Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ciekawe tytuły książek

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, skończyłem czytać książkę i zapas tytułów mi się skończył

macie jakieś dobre tytuły warte uwagi?

chodzi mi bardziej tematycznie o narkotykach, uzależnieniach bądź jakiś po prostu ciekawych historii :)

najlepsze tytułu wraz z opisaniem dostaną plusy!!

Opublikowano

Diler. Prawdziwa historia handlarza narkotyków
Opis - Co łączy odnoszącego sukcesy agenta literackiego, specjalistę od komputerów i dilera narkotyków, który rzuca wyzwanie gangom Londynu, Nowego Yorku, Los Angeles? A co ma z nimi wspólnego totalnie uzależniony ćpun, kradnący dla zaspokojenia głodu? Wszystko. To jedna postać. Poznajcie Camerona White`a. Diler jest historią prawdziwą dziesięciu lat jego życia. Życia fascynującego i przerażającego zarazem, na szczytach powodzenia i na dnie upadku. Jest autentycznym głosem człowieka, który znalazł się w świecie oplecionym rozrastającą się pajęczyną chemicznych używek - zabójczą przędzą naszych czasów. White nie chce aby jego wyznania miały charakter spowiedzi - choć jest szczery do bólu, nie oczekuje rozgrzeszenia. Pokazuje jedynie, jak niewiele dzieli napędzany adrenaliną i tysiącami dolarów sukces od wyżerających mózg narkotycznych koszmarów.

Opublikowano

Wszystkie książki "Gra o Tron" jeśli lubisz fantasy w połączeniu z czasem chyba średniowiecza ( rycerze zamki i te sprawy)

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Cmętarz Zwieżąt
Zazwyczaj przeprowadzka to początek nowego życia, ale dla rodziny Creedów stała się początkiem ich końca. Mistrz horroru Stephen King zaprasza czytelników na wycieczkę do piekła i z powrotem! Na świecie istnieją dobre i złe miejsca. Nowy dom rodziny Creedów w Ludlow był niewątpliwie dobrym miejscem - przytulną, przyjazną wiejską przystanią po zgiełku i chaosie Chicago. Cudowne otoczenie Nowej Anglii, łąki, las; idealna siedziba dla młodego lekarza, jego żony, dwójki dzieci i kota. Wspaniała praca, mili sąsiedzi - i droga, po której nieustannie przetaczają się ciężarówki. Droga i miejsce za domem, w lesie, pełne wzniesionych dziecięcymi rękami nagrobków, z napisem na bramie: CMĘTARZ ZWIEŻĄT (cóż, nie wszystkie dzieci znają dobrze ortografię...). Ci, którzy nie znają przeszłości, zwykle ją powtarzają... i nie chcą słuchać ostrzeżeń. Stephen King napisał tę powieść podczas pobytu w wynajętym domku w Orrington, w stanie Maine. Fakt ten nic by nie znaczył, gdyby nie cmentarz zwierząt, który znajdował się za domkiem... Powieść zekranizowano w 1989 roku, scenariusz napisał sam autor książki (film znany w Polsce pod tytułem „Smętarz dla zwierzaków”). King wystąpił w filmie w roli księdza odprawiającego mszę podczas pogrzebu.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Cykl Hyperion (Hyperion, Upadek Hyperiona, Endymion, Triumf Endymiona) Dana Simmonsa. Jedno z najlepszych Science-Fiction, wszystkie 4 przeczytałem na jednym tchu.

1567846744.png
Opublikowano

Polecam Mroczne Śćieżki.

Opis:

Książka Mirosława Pastwy Mroczne ścieżki odsłania bez ogródek twarde i bezkompromisowe reguły, które narzuca przestępczy proceder. Kolejne skoki pozwalają poczuć się pewnie u boku pięknej i pod każdym innym względem wymarzonej kobiety. Główny bohater powieści zasługuje na miano współczesnego herosa człowiek otoczonego nimbem swojej siły i niewahającego się w razie potrzeby jej użyć. W książce nie ma podziału na dobrych i złych. Autor nie czyni tego rodzaju klasyfikacji. Odnotowuje jednak gorzką życiową prawdę, mówiącą o braku hamulców moralnych, gdyż najwyższa wartością staje się pieniądz. Kult pieniądza zabija wrażliwość i powoduje, że inne wartości przestają się liczyć. Lewe interesy idą dobrze, miłość kwitnie, stawka rośnie, życie toczy się dalej. Ale do czasu. Czym zakończy się to igranie z losema Czy bohater zdoła się wycofać, zanim będzie dla niego za późnoa

Opublikowano

"Puls Ziemi 3" podrecznik do geografii klasy 3 gimbazjum Kappa

Śmieszku Ty

Cykl Hyperion (Hyperion, Upadek Hyperiona, Endymion, Triumf Endymiona) Dana Simmonsa. Jedno z najlepszych Science-Fiction, wszystkie 4 przeczytałem na jednym tchu.

Nie lubię fantastyki

Jeszcze mogą być jakieś typu 50 twarzy greya bo podobało mi się ;c

Opublikowano

Tomek w Krainie Kangurów, Tomek na Czarnym Lądzie to najlepsze jakie czytałem

Opublikowano

Hamlet - Szekspir xD yolo.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Chemia Śmierci - autor Simon Beckett

Bardzo dobra książka o antropologu sądowym. Taki thriller detektywistyczny. Trzyma w napięciu do samego końca. Pamiętam jak ją czytałem do 5 nad ranem, mimo tego, że o 6 trzeba wstać :)

Jest to pierwsza z cyklu czterech książek z tym samym bohaterem. Pozostałe to Zapisane w Kościach, Szepty Zmarłych i Wołanie Grobu. Każda ma oddzielną fabułę i nie ma znaczenia w jakiej kolejności się je czyta.

PQpAnug.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...