Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prestigio PAP7600

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się kupić ten telefon? Jest wart tej ceny 800zł? 

Jakie są jego + a jakie -.

Opublikowano

Według mnie lepiej kupić Moto G/Nexus 4.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Dodam iż telefon nie będzie mi służył do grania, więc zależy mi na dużym ekranie, dobrym aparacie tył/przód. + żeby chodził płynnie, więc myślę że w tym prestigio Quadcore 1,5ghz i 1gb ram wystarczy, w nexusie jest 1gb ram więcej, ale i tak tego raczej nie wykorzystam.

Czekam na opinie reszty, proszę też wypowiadać się w pełni, dlaczego inny model jest lepszy, co mi to daje etc.

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na dużym ekranie to weź Z Ultra, jest tania ale nie ma lepszego telefonu z takim ekranem i w tej cenie. Prestigio nie robi dobrych telefonów.

Wygląda jak kupa, ekran ma naprawdę cudowny rozdziałka HD przy 6 calach, wydrapywać piskele z niego można. Procesor to mediatek, nie równa sie snapdragonowi z jakiegoś starego Galaxy. 

lownfast

Opublikowano

Jak nie chcesz kupowac typu Sony/Samsung itp.

to polece Ci myPhone Luna. allegro 700 - Mediamarkt 750

Solidny telefon, dobre specki. Ja osobiscie planuje go kupic i zobaczyc jak odstaje od wyzszej marki telefonów

image.png 

Opublikowano

Jak nie chcesz kupowac typu Sony/Samsung itp.

to polece Ci myPhone Luna. allegro 700 - Mediamarkt 750

Solidny telefon, dobre specki. Ja osobiscie planuje go kupic i zobaczyc jak odstaje od wyzszej marki telefonów

Tyś to się kolego z innej planety chyba urwał. Od kiedy to coś odradzamy i nagle proponujemy coś identycznego? Od kiedy rozdzielczość HD przy 5,5 cala jest dobra? I od kiedy mediatek jest dobry? 

lownfast

Opublikowano

Tyś to się kolego z innej planety chyba urwał. Od kiedy to coś odradzamy i nagle proponujemy coś identycznego? Od kiedy rozdzielczość HD przy 5,5 cala jest dobra? I od kiedy mediatek jest dobry?

Gdzie cos odradzilem? Napisalem ze jezeli nie chce kupowac markowych typu Samsung, Sony, bo wg mnie prestigio odstaje od nich to lepszym wyborem bylaby Luna niz prestigio.

image.png 

Opublikowano

Czym się różni Luna od Prestigio? To tak jakby porównywać swoje kupy za każdym razem gdy idziesz do toalety. Swoją drogą świetne porównanie. 

Fakt, to są naprawdę świetne telefony, osadzone na mediateku i przy 5,5'+ mają rozdzielczość HD, to muszą być telefony. Chyba że biedny mediatek nie radzi sobie z rozdziałką FHD, też tak może być. 

lownfast

Opublikowano

Czym się różni Luna od Prestigio? To tak jakby porównywać swoje kupy za każdym razem gdy idziesz do toalety. Swoją drogą świetne porównanie. 

Fakt, to są naprawdę świetne telefony, osadzone na mediateku i przy 5,5'+ mają rozdzielczość HD, to muszą być telefony. Chyba że biedny mediatek nie radzi sobie z rozdziałką FHD, też tak może być.

Telefony są strasznie podobne speckami:-)

Cena: 50-100 zl myphone taniej

image.png 

Opublikowano

To jest twoje zdanie.

Ja nadal utrzymuje swoje polecając Ci smartfon(phablet) myphone Luna.

Z mojej strony tyle byloby na ten temat

image.png 

Opublikowano

Może ogólnie polecicie mi jakiś telefon z dobrym przednim aparatem, ekranem dosyć sporym (niekoniecznie) i dobrymi parametrami procesora i RAM. 

Cena do 800 zł.

Opublikowano

Z dużym ekranem to Z Ultra, chociaż tam nie ma lampy błyskowej i aparatu. Zawsze można kupić coś z używek np. Nexusa, albo LG G2 które chodzą po 800-900 złoty albo dołożyć do 1100-1200 i kupić nowe. To idealne rozwiązania. Jak nie masz zamiaru dokładać to Ci zostały trochę "biedniejsze telefony" nie wiem jak z cenami, ale może by Ci się udało dorwać Xperie Z. Co do biedniejszych telefonów to np. LG L9 II, L90, ew. Xperia M2 nie mam pomysłów. 

lownfast

Opublikowano

Xperia M2 ma słaby aparat przecież, telefon ten wgl to jakiś żart. Kosztuję dosyć dużo jak na takie coś, słabej jakości zdjęcia + strasznie rysuje się tylna obudowa. 

Opublikowano

Próbuje strzelać w coś po środku bo niestety duży ekran z aparatem nie idzie w parze, no, chyba że G2 lub Note, to tak. Tylko na to trzeba mieć pieniądze. 

A coś z mniejszym ekranem, a dobrym aparatem? :)

Opublikowano

To bardziej bym polował na nokie. Coś z używek, ciężko, serio, same Kazamy powżyej 8 mega pikslei, jedynie to Xperia V/T ale to syf. 

Ogólnie to mam propozycje, popatrz na OLX, allegro za Xperią Z, ma dobry aparat i ten telefon starczy Ci na długo, snapdragon 600 jest zdecydowanie lepszy od S2 na który będziesz narzekać po tygodniu.. Na allegro uważaj przed sztukami z singapuru i krajów podobnych, a na OLX pytaj o gwarancje o ukryte wady i tak dalej, ale ostatnio przeglądając olx to za Zetkę w dobry stanie trzeba 850 zł dać, ale to w bardzo dobrym stnaie. 

lownfast

Opublikowano

Dokładając około 60 PLN masz już nową Sony Xperie T3, świetny aparat, lampa błyskowa, aparat z przodu oraz ekran 5,3'. Myślę, że w pełni spełni twoje wymagania.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

To bardziej bym polował na nokie. Coś z używek, ciężko, serio, same Kazamy powżyej 8 mega pikslei, jedynie to Xperia V/T ale to syf. 

Ogólnie to mam propozycje, popatrz na OLX, allegro za Xperią Z, ma dobry aparat i ten telefon starczy Ci na długo, snapdragon 600 jest zdecydowanie lepszy od S2 na który będziesz narzekać po tygodniu.. Na allegro uważaj przed sztukami z singapuru i krajów podobnych, a na OLX pytaj o gwarancje o ukryte wady i tak dalej, ale ostatnio przeglądając olx to za Zetkę w dobry stanie trzeba 850 zł dać, ale to w bardzo dobrym stnaie. 

Xperia Z na allegro z papierami za 685 zł. To dobra cena? 

Ale nie wiem czy dobrą patrzę bo jej procesor to Qualcomm APQ8064 :v

Opublikowano

Któraś z tamtych Xperii była na gwarancji 14 dniowej więc uważaj, czytaj dokładnie aukcje. 

To snapdragon 600, czyli ten co jest w zetkach. 

I tak na razie szukam danego modelu, a telefon gdzieś zapewne w połowie grudnia będę kupował więc na razie nie mam co szukać po aukcjach.

Tylko się rozglądam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...