Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakończona]Usługi komputerowe - Usuwanie usterek i wirusów

Nezvik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O przepraszam,jeżeli byście nie robili tego dla pieniędzy to robiliście by to za free :)

W tym kraju za darmo możesz dostać w mordę ;).

Zawsze można męczyć się samemu albo oddać za 100zł do serwisu lokalnego.

Opublikowano

Mam takie pytanie @DnaloP

Co zrobicie gdy będziecie już bardziej znani będzie do was dużo osób chodzić? Myśleliście o czymś poważnym kiedyś? 

Co do tematu to polecam ich :>

Opublikowano

100 zl za format? hehe, z mojego dosiwadczenia wynika, ze jak oddasz na zrobienie formata, wyczyszczenie, i ci wgraja pirackiego - 15-35zl - nie kumam pomocy przez gg/skype, wszystko jest w internecie, sa nawet zautomatyzowane programy do usuwania syfow, po prostu zal mi sie robi czasami niektorych, takich sebow programistow/informatykow, co sie gowno znaja, a za program wyliczajacy srednia z 5 liczb w C++ biora 10zl...

Opublikowano

Mam takie pytanie @DnaloP

Co zrobicie gdy będziecie już bardziej znani będzie do was dużo osób chodzić? Myśleliście o czymś poważnym kiedyś? 

Co do tematu to polecam ich :>

Moja przyszłość będzie wiązać się głównie z informatyką, nie zamierzam zaprzestać na takim temacie. Kto wie czy nie założymy jakiegoś małego forum (nic nie reklamuje B) ) gdzie będziemy pomagać ile możemy :-)

100 zl za format? hehe, z mojego dosiwadczenia wynika, ze jak oddasz na zrobienie formata, wyczyszczenie, i ci wgraja pirackiego - 15-35zl - nie kumam pomocy przez gg/skype, wszystko jest w internecie, sa nawet zautomatyzowane programy do usuwania syfow, po prostu zal mi sie robi czasami niektorych, takich sebow programistow/informatykow, co sie gowno znaja, a za program wyliczajacy srednia z 5 liczb w C++ biora 10zl...

Kilka lat temu (2, 3, 4) musiałem oddać komputer do serwisu bo się po prostu nie znałem na tym, miałem lekko zasyfiony system jakimiś wirusami. Zamiast zabulić 15-35zł to zabuliłem ~60zł. Tylko i wyłącznie za format.

Oczywiście, że takie programy są, ale co Ci da taki program skoro nie zawsze wszystko wyczyszczą? Dajmy na przykład wirusa polimorficznego Sality, są do niego dziesiątki removali, ale żaden, dosłownie żaden nie może usunąć 1 skanowaniem całego syfu. Wiesz czemu? Żaden removal nie usunie Ci drv odpowiedzialnego za tworzenie nowych plików/rozprzestrzenianie się infekcji.

Jeśli się gówno znam to powiedz mi czemu w dziale komputery jest tyle tematów z moją pomocą? Setki razy pomagałem i żaden, dosłownie ŻADEN użytkownik nie skarżył się na pogorszenie stanu swojego systemu, zepsucie go czy inne takie. Fakt, nie raz zdarzało się, że skrypt mógł uszkodzić np. jakiś plik systemowy, ale zawsze takie coś naprawiałem w 10 minut.

Opublikowano

Studia dadzą Ci taką wiedzę, że hoho. W ok. pół roku nauczyłem się obsługi 2,5 programów (OTL i FRST perfekcyjnie, gmer trochę mniej), potrafię usunąć większość wirusów z komputera, a na studiach co bym robił? Uczył się pewnie podstaw dot. programowania, bądź jak formatować pcta. Wniosek jest taki, że lepiej samemu się uczyć, bo się więcej nauczę.

Ha, dopiero teraz zauważyłem. Tutaj się nie zgodzę, wszystko zależy od wybranego kierunku, wykładowcy etc. Wielu umiejętności nie zdobędziesz wyłącznie internetami.

Opublikowano

Pfffff też to wszystko potrafię i po znajomości ostatnio czyściłem kompa z wirusów i przeglądarkę ( nie było antywirusa ) komp przyśpieszył o 100%

a reszta ? ja do tego jeszcze ci zanalizuję S.M.A.R.T dysku o ile wiesz co to i ci zdiagnozuję co spowalnia kompa

i też mam 17 lat więc troszkę szacunku ;)

zapewne ma tak namieszane że za to też mi jakieś durne ostrzeżenie wyda zobaczycie ( to demokracja każdy ma prawo do swojego słowa / zdania )

Cieszę się bardzo, że jesteś takim uczynny chłopakiem i potrafisz tyle rzeczy, jestem pod wrażaniem! :-)

Aż o 100%! No szalony jesteś!

Opublikowano

Dają wam darmowa pomoc, no ale zawistne cebule jak zawsze sa tam gdzie powinny byc

Pomoc jak praktycznie natychmiast, jesli ktos czegos nie wie to proboje i tak pomoc oczywiscie nie narazajc naszego sprzetu

oczywiscie nie wiem czego wymagacie od 16-17 lat ale i tak ich wiedza jest ponad przecietna niz typowego gimbusa/licbazisty 

polecam

­

Opublikowano

no ba w kompie nawet google crome się nie chciało włączyć skan Eset Nod antyvirus 8    172 wirusy

w tym 150 na ostatnim 1 procencie

No widzisz, Ty usuwasz skanerami, ja usuwam programami typu FRST :-)

Opublikowano

niewielkie odejście od tematu

offtopic warn.

Na pewno nie wybrałbym pana @michal123862 widać, że jakiś random i na niczym się nie zna. Kłóci się o jakieś mało ważne rzeczy, jeżeli masz problem to i Ty załóż sobie taki temat i pomagaj ludziom. 

Oczywiście mogę polecić @DnaloP zna się na wszystkim. Bardzo wyrozumiały człowiek. 2 razy z nim w statki wygrałem. 100% Pozytyw POLECAM!!! (Normalnie jak na allegro)

3t6EGVz.png

Opublikowano

nie wymądrzaj się FRST i OTL też znam ale bym ci tu nie wkleił loga bo byś się zesrał to była nie wielka część wszystkiego ten antywirus

podobną ilość osiągnął Malvarebytes anti malvare ale co ci będę tłumaczył ja i ty wiemy o co chodzi ;)

jak masz jakieś zastrzeżenia chcesz pogadać jak informatyk z informatykiem to zapraszam na PW bo tutaj admini są bardzo wrażliwi na jakiekolwiek błahostki ;)

np. niewielkie odejście od tematu choć moim zdaniem to jest bardzo w prost na temat :D

Idź się wymądrzać gdzie indziej, błagam. Bardzo mnie to cieszy, że znasz tyle programów i tyle potrafisz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam :)

@DnaloP - bardzo pomogłeś.

Ukłony :)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Bardzo polecam tą dwójkę @Nezvik pomógł mi wyczyścić cały komputer z syfu, poświęcił na to dosłownie pół dnia. Pomógł mi usunąć problemy z samym windowsem jak i połączeniem. Były małe komplikacje, ale dla każdej z nich potrafił znaleźć rozwiązanie. Mimo młodego wieku mają ogromne doświadczenie i racją jest, że nie ma sensu oddawać komputera do serwisu, bo jedyne co zrobią to format. Przekonałem się o tym kilka miesięcy temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...