Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostanę GM - Wypijmy herbatkę.

MrPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jestem Krzysztof, na dniach skończę 18 lat.

Niby osiemnastka, urodziny w które 90% społeczeństwa chleje bądź ćpa.

Ja czuję się być inny od reszty gdyż w ten dzień będę z swą lubą pewnie w kinie bądź restauracji/barze na całkiem trzeźwo.

Jestem osobą która potrafi się dostosować do różnych sytuacji. Potrafię być zabawny ale też poważny, zleży czego wymaga ode mnie sytuacja.

Nie lubię obrażać ludzi ani nie lubię jak są oni obrażani nie jestem rasistą czy nazistą.

Mam do siebie dystans i lubię jak ktoś ma go do siebie. Uwielbiam herbatę, gry, muzykę oraz spędzać czas z moją Kobietą.

Tyle jakimś słowem wstępu w stylu o mnie.

Warto porozmawiać o grze jak i o samej pracy.

Gram w Metin2 od w sumie roku bodajże 2006, swoją przygodę zacząłem na koreańskim globalu po przejściu z metin'a pierwszego.

Dalej grałem na pierwszych privach chińskich chyba na plikach rain z mcncc czy jakoś tak.

Zaraz po wydaniu globala europejskiego poszedłem grać tam, przez dłuższy czas trzymałem się w topce na obsydianie.

Ścigałem się z Slaszkiem oraz L4W którzy swoją karierę skończyli dość szybko. Slaszek odszedł, l4w sprzedał..

Przez ten czas przeżyłem sporo chwil z Metin'em drugim. Poznałem wszystkie rodzaje cheatów oraz dosyć sporo radzi bugów oraz innych śmieci.

Moja kariera jako GM nie byłą jakaś długa bo nie było jej w ogóle. Szczerze jedyny GM jakiego miałem to na Privach GM'mode.

Dużo osób poszukuje doświadczenie, ale skądś to doświadczenie mieć trzeba prawda?

Nie poszukuje jakiegoś wielkiego projektu ale też nie szukam posady na dzień/tydzień z przyczyn "serwer niema graczy".

Oczekiwania oraz oferta.

Oczekuje kogoś kto jest dostępny zawsze pod rękę, można mu zaufać oraz jest kompetentny.

Najlepiej team pełnoletni który potrafi powiedzieć oraz poprawić jeśli coś się źle robi.

Oferuje szczerość, pomoc oraz można powiedzieć doświadczenie w łapaniu cheaterów.

Nie jestem przyzwyczajony jak większość osób do stania bez celu w M1 już wolę zwiedzać. - Łażenie po mapkach i obserwacja na /inv

Jestem osobą dosyć kulturalną oraz cierpliwą i wyrozumiałą, więc oferuje dosyć dobry kontakt z graczami ingame.

Od razu powiem że nie oczekuję za pomoc zapłaty - nie żądam jej, lecz jeśli właściciel serwera uzna że zasługuję, będę szczęśliwy ;P

Teraz jeszcze tak ogólnikowo - Co według mnie, powinienem robić a czego nie.

Faworyzacja graczy oraz kategoryzacja odpada.

Brak dawania itemów/exp/skill respu mobków itd - Chociaż w większości serwery to blokują.

Wysoka kultura osobista, uprzejmość oraz podejście do graczy.

Pomoc graczom pod względem podpowiedzi w grze typu - dropu, eventów itp (jeśli informacje nie są tajne, dajmy event niespodzianka).

Pomoc graczom pod względem tępienia oszustów oraz cheaterów.

Pomoc Właścicielom w sprawach typu - Przekazywanie opinii/propozycji graczy.

Także różne inne pomoce w stylu - organizacja / pomoc przy eventach czy też inne w zależności od zasad panujący na serwerze.

W razie jakiś propozycji bądź pytań, mój kontakt to PW. Nie chcę mieć spamu od ludzi z MPC na komunikatorach więc tam można się dogadać jeśli będzie potrzebny inny komunikator także podam. Najczęściej można mnie znaleźć na GG bo prawie 24/7.

//Przepraszam że bez grafik i innych fajerwerków, ale nie jestem grafikiem ;P//

//W razie jakiś nie dopatrzeń itd, walić śmiało, jest 00:30 i troszkę padam.//

Opublikowano

Prawda jest taka, że jakbyś na forum/w grze jakiegoś serwera był aktywny, pomagał itp. to zostałbyś zauważony i otrzymałbyś GM. Nikt nie ufa nowym osobom i chce je wcześniej poznać, więc wątpię, że dostaniesz GM tak na przysłowiową "gębę" :).

