Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna na x99 do gier

Niekumaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie składam komputer i myślę nad wykorzystaniem płyty głównej na x99 co ty o tym myślicie? Czy to może przesada z 8 slotami 128 gb ramu ddr4 3333 MHz i całą resztą ekstremalnych podzespołów. A może się mylę i to przyszłość technologi do grania i warto w nią zainwestować już dziś. Dodam że chcę aby komputer służył mi parę lat bo wydaję na niego trochę kasy i nie chcę wyrzucać kasy w błoto.

P.S. myślę nad msi x99 gaming 9ac lub z97. A może coś od asusa co proponujecie?   

Opublikowano

3120614146033931204352.jpg

Czyli X99 odpada na samym starcie. Przeznaczone są tylko do profesjonalnych zadań jak całe LGA 2011, tym bardziej LGA 2011-3. Aktualnie nawet do tego się zbytnio nie nadaje biorąc pod uwagę opłacalność bo koszta są ogromne.

Rozpisz się trochę bardziej, napisz czego wymagasz, do czego wykorzystujesz komputer, ile masz kasy, czy coś masz już, jakieś twoje wymagania... Wszystko da się zrobić ;)

@Niekumaku to podkreślone ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Budżet to ok 6k po wstępnych obliczeniach msi x99 gaming 9ac + intel 5820k + 16 gb ramu = 3 380 zł dodając resztę wychodzi jakieś 7 315 zł czyli 400zł więcej i 1 300 zł poza budżetem.

Opublikowano

Chyba żartujesz :E

4K, Ultra i GTX 980? Nie ma na to szans. 

Ta karta zadławi się przy 1440p, SSAAx2 w M:LL, a co dopiero jeśli ustawić 2160p.

http://www.morele.net/inventory/info/TQlBUe/

Ode mnie taki PC. Moim zdaniem nie ma sensu wchodzić w zakup GTX 980. Cena tej karty jest więcej niż nieprzystępna. Wydajność o kilkanaście % wyższa od GTX 970, a trzeba za płacić prawie 900 PLN!

Opublikowano

Piszesz o budżecie 5k, a dajesz skrzynkę za prawie 7. Weź się chłopie zdecyduj ile Ty chcesz wreszcie wydać. Kiedy ogólnie masz zamiar to kupić? Masz już pieniądze czy będziesz miał dopiero w bliżej nieokreślonej przyszłości?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...