Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel Core i5

FreakyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem teraz przed wyborem procesora i zastanawiam się nad i5, jest ich wiele modeli, więc dosyć ciężko wybrać. 

Czy warto kupić teraz i5 i kiedyś nowszy, czy poczekać i kupić i7? Jaki model procesora, tzn np. 4460 czy jakiś inny, jaką płytę główną dobrać, prosiłbym o pomoc (zwłaszcza z tymi modelami, w których połowie nie widze różnicy)

76561198063460848.png

Opublikowano

Jak budżet? Do czego będziesz wykorzystywał komputer? Będziesz robił OC?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

jaka masz plyte glowna, chyba ze bedziesz skladal od nowa zestaw (lub sam proc i plyta glowna)

sa 3 modele do rozwazenia, i5 4460, i5 4590 i i5 4690k (jesli oc)

­

Opublikowano

Budżet 'growy' zamierzam kupić, pieniądze zbieram, także budżet do powiedzmy 1200zł,

nie wiem co to OC. procesor i plyta glowna do grania, po prostu to co mam leży i kwiczy, przy karcie graficznej GeForce GTX 660 i 6gb ramu mam intel i3 i jakąś śmieciową płyte główna, nawet nie wiem jaką i nie mam pojęcia jak sprawdzić

76561198063460848.png

Opublikowano

nie da rady tamtych 6gb ramu przelozyc i dokupic 2? przy okazji, jak sprawdzic specyfikacje plyty glownej bez wyciagania jej (o ile sie da) i co to OC

76561198063460848.png

Opublikowano

No to podaj całą specyfikację pc'ta i się zobaczy co można zostawić a co nie.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

nie da rady tamtych 6gb ramu przelozyc i dokupic 2? przy okazji, jak sprawdzic specyfikacje plyty glownej bez wyciagania jej (o ile sie da) i co to OC

Pobierz program np. Speccy i daj SS z niego.

OC - Overclocking zwiększanie szybkości pracy (zwiększeniu taktowania zegara) i wydajności sprzętu komputerowego np. procesora, karty graficznej czy pamięci RAM.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetaktowywanie

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

dlaczego? i co z tym razem (plyte glowna chce nowa)

no  wydasz wiecej jakies 200zl tylko dlatego ze chcesz nowa plyte i ci nic nie da? znaczy chyba ze chcesz isc w oc co w 1200zl da sie zrobic na lga 1150 (ale zalezy to od zasilacza)

jesli chcesz, nie bronie, tylko jaki jest sens wydatku kolejnych 200zl (wiecej jesli bierzemy pod uwage oc) nie widzac efektu?

­

Uczeń
Opublikowano

dlaczego? i co z tym razem (plyte glowna chce nowa)

po co wydawac kase na plyte glowna jak do twojej i5 3570 bez problemu wejdzie.

Opublikowano

czyli kupic sam procesor? i dlaczego taki, a nie tamten z lepszymi parametrami (pytam z ciekawosci, nie podwarzam twojego zdania)

76561198063460848.png

Opublikowano

W takim razie, nie kupywać drozszego procesora i nowej płyty głównej i czy dokupić 2gb ramu?

76561198063460848.png

Uczeń
Opublikowano

W takim razie, nie kupywać drozszego procesora i nowej płyty głównej i czy dokupić 2gb ramu?

poprostu kup i5 3570 a ramu nie ma sensu, 6gb jest wystarczajace

Opublikowano

Ostatnio jak gość naprawiał mi komputer, powiedział mi, że moja płyta główna jest dla komputerów biurowych i do filmów, czy to prawda, że jest słaba?

76561198063460848.png

Opublikowano

Ostatnio jak gość naprawiał mi komputer, powiedział mi, że moja płyta główna jest dla komputerów biurowych i do filmów, czy to prawda, że jest słaba?

Jeśli nie podkręcasz nic lepszego Ci nie jest potrzebne.

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...