Ale życze powodzenia!

Opublikowano

z tego co widzę ogłoszenie jest naprawdę na wysokim poziomie.Polecam :P

Ps. Wiem że można się bawić bez alkoholu ale co to za Osiemnastka :D

Opublikowano

Prosta arytmetyka:

- każdy kto pisze podanie zna język polski.

- każdy kto pisze podaniepotrafi mówić i pisać.

- każdy kto pisze podaniepotrafi grać w Metin2.

A więc w czym ty jesteś lepszy od innych? GM to gatunek wymarły. Teraz się szuka pomocy technika, która na co dzień zajmie się graczami, a gdy potrzeba może wspomóc i odciążyć technika. Ty nie posiadasz takiej wiedzy, wiec nie jesteś konkurencyjny. Technik nie potrzebuje być nianią dla GMa, tylko czasem potrzebuje przysłowiowego "murzyna", który wykona jakąś nudną i czasochłonną robotę lub zaproponuje nowy ciekawy dodatek na serwer.

Opublikowano

Prosta arytmetyka:

A więc w czym ty jesteś lepszy od innych? GM to gatunek wymarły. Teraz się szuka pomocy technika, która na co dzień zajmie się graczami, a gdy potrzeba może wspomóc i odciążyć technika. Ty nie posiadasz takiej wiedzy, wiec nie jesteś konkurencyjny. Technik nie potrzebuje być nianią dla GMa, tylko czasem potrzebuje przysłowiowego "murzyna", który wykona jakąś nudną i czasochłonną robotę lub zaproponuje nowy ciekawy dodatek na serwer.

Prosta logina. Każdy kto pisze, zna język narodowy ewentualnie jakiś dodatkowy.

Nie każdy który umie pisać umie mówić i na odwrót. Są ludzie którzy gadają a alfabetu dobrze nie znają.

Pisząc podanie na dajmy murarza gra w Metin2? (Podanie - CV).

W dodatku "podaniepotrafi" - nie znam takiego słowa, mógł byś mi jakoś podesłać link czy coś? Może to w innym języku?

Nie czuję się lepszy od innych. Właśnie jak napisałeś Ty wolisz wypić browara, dajesz znakomity przykład pospolitego prymitywa. Alkohol wzburza agresję oraz prowadzi do dziwnych zachowań. Wiele osób po alkoholu napada na ludzi, obraża ich, często siadają za kierownicę i powodują wypadek w którym giną bogu ducha winni ludzi - Wszystko przez idiotę który musiał sobie wypić piwko. Kolejnym zaś aspektem jest Twoja rasistowska postawa, co miałeś na myśli że technik szuka murzyna? Szuka kogoś kto ma większą pałę oraz jest lepszym człowiekiem?  Człowieku pisałeś u kogoś że jesteś technikiem na większą skalę czy coś, a już po samym napisie pompa w sygnaturze kojarzysz mi się z pajacem Isamu oraz jest żałosnym pompa team. Przybijam piąteczkę oraz podbijam temat.

Opublikowano

Jeśli jesteś chętny do współpracy nad nowatorskim projektem serwera easy/ medium, to zapraszam PW. Mamy zgraną ekipę (technik, grafik, GM), chcemy poszerzyć jej grono, na długo przed startem, aby wszyscy dobrze się znali i dogadywali. Pisz!

Opublikowano

Prosta logina. Każdy kto pisze, zna język narodowy ewentualnie jakiś dodatkowy.

Nie każdy który umie pisać umie mówić i na odwrót. Są ludzie którzy gadają a alfabetu dobrze nie znają.

Pisząc podanie na dajmy murarza gra w Metin2? (Podanie - CV).

W dodatku "podaniepotrafi" - nie znam takiego słowa, mógł byś mi jakoś podesłać link czy coś? Może to w innym języku?

