Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mandat

Emafir?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema  

Chciał  bym zapytać jakie są konsekwencje nie zapłacenia mandatu (kwota 50 zł ) będąc nieletnim(17 lat skończone)? 

2isw7yf.png

Opublikowano

mandatu od? strazy miejskiej? policji? 

jak straz miejska, to wiele osob ma wyjebane i nie placi

a ogolnie w najgorszym przypadku to wpierdola Cie do kryminalu dozywotnio

#troll

Opublikowano

50zł to jest bodaj 1 dzień więzienia :D

Tak więc będą przychodzić powiadomienia listwone itp...

Pod sam koniec przyjdzie papierek z postanowieniem sądu z datą kiedy i gdzie trzeba się stawić by odsiedzieć karę.

A no i zawsze możesz zapłacić i uniknąć więzienia, albo zrobić kombo :D

np 300zł - płacisz 150zł i idziesz na 3dni do wiezienia :P

Opublikowano

Jakie więzienie...

Rodzicom z rozliczenia zabiorą, ewentualnie tobie w przyszłości z procentem. Mój kumpel od stycznia nie zapłacił 500zł mandatu (w twoim wieku) za brak uprawnień i do tej pory cisza.

simply.4557.gif

Opublikowano

50zł to jest bodaj 1 dzień więzienia :D

Tak więc będą przychodzić powiadomienia listwone itp...

Pod sam koniec przyjdzie papierek z postanowieniem sądu z datą kiedy i gdzie trzeba się stawić by odsiedzieć karę.

A no i zawsze możesz zapłacić i uniknąć więzienia, albo zrobić kombo :D

np 300zł - płacisz 150zł i idziesz na 3dni do wiezienia :P

Gówno prawda, najwyżej co to upomnienia dostaniesz, a rodzicom z podatku pojdzie.

Poza tym gdyby za ten mandat przykładowy który dostałes 50 zl zaplacisz na ten kwitek od policjanta 20 zl to sie nawet nie zczają, kwota wpłynela? wpłynela takze ...

Opublikowano

Jak nie zapłacisz to przyjdzie do Ciebie (na podany adres) pismo z przypomnieniem o wpłatę należnej kwoty. Jeśli w przeciągu jakiegoś tam czasu nie zapłcisz to chyba komornik, chociaż sam nie wiem. Ja jak dostanę mandat za picie w miejscu publicznym to jak mi to kiedyś policjant powiedział "miałeś jaja żeby pić jak wiesz, że jeździmy to teraz miej jaja i przyjmij na klatę mandat a nie jak co druga pizda " Wybieram się do tygodnia czasu wpłacić pieniążki :)

Jak nie masz to pożycz od kumpla. Ostatnio dostaliśmy mandat bo darliśmy mordę (najebani) To koledzy potem spalili te mandaty :) 

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...