Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sennheisery

iLikeMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Obecnie jestem posiadaczem Steelseries Siberia V2 Frost Blue. Nie ukrywam, że jestem mało zadowolonych z ich nabycia, a mam je już od roku. Możliwe, że będę miał kupca, które kupie je po korzystnej dla mnie cenie. Jest to dla mnie ogromna okazja pozbycia się tego (moim zdaniem) 'shitu'. Moje pytanie brzmi: czy są jakieś słuchawki, bez mikrofonu - najchętniej od Sennheiser'a, które kosztują do 300-350 zł, a zarazem jakość muzyki jest zadowalająca, dobrze leżą na głowie, nie uciskają małżowin usznych no i przede wszystkim ucho ma w nich oddychać. (w Siberiach się 'kisi'). Przy okazji prosiłbym o podanie kilku przyzwoitych mikrofonów, których cena mieści się w przedziale 50 zł. Fajnie byłoby, gdyby to był mikrofon przypinany do koszuli lub coś w tym stylu. Zależy mi też na tym, aby nie było słychać dźwięków z otoczenia, kiedy rozmawiam na komunikatorach głosowych.

Z góry dziękuję za pomoc, serdecznie pozdrawiam, iLikeMC.

Opublikowano

Gdybyś przeczytał wartościowe recenzje wiedział byś, że to przereklamowane gó***. Już nie jeden popełnił ten błąd fajnie, że ty umiałeś się do niego przyznać. Niektórzy posiadacze tych słuchawek dalej sobie wmawiają, że są super.

Ciężko będzie z mikrofonem w takiej cenie. Jest ten "ZALMAN zM-MIC1", moim zdaniem jest średni. Już lepiej mi się spisywał "EDNET".
Oczywiście oba działały pod kartą Asus Xonar D1. Zalman był zdecydowany za cichy, a pod zboostowaniu w systemie szumiał jak głupi.

Skoro poczułeś, że te słuchawki są słabe znaczy masz słuch. Rada dla ciebie, jeśli nie masz karty dźwiękowej to zainwestuj. Na pewno nie pożałujesz. :)

Co do słuchawek.. Możesz obczaić w internecie Sennheiser PC 330, może spodobają ci się. Są droższe, ale mają już mikrofon i przyzwoitą jakość. Naprawdę są w porządku.
Jeśli zostajemy przy twoim opisie, zaproponowałbym Pioneer SE-A1000 (tyle, że potrzebują lepszego źródła niż zintegrowana kartą dźwiękowa).
Pod względem wygody lepsze będą AKG K 121, jakość dźwięku również będzie naprawdę bardzo dobra (niestety pod względem źródła są jeszcze bardziej wymagające, niż te wymienione wyżej).
GRADO SR 60i mają mniejsze wymagania co do źródła. Jednak na dłuższą metę mogą męczyć uszy.

Wszystko zależy od źródła. Jeśli masz integre, a nie chcesz kupować karty to naprawdę nie warto kupować tak drogich słuchawek. Lepiej wziąć AKG K 514 MKII.

Opublikowano

Jestem gotowy dokupić kartę dźwiękową, jeśli ma ona aż tak wielkie znaczenie. Widzę, że masz spore doświadczenie w tym temacie i jeśli kupiłbym te Sennheisery PC330 (chyba najlepiej o nich pisałeś :)) to jaką kartę dźwiękową do nich powinienem dokupić, aby działały jak najlepiej i w pełni wykorzystywać ich potencjał?

Opublikowano

Bardzo polecam Asus Xoner D1. Posiadam, używam, jestem zadowolony. Do tego używam Słuchawek Superlux HD681, również polecam. Jednak, aby były wygodne trzeba wymienić pady na welurowe oraz trochę je zmodować (jest trochę zabawy).

Jeśli nie masz tyle funduszy na kartę, możesz kupić tańszego Xonara.

Wypiszę ci kilka modeli:

CREATIVE: AUDIGY EAX (mogą być problemy, ze sterownikami)  | AUDIGY 2 ZS GOLD | X-FI GAMER

ASUS: XONAR DS | XONAR DX/D1 (polecam, DS to tańsza alternatywa z gorszej jakości podzespołami)

Wątpię, żebyś szukał czegoś droższego. 

Co do słuchawek, możesz obczaić jeszcze Superlux HMC631. Wiem, że naprawdę w porządku jeśli chodzi o dźwięk. Niewiem jak z wygodą oraz mikrofonem (w recenzjach wypadają równie dobrze, co PC 330), możesz poczytać sam. Wydaje mi się, że również będą okej. Są troszkę tańsze. :)

Na pewno obie pary (HMC631 oraz PC330) to po prostu wyższa liga w porównaniu do Razerów i Steelseriesów.

Jeśli chcesz mieć jeszcze większy wybór obczai TAKSTAR HI2050. To samo co Qpad QH-85 lecz bez mikrofonu.

Jeśli nie wiesz co wybrać, powinieneś (jeśli masz możliwość) założyć słuchawki na głowę i samemu sprawdzić ich wygodę.
Wybrać jakaś kartę dzwiękową, zobacz ile pieniędzy zostanie i dopiero wybrać któreś słuchawki.

Opublikowano

Bardziej stawiam na wygodę i koniecznie chcę aby to moje ucho miało swobodę. Na samym początku byłem gotów zamówić Sennheisery PC330. Teraz jestem bardziej przekonany do Pioneer'ów SE-A1000 i AKG K 121. Czytałem wiele opinii na ich temat. Jedyne wady jakie wyczytałem to brak regulacji i 'niepasowność' na niektóre głowy. Które są wygodniejsze, a które na poniższej karcie mogą minimalnie lepiej grać? (wiem, że wymagam rzeczy, których jak samemu się nie doświadczy to się nie dowie, ale już raz wybrałem złe słuchawki) Jakie różnice istnieją pomiędzy tymi słuchawkami? Dodam, że zamówiłem kartę Asus Xonar D1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...