Nie czuję się lepszy od innych. Właśnie jak napisałeś Ty wolisz wypić browara, dajesz znakomity przykład pospolitego prymitywa. Alkohol wzburza agresję oraz prowadzi do dziwnych zachowań. Wiele osób po alkoholu napada na ludzi, obraża ich, często siadają za kierownicę i powodują wypadek w którym giną bogu ducha winni ludzi - Wszystko przez idiotę który musiał sobie wypić piwko. Kolejnym zaś aspektem jest Twoja rasistowska postawa, co miałeś na myśli że technik szuka murzyna? Szuka kogoś kto ma większą pałę oraz jest lepszym człowiekiem?  Człowieku pisałeś u kogoś że jesteś technikiem na większą skalę czy coś, a już po samym napisie pompa w sygnaturze kojarzysz mi się z pajacem Isamu oraz jest żałosnym pompa team. Przybijam piąteczkę oraz podbijam temat.

"podaniepotrafi" - urok pisania na telefonie.

Chodziło o to, że nie wyróżniasz się w żaden sposób. Pisanie takich podań miało sens może 2 lata temu. Teraz nikt nie szuka GM na podstawie jakiegoś podania. Nie ma miejsca na serwerach dla osób, które tylko i wyłącznie mają biegać po serwerze z plakietką gamemastera. Teraz poszukuje się osób, które potrafią od strony technicznej coś wnieść od siebie w projekt. Piszemy w temacie dotyczącym podania na GM, więc logicznym jest, że nie rozmawiamy o jakimś podaniu na murarza. Przykładowo mnie jako admina nie interesuje współpraca z ludźmi, którzy mają jedynie parcie na uprawnienia GM.

Co do wypicia przysłowiowego browara. Chodzi o to, że przykładowo ja nie współpracuję z ludźmi anonimowymi, których wcześniej nie poznam na żywo. Współpraca wtedy zupełnie inaczej wygląda, gdy się kogoś pozna - buduje się zaufanie. Całe te pierdoły, które napisałeś o alkoholu to możesz do telewizji TRWAM wysłać, bo jest to na poziomie przekazu tam prezentowanego. Jeśli chodzi o tego "murzyna" to nie ma tu żadnego rasizmu i nie bez powodu napisałem to w cudzysłowie. Zwyczajnie przyjęło się w polskim języku, że robota murzyna to ciężka i żmudna robota, którą czasem trzeba wykonać. A co do mojej sygnatury to jest zapowiedzią serwera PompaMT2, który powstaje przy pełnej współpracy z PompaTeam.

Twój sposób myślenia mnie przeraża i totalnie nie jestem zainteresowany ani współpracą z tobą ani nie polecę cię osobie, która poprosiła mnie o wskazanie ludzi których warto zrekrutować.

Opublikowano

Prosta arytmetyka:

"podaniepotrafi" - urok pisania na telefonie.

Chodziło o to, że nie wyróżniasz się w żaden sposób. Pisanie takich podań miało sens może 2 lata temu. Teraz nikt nie szuka GM na podstawie jakiegoś podania. Nie ma miejsca na serwerach dla osób, które tylko i wyłącznie mają biegać po serwerze z plakietką gamemastera. Teraz poszukuje się osób, które potrafią od strony technicznej coś wnieść od siebie w projekt. Piszemy w temacie dotyczącym podania na GM, więc logicznym jest, że nie rozmawiamy o jakimś podaniu na murarza. Przykładowo mnie jako admina nie interesuje współpraca z ludźmi, którzy mają jedynie parcie na uprawnienia GM.

Co do wypicia przysłowiowego browara. Chodzi o to, że przykładowo ja nie współpracuję z ludźmi anonimowymi, których wcześniej nie poznam na żywo. Współpraca wtedy zupełnie inaczej wygląda, gdy się kogoś pozna - buduje się zaufanie. Całe te pierdoły, które napisałeś o alkoholu to możesz do telewizji TRWAM wysłać, bo jest to na poziomie przekazu tam prezentowanego. Jeśli chodzi o tego "murzyna" to nie ma tu żadnego rasizmu i nie bez powodu napisałem to w cudzysłowie. Zwyczajnie przyjęło się w polskim języku, że robota murzyna to ciężka i żmudna robota, którą czasem trzeba wykonać. A co do mojej sygnatury to jest zapowiedzią serwera PompaMT2, który powstaje przy pełnej współpracy z PompaTeam.

Twój sposób myślenia mnie przeraża i totalnie nie jestem zainteresowany ani współpracą z tobą ani nie polecę cię osobie, która poprosiła mnie o wskazanie ludzi których warto zrekrutować.

