Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego tak jest?

TheRyuuzaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Już kiedyś miałem podobny temat.

Chodzi mi dalej o wyjście, z brązu.

Staram się jak najlepiej chodzę na linie na ktorych najlepiej, gram.

Zdarzają się 3 przypadki.

1.

Zaczyna się gra. Ok. minuta 5 mam te staty 2/0 lub 1/0 czasami nawet 3/0 bo jeszcze jungler sie wbije i padnie. Minuta 7. ktoś z teamu zacznie niemiłosiernie feedować, nie dość, że feeduje to jeszcze flamuje innych graczy. Gdy ta osoba osiągnie staty 0/5 na swojej lini automatycznie idzie ,,nakarmić'' inną linie, przez to automatycznie teamowe staty zmieniaja się na 5/30. Dana osoba, tak jak wcześniej wspomniałem zaczyna flameować wszystkich do okoła, przez co rozprasza wszystkich z teamu i taki mecz kączy się przegraną.

2.

Team, jest wyśmienity ,ale problemem wtedy jestem ja. Gdy np. osoba na topie ma 5/0 , mider 4/2 to ja mam przewaznie np. 1/3. Zaczynają mnie flameowac, spamić o reportach i nie raz zauwazalem jak padali przez pisanie. Nie rozumiem, już tego...  Jak nie inni to ja.

3.

