Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym nagrywać głos i obraz do filmików na youtube?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Zamierzam nagrywac filmiki na yt.

I mam kilka namysłów.

Jestem pewny ze chce nagrywac grę programem Mirilis action.

Ale wiem ze musze nagrywac osobno dzwiek zeby przykladowo w tych momentach gdzie mowie sciszyc gre.

Czym nagrywac osobno dzwiek ?

I nie wiem czym nagrywac osobno tez kamerę.Prawdzie mowiac mirilisem action tez mozna nagrywac kamere ale okno ktore jest nagrywane nie styka się z krancem filmiku [tj zalacznik1]

Podsumowując 

nagrywac wszystko osobno ? 

- grę wraz z dzwiekiem gry

- moj glos

- obraz z kamery

?

Jeezeli tak to czym to robic ? Wiem tylko ze grę chce nagrywac actionem

ie068n.jpg
Opublikowano

Nagrywanie - Action, dźwięk - Audacity.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Dźwięk możesz nagrać w Adobe Audition. Jeśli chodzi o Camtasia Studio, słabo :D Nie lepiej Vegas?

apple.png

Opublikowano

Dźwięk możesz nagrać w Adobe Audition. Jeśli chodzi o Camtasia Studio, słabo :D Nie lepiej Vegas?

Uzasadnij.Dlaczego polecasz Adobe Audition a nie Audacity ?

Vegas powiadasz.... Szukalem ale nie ma nigdzie.

ie068n.jpg
Opublikowano

Sam nagrywam audacity i moim zdaniem jest to najlepszy program do nagrywania głosu. Bardzo dużo opcji, świetnie odszumia, prosty w obsłudze. 

Opublikowano

Ja nagrywam actionem video/audio z gry + kamerka, a mikrofon w audacity. W Audacity łatwo się odszumia mikrofon i imo lepiej się zarządza tą ścieżką dźwiękową.

Opublikowano

Każdy obeznany mocno w temacie (nie gościu który gra w gierki na yt) powie Ci że Adobe Audition będzie bardziej odpowiedni. Audacity to opensource'owy programik, często przy edycji się przywiesza, nie zapisuje oryginalnego dźwięku po edycji a efekty nakładane są bezpośrednio na ścieżkę, to znaczy kiedy zdecydujesz się że jednak nie chcesz używać danego efektu konieczne będzie usunięcie większości. W internecie można znaleźć wiele porównań Audacity kontra Audition, polecam poczytać trochę na ten temat. 

apple.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...