Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak nałożyć paste na grafike?

Michoł3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu chcesz wymieniać pastę?

Odkręcasz śrubki u dołu i zdejmujesz chłodzenie przez pociągnięcie. Najpierw możesz poruszać na boki, a potem do góry.

Opublikowano

Wymieniam pastę bo ta karta była używana przez około +/-3lata bez wymieniania i temperatury nie są zadawalające :x

a nie urwę czegoś przez przypadek? najpierw wyciągnąć zasilanie wiatraczków? 

A kupiłem super pastę co wcześniej miałem bez oc 40stopni w spoczynku i 65 stopni w stresie (pasta miała pół roku) na procku teraz po oc mam 29 stopni w spoczynku a 60 w stresie.

A odkręcić tylko te 4 główne śrubki na sprężynach ? czy jakieś jeszcze?

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

60' w stresie to dobre temperatury.. Ja bym tego nie ruszał.

No ale są 4 śruby na spodzie, które mają podkładki sprężynujące i są bezpośrednio pod radiatorem. Je na pewno trzeba wykręcić. Sprawdź co trzymają pozostałe śruby. Nie mam możliwości dostępu do tej grafiki. Najpierw odepnij zasilanie karty. Po odkręceniu śrub sprawdź czy chłodzenie rusza się na boki. Jeśli tak to podnieś całość.

Zawsze można urwać. Tej gwarancji ci nie dam. Na siłę i młotkiem wszystko można zniszczyć.

Opublikowano

Jak się zmniejszyła temperaturę po OC o 5' to prawie żadna różnica. Musisz odkręcić wszystkie śrubki, które mają kontakt z radiatorem i chłodzeniem.

Opublikowano

A coś będzie trzymało oprócz kabla od zasilania wiatraczków?

a temperatura grafy w spoczynku to 50stopni a w stresie to coś koło 75 ale wtedy to się cały pokój trzęsie od tego hałasu

Opublikowano

Lepka pasta trzymająca radiator z procesorem (?) na grafice. Dlatego pociągnięcie do góry może być o wiele trudniejsze niż poruszanie na boki.

Opublikowano

Dobra dałem sobie spokój z tym te śróbki są nie na moje nerwy. Najwyżej poproszę jakiegoś znajomego mojego taty z Oręża który się zna o pomoc ale w tedy gdy się już będzie przypiekać. ale dzięki za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...