Wygrywamy mecz, wszystko ładnie, pięknie, aż do momentu, gdy strzeli dla teamu coś do łba, i zaczynaja solo zapierdalać po liniach jak dzikie węże, nieopamientanie po dedzie zaczynają flameowac (przewaznie wygląda to tak, że np. polacy napisza 2 linijki po angielsku [czyt. U FUCKING RETARD] i po tym następuje kolejnych dziesięciu linijek po ojczystym języku, tak jak wcześniej wspomniałem w przypadku polaków wygląda to tak(oczywiście są to przykłady) : TY J****Y FRAJERZE /  WYRUCHAM CI MATKE J****Y KOKOSIE / PRZESTAN FEEDOWAC K***O RUDA itp. oczywiście nie są to identyczne flame'y jak ja napisałem ale zdarzają się i takie). Gdy przeciwnicy zaczynają nam pushowac mida, z tego 3 osoby biegają po jungli/topie i bocie, z czego ja  z najczęściej supportem prosimy o pomoc na midzie. Po niewybronionym turrecie zaczynają nas flameowac. Prośby, błagania o deffowanie mida idą na marne, ponieważ gracze zaczynają powoli to ignorować, i zaglądać na daną atakowaną linię, gdy z enemy jest ktoś z końcówką HP, po próbie gonienia tego enemy umierają, przez co spamią na chacie ze nikt im nie pomógł zabić danego ewenementa. 

~~~~~~~~~~~~~~~~

Już mnie nosi, przez to, że nie mogę wyjść z tego brązu. Przez tą grę, pod wpływem nerwów rzuciłem tabletem ob ziemię (co skączyło się pęknięciem wyświetlacza, którego wymiana kosztowała 2x więcej niż tablet).

Już nie rozumiem tego, staram się najlepiej jak mogę, gram postaciami którymi zwykle na normalach mam penty ,ale i tak to nie daje rezultaty.

Wiem, że większość powie, że ,,Jeśli umiesz grać wyjdziesz, z brązu, jeżeli nie to nie'', wiem, też doskonale o tym lecz , przez takie zagrania teamu nauczenie się gry staje się niemożliwe ,bo przy nafeedowanym przeciwniku, enemy ADC ma cie na skillshota/aa.

Wiem, także, że niekoniecznie to jest wina mojego teamu, tylko moja. Już nie rozumiem ,stosowałem się do wszystkich rad, które zawarliście w poprzednim temacie. Mam nadzieję, że zrozumiecie mój ból, i dacie mi rady, które naprawdę mi pomogą.

Z góry dziękuje :)

.

Opublikowano

Znajdź sobie jedną postać, którą ogarniesz najlepiej i zawsze wygrasz linie. Podczas kiedy widzisz, że enemy midlaner poszedł na bota to pchnij tower.

Zawsze miej warda ze sobą aby przeciwnik Cie nie zaskoczył. Kiedy nie masz flasha spróbuj tylko farmić w bezpiecznyc, zwardowanych miejscach.

Podczas kiedy Twój team flamuje to zmutuj ich wszystkich, po co mają psuć Ci rozgrywkę :)

Opublikowano

Znajdź sobie jedną postać, którą ogarniesz najlepiej i zawsze wygrasz linie. Podczas kiedy widzisz, że enemy midlaner poszedł na bota to pchnij tower.

Zawsze miej warda ze sobą aby przeciwnik Cie nie zaskoczył. Kiedy nie masz flasha spróbuj tylko farmić w bezpiecznyc, zwardowanych miejscach.

Podczas kiedy Twój team flamuje to zmutuj ich wszystkich, po co mają psuć Ci rozgrywkę :)

Właśnie w tym problem, że jeszcze przed zaczęciem gry w lobby, jest tak jakby bitwa o linię, więc w moim przypadku znalezienie 1 postaci nie wyszłoby najlepiej, bo jeżeli nie jestem first/second pickiem to nie pójdę na daną linie, danym championem.

.

Opublikowano

Wymainuj Katarinkę, zgarniaj kille i potem to tylko penty lecą ^_^ Pamiętaj o roamowaniu. Jak chcesz jakieś porady co do niej to pisz.

Opublikowano

K***a, stary, ja to samo mam w goldzie

graj graj i graj w końcu wyjdziesz

Gdybym grał i grał to z b2 do b3 bym spadł. Zaczęło mi się ciężej grać gdy wbiłem b2..

.

Opublikowano

Skoro zaczęło ci się ciężej grać, nie awansujesz ani za bardzo nie spadasz to gratuluję - znalazłeś dywizje dla siebie. Graj aż twoje umiejętności wzrosną i będziesz zasługiwać na wyższe miejsce w rankingu.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Ale czy ty nie rozumiesz że taka jest prawda? Riot nie prowadzi spisku przeciwko tobie. W teamie masz ludzi jakich masz, ale w przeciwnym jest tak samo. Graj jak potrafisz najlepiej, bez flamu, chwal członków drużyny jak zrobią coś dobrze. Jeżeli zasłużysz to awansujesz.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Spoko mam to samo w silverze, wygrywamy 15:3 a po 10 minutach ktoś nafeeduje i nie pozostaje nic innego, tylko lose. Najlepiej grac duo z kims ogarnietym, ja niestety nie mam z kim, bo gram na euw, dlatego jest dosc ciezko wyjsc. No ale trzeba grac i sie nie poddawac. xD

Opublikowano

Jak chcesz szybko pomagac to idz TF na midlane z teleportem. Masz 2 teleporty lub np. Akali top,ane z teleportem. Masz szybkie ganki z ultim.

@Julietta zapros mnie na euwest (D4ggos) moze kiedys zagramy duo :)

Opublikowano

Znam ten ból xD

Staraj się grać 1 postacią i rób swoje i nie zwracaj uwagi na czat, lub po prostu odnoś się do nich bardzo miło. Spam pingami ile wlezie, np. jeśli można zrobić barona.
Nie warto umierać 1 za 1, ani w ogóle, dlatego staraj się ograniczyć śmierci, więc pomyśl zanim coś zrobisz.

Ważniejszy jest turret/smok/baron, niż zabójstwo, tak samo - dużo więcej da Ci farma w early, niż zabijanie.
Ogranicz umieranie do zera.

Powodzenia na Summoner's Rift! B)

647041416238306889721.png

Opublikowano

Autorze tematu, zakładam, że masz ok. 150 wygranych zwykłych, i Ty chcesz grać rankedy? To jest żałosne, właśnie od tego jest brąz, dla dzieci które odrazu po wbiciu 30 lvla grają rankedy, wszystkie tego typu nooby tam siedzą, i żadne rady nie pomogą na Twoją głupote bo teraz masz takie mmr że zawsze będziesz w brązie, nie masz minimum 500 wygranych zwykłych rozgrywek, a win ratio minimum 60% wtedy możesz wejść do gry

