Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie wysokości budowania?

NonkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zbudowałam ogromny zamek w wymiarach 1050x1050 kratek, sięga po szczyt mapy od poziomu chyba 50 kratek. Objętość pola budowy to jako tako 120 mln. bloków. I teraz tak... potrzebuje więcej miejsca, wycinanie pod zamkiem, obniżanie podstaw wieży/murów i łączenie ich  jest bez sensu. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł jak owy zamek wgrać na mapkę o większej wysokości? I jak taką mapkę zrobić, lub do obecnej dodać powierzchnie użytkową nad jej teraźniejszą granicą?  Ewentualnie może znacie jakiś sposób na skopiowanie zamku całego na raz, na niższy poziom, tak aby stał przykładowo kawałek nad dnem mapy? Bo domyślam się, że 4gb ramu nie dadzą rady zrobić tego w minecrafcie. Z góry dziękuje.

*_* Who said that? *_*

Opublikowano

Właśnie chodzi mi o inne rozwiązanie, serwer z 1 gb ramu ma operacyjność //copy //paste do jakiś 400.000 bloków. Objętość całego zamku to 165.375.000 bloków. Potrzebowałabym 413 gb ramu.

*_* Who said that? *_*

Opublikowano

Raczej z tym nic nie zrobisz. Chyba że poszperać w ustawieniach serwera. Bo z tego co pamiętam było tam jakieś ustawienie.

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Stwórz testowy server i plik otwórz za pomoco notatnika i tam masz gdzieś miejsce gdzie da się zmienić max wysokość ;)

post-1272576-0-28556400-1415815545.jpg

Opublikowano

Musisz wrzucic mapke na server i poprostu w ustawieniach servera server.properties ustaw  zakładke

max height building: 100000000              (czy jakos tak)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...