Nie zgrywaj takiego... ujmę to tak kozaczka na tym forum, bo najzwyczajniej w świecie do tej roli się nie nadajesz. Nie piszę tego, ponieważ napisałeś mi negatywną opinie, ale tylko i wyłącznie dlatego, żebyś trochę ochłonął i spojrzał na świat z innej perspektywy. Takie moje rady ;]

Co do tematu. Solidne, długie to lubię (Bez skojarzeń proszę). Mogę polecić.

da270045f997aed311b13ea95ec42bb9.gif

[50] - [100] - [150] - [200]  - [250] - [300] - [350] - [400]

Opublikowano

Nie zgrywaj takiego... ujmę to tak kozaczka na tym forum, bo najzwyczajniej w świecie do tej roli się nie nadajesz. Nie piszę tego, ponieważ napisałeś mi negatywną opinie, ale tylko i wyłącznie dlatego, żebyś trochę ochłonął i spojrzał na świat z innej perspektywy. Takie moje rady ;]

Co do tematu. Solidne, długie to lubię (Bez skojarzeń proszę). Mogę polecić.

Stoję twardo obiema nogami na ziemi. Pokazuje jedynie (może smutne) realia jakie obecnie rządzą w dobieraniu ludzi do team. To nie są czasy, gdzie ładnie napisane podanko (czasem pisane przez siostrę lub koleżankę) jest furtką do posady GM. To nie są czasy w których admina interesuje to jakiej muzyki słuchasz ani to jaki lvl wbiłeś na PLu. Ważne jest to ile masz oleju w głowie, to w jaki sposób możesz się przydać w team czyli co potrafisz od technicznej strony. To czy przykładowo znasz się na obróbce filmów lub samo to jaki masz głos na TeamSpeak. Ważne jest w jaki sposób się wypowiadasz, czy potrafisz pracować pod presją. Nawet to ile masz lat jest ważne oraz ile masz czasu na obowiązki GMa. Ale po kiego grzyba pisać o jakimś koledze z którym się na koreańcu grało? To nie ma już znaczenia - może 4 lata temu miało. Kogo interesuje umiejętność organizacji eventów, skoro to potrafi dosłownie każda osoba (lub może się nauczyć w 1 dzień), a na wielu serwerach eventy są w pełni zautomatyzowane?

Witamy w roku 2014, gdzie w team dobrych serwerów nie ma miejsca dla osoby lecącej na posadę GM, bo każda osoba chcąca należeć do takiej ekipy musi dodatkowo potrafić coś przydatnego jak przykładowo umiejętność nagrywania filmów z serwera z zapowiedziami aktualizacji. Szybciej wezmę do team 16 letnią osobę po mutacji głosu nagrywającą fajne filmy bez doświadczenia na posadzie GameMaster niż osobę 20 letnią z 3 letnim stażem jako GM i nic poza tym. Teraz każdy po 1 dniu jako GM potrafi szukać botów, organizować eventy i po zaznajomieniu się z serwerem pomagać graczom. A więc co taki autor tego tematu potrafi i może dać od siebie więcej? Nie jest w żaden sposób konkurencyjny, bo jest jednym z wielu osób, które chcą być GM. Wejdź na jakikolwiek TeamSpeak i krzyknij że szukasz ludzi na posadę GM. Ja dziś z ciekawości tak zrobiłem i na start miałem 8 osób chętnych mających te same umiejętności co użytkownik piszący podanie w tym temacie.

Rozumiem, że wielu chce brać udział w tego typu projektach i tylko dlatego napisałem czym sugeruję się ja oraz moi koledzy z innych serwerów podczas dobierania osób na różne stanowiska na prywatnych serwerach.