Opublikowano

Autorze tematu, zakładam, że masz ok. 150 wygranych zwykłych, i Ty chcesz grać rankedy? To jest żałosne, właśnie od tego jest brąz, dla dzieci które odrazu po wbiciu 30 lvla grają rankedy, wszystkie tego typu nooby tam siedzą, i żadne rady nie pomogą na Twoją głupote bo teraz masz takie mmr że zawsze będziesz w brązie, nie masz minimum 500 wygranych zwykłych rozgrywek, a win ratio minimum 60% wtedy możesz wejść do gry

Co racja, to racja.

Głupotą jest grać od razu rankedy po wbiciu 30 lvla.

W następnym sezonie rozegraj ok. 1000 normali, a potem bierz się za rankedy. ;)

647041416238306889721.png

Uczeń
Opublikowano

Skoro nie możesz wyjść z brązu to najwidoczniej jesteś tak słaby że nie zasługujesz na wyższą ligę.

Sory memory, taka prawda.

Grałem na 2 kontach z brązem i na obydwóch wyszedłem w kilka dni, więc nie mów mi że to wina teamu, bo jakbyś umiał grać to byś carrował z łatwością.

Opublikowano

Co racja, to racja.

Głupotą jest grać od razu rankedy po wbiciu 30 lvla.

W następnym sezonie rozegraj ok. 1000 normali, a potem bierz się za rankedy. ;)

mam rozegrałem ok. 500-600 normali po wbiciu 30lvl. i 200-300 rankedow.

Większość normali to są wygrane, gdybym tylko miał chociaż 1 rozumiejącego gre, gracza w teamie na rankedach to teraz w brązie bym nie był.

#UP

Chciałbym zauważyć, że w 1 temacie napisałem taką linijkę, że nie zrzucam wszystkiego na team, i ze wiem ze to wyłącznie moja wina. Ale prosiłem o rady jak walczyć z takim teamem..

.

Opublikowano

Prosiłbym o nadanie ostrzezenia dla kondziotzo, ponieważ z jego wypowiedzi nie przeczytał mojego poprzedniego postu, ani 1 postu.

# Do tematu.

Grałem niedawno ranked. Zagrałem na ADC Ashe.

Byłem 3 pickiem. Last pick był supportem, grał jako Lux

W 1 minucie gry, Lux zaczęła mnie wyzywać, że picknełem ashe na adc. Powiedziała, że ma swoje standardy, i nie będzie mnie supportowała. Gdy prosiłem ją o pomoc na bocie, ona powiedziała, że jestem debilem, znowu powtórzyła zdanie, że picknełem ashe na adc, i powiedziała, że z enemy teamu firstpick brand jest moją kontrą.

Po proszeniu toppera, Mundo, zgodził mi sie pomóc na bocie. Wygraliśmy bota, lecz przez ten czas jungler i lux nafeedowali enemy nasusa. Oczywiście przegraliśmy tą grę.

Nosi, mnie już jak patrze, jak ci gracze się zachowują. Już naprawdę nie mam pojęcia jak można wygrać taką rundę..

.

Opublikowano

Prosiłbym o nadanie ostrzezenia dla kondziotzo, ponieważ z jego wypowiedzi nie przeczytał mojego poprzedniego postu, ani 1 postu.

# Do tematu.

Grałem niedawno ranked. Zagrałem na ADC Ashe.

Byłem 3 pickiem. Last pick był supportem, grał jako Lux

W 1 minucie gry, Lux zaczęła mnie wyzywać, że picknełem ashe na adc. Powiedziała, że ma swoje standardy, i nie będzie mnie supportowała. Gdy prosiłem ją o pomoc na bocie, ona powiedziała, że jestem debilem, znowu powtórzyła zdanie, że picknełem ashe na adc, i powiedziała, że z enemy teamu firstpick brand jest moją kontrą.

Po proszeniu toppera, Mundo, zgodził mi sie pomóc na bocie. Wygraliśmy bota, lecz przez ten czas jungler i lux nafeedowali enemy nasusa. Oczywiście przegraliśmy tą grę.

Nosi, mnie już jak patrze, jak ci gracze się zachowują. Już naprawdę nie mam pojęcia jak można wygrać taką rundę.

Jak nauczysz sie grac to wyjdziesz - proste. Choćby twój team był gównem da sie w tej lidze wygrać. Ale każdy kto tworzy takie tematy tego nie rozumie i myśli że gra dobrze.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Wcale nie powiedziałem, że gram dobrze

Więc skoro nie grasz dobrze to zasługujesz na brąz.

Opublikowano

Zacznij grac czym co ma dobry push. Ucz sie split pushowac pushuj pushuj i pushuj maksymalnie jak sie da, 15 cs to jak jeden frag farm w early, chodz na linie w ktorych masz pewna asyste fraga. Patrz na mini mape. Warduj jungle swojemu junglerowi bo znajac zycie on sam tego nie zrobi, rob dragona zamiast gonic za fragami, maksymalna farma, oraz wardy dadz Ci pewny win w tej dywizji. :-)

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak nie da się wygrać meczu w tej dywizji, mecze na tym elo wygrywa się najczęściej samemu, nie potrzeba do tego katariny czy akali, a wystarczy coś czym naprawdę umiesz grać. Sama ostatnio pograłam na silverach i powiem, że w dwóch pierwszych meczach przegrałam, bo liczyłam na team, starałam się grać teamplay w dywizji w której tego nie ma. Następne rankedy olewając wszystkich wygrywałam sama. Najlepszą radą jest dbać o wizję, która Tobie pomoże, nie podejmować głupich decyzji i łapać ludzi oddzielnie, nigdy jak są w 5. Tyle by wygrać mecz wystarczy.

A jeżeli nie jesteś w stanie wyjść z tego b3 czy tam b2 to polecam wynająć znajomego, który Ci wbije wyższą dywizje na ten sezon cobyś dostał nagrody po prostu. Chociaż nie popieram tego w 100%, bo potem gram w swojej dywizji z 3 bronzami w ebayu i jednym silverem, bo kolega mu wbił. ._.

Opublikowano

Stary ostrzeżenie dla mnie? Tłumacze Ci po prostu. Słuchaj, ja w brązie jak bym grał to nie wiadomo co by team robił bym to wygrał, musisz nauczyć się wykorzystywać mechanike postaci, np. naucz się le blanc grać i idź nią na każdą wolną linie jaką możesz, jej mechanizm escape jest genialny, na pewno tym champem możesz wygrać każdą gre w bronzie, chcesz pisz pw pomoge Ci z tym bronzem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...