raczej bardzo wątpię no ale.. będzie na przyszłość :3 

-wyczyść kompa od środka

-ostatecznie na nowo system wgraj

Niby niektóre takie proste, błahe rzeczy a czasami mogą pomóż ^^ 

Mam nadzieje że coś pomogłem. Daj znać :3 

Opublikowano

Ogólnie czyszczę tym ccleaner'em śmieci, komputer czyszczony w środku często - dbam o swój sprzęt. Jest pasta chłodnicza a części stabilnie zamocowane.

System wgrywany niedawno, jedyne co mam na PC to kilka privów oraz muzykę.

Na pulpicie mam z 5 ikonek a ustawienia nic nie dają. Choć fps rosną o koło 10 w górę na full screen + 640x480, lecz nadal na szponach itd lagi że o matulu.

Opublikowano

Upewnij się, że drivery są najnowsze.

Jak to nie pomoże -> Reinstall systemu.

//A jak chodzą inne gry?

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Smite którego ledwo wymagania spełniam w sumie nawet nie wszystkie 30FPS

BFP4F którego wymagania na styk leci na full + nagrywanie w 30 fps

Tylko metin działa mi tak słabo, działa mi tak od czasu jak mam ten komputer (z 4 lata), były reinstalle, zmiany systemu, dokładanie ramu - nic nie dawało.

Myślę że to może być problem gry z częściami. Tj gra jest napisana / nie zoptymalizowana pod jakąś część. A z tego co widzę ta gra powinna mi pójść z nagrywanie w koło 60FPS.

Może macie jakiś darmowy program bądź który łatwo zdobyć własnymi sposobami i jest bardzo dobry do pobierania dobrych oraz stabilnych sterowników?

Do tej pory szukałem na stronach producentów oraz program "Slim Driver"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...