Opublikowano

Powiem tak szczerze że zwisa mi jakaś plakietka GM'a czy inne bajerki. Jestem zwyczajnie kimś kto widzi że na wielu serwerach piszą "Rekrutacja zamknięta mamy już duży doświadczony team", po czym okazuje się że GM'a widać raz na 2/3 dni na 30min. Mówię to na podstawie wieloletnich doświadczeń z różnego typu serwerami, od PL'a gdzie GM wchodził raz na 3msc jak event był. Po Hardy typu ravia gdzie Isamu po chyba pół roku olał totalnie projekt jak i reszta GM'ów, po czym twierdzili że interesują się nim (nymfa sama gdzieś przyznała że wchodzi raz w tygodniu na 1h ogarnąć kilka botów). Także na większych projektach jak Tiveria czy Glador były takie akcje. (swoją drogą pewnie nikt nie wie co to tiveria a ten priv ma z 3 lata a od półtora właściciele opłacają a nic nie robią na nim). Więc chciał bym zwyczajnie w świecie gdy siedzę w tym domu to włączyć jakiegoś metin'a i pomóc administracji, by ów technik mógł poświęcić więcej czasu na Tworzenie kolejnego update a nie tłumaczyć się "wiem zaniedbałem serwer, zepsułem gospodarkę bo Cheaterzy a ja musiałem robić dla was aktualizację".

Podsumowując myślenie teraz szukają tylko GM'ów którzy umieją sprawy techniczne jest może i nie tyle co błędne, a ludzie którzy tak robią błądzą. Bo wynikają braki GM'ów na serwerze bo każdy jest przysłowiowym robolem którzy pisze skrypty jak technik przepija kasę serwera.

Taki przykład każda firma ma szefa który nie szuka innych szefów tylko kierowników i pracowników. Gdyby byli sami szefowie, kto by dajmy sprzątał w firmie bądź zajmował się klientami, jak godność szefa na to nie pozwala? :P Może przykład lekko głupi ale także oddaje realia.

Nie próbuję tu nikogo zgorszyć i nie liczę także że zaraz zostanę obsypany ofertami. Ale jeśli kogoś urzekną moje słowa na temat większej ekipy i starań może się odezwać.

Co do głosu, mój może nie powala i nie brzmię jak Maciej Makuła (Von Zay - SuchyKanał/StrumienieZRuczaju), Ale nie piszczę ani nic ;P

Opublikowano

Powiem tak szczerze że zwisa mi jakaś plakietka GM'a czy inne bajerki. Jestem zwyczajnie kimś kto widzi że na wielu serwerach piszą "Rekrutacja zamknięta mamy już duży doświadczony team", po czym okazuje się że GM'a widać raz na 2/3 dni na 30min. Mówię to na podstawie wieloletnich doświadczeń z różnego typu serwerami, od PL'a gdzie GM wchodził raz na 3msc jak event był. Po Hardy typu ravia gdzie Isamu po chyba pół roku olał totalnie projekt jak i reszta GM'ów, po czym twierdzili że interesują się nim (nymfa sama gdzieś przyznała że wchodzi raz w tygodniu na 1h ogarnąć kilka botów). Także na większych projektach jak Tiveria czy Glador były takie akcje. (swoją drogą pewnie nikt nie wie co to tiveria a ten priv ma z 3 lata a od półtora właściciele opłacają a nic nie robią na nim). Więc chciał bym zwyczajnie w świecie gdy siedzę w tym domu to włączyć jakiegoś metin'a i pomóc administracji, by ów technik mógł poświęcić więcej czasu na Tworzenie kolejnego update a nie tłumaczyć się "wiem zaniedbałem serwer, zepsułem gospodarkę bo Cheaterzy a ja musiałem robić dla was aktualizację".

Podsumowując myślenie teraz szukają tylko GM'ów którzy umieją sprawy techniczne jest może i nie tyle co błędne, a ludzie którzy tak robią błądzą. Bo wynikają braki GM'ów na serwerze bo każdy jest przysłowiowym robolem którzy pisze skrypty jak technik przepija kasę serwera.

Taki przykład każda firma ma szefa który nie szuka innych szefów tylko kierowników i pracowników. Gdyby byli sami szefowie, kto by dajmy sprzątał w firmie bądź zajmował się klientami, jak godność szefa na to nie pozwala? :P Może przykład lekko głupi ale także oddaje realia.

Nie próbuję tu nikogo zgorszyć i nie liczę także że zaraz zostanę obsypany ofertami. Ale jeśli kogoś urzekną moje słowa na temat większej ekipy i starań może się odezwać.

Co do głosu, mój może nie powala i nie brzmię jak Maciej Makuła (Von Zay - SuchyKanał/StrumienieZRuczaju), Ale nie piszczę ani nic ;P

Też tak myślę ! Jeszcze raz polecam ;)

da270045f997aed311b13ea95ec42bb9.gif

[50] - [100] - [150] - [200]  - [250] - [300] - [350] - [400]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...