Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ventrilux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym w końcu zmienić swój stary komputer na coś nowego, lecz sam jestem zielony jeżeli chodzi o sprzęt komputerowy. Komputera używam głównie do gier, czasami zdarza mi się coś nagrać na YouTube/streamować na Twitchu. Budżet to 3000zł. Liczę na waszą pomoc! :) Prosiłbym też jeżeli można wytłumaczyć jak to jest z tym podkręcaniem. Czy warto podkręcać czy nie itd Z góry dzięki.

Sam komputer bez monitora, myszki, klawiatury. Tylko Obudowa i wnętrze.

Opublikowano

@sxa

Czy ja wiem czy radeon lepszy GTX 770 z tego powodu ze Radeon ma zrytą opinię ze się po 2 dniach psuje karta lub nie działa. 

Opublikowano

@sxa

Czy ja wiem czy radeon lepszy GTX 770 z tego powodu ze Radeon ma zrytą opinię ze się po 2 dniach psuje karta lub nie działa. 

Nie gadaj głupot, gdzie takie opinie niby wyczytałeś? Nic złego w nich nie ma, zwłaszcza podana wyżej wersja od Asusa jest godna polecenia.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Uczeń
Opublikowano

@sxa

to jak wiesz co jest lepsze to po co zalozyles ten temat??

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/COwdnk/ Jeszcze pytanie. Co myślicie o tym? Propozycja od jednego z moich kolegów.

Zasilacz na gorszy, obudowa na Z3 lub Z11 (jeśli lubisz ładność bierz z11)

i za tą cene da się już gtx 970 które jest około 30% lepsze od 280x

I powiem ci że 280x nie jest jakiś rewelacyjny sam mam 7970 i nawet nie osiąga +/-55 fps na ultra w BF4

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Zasilacz na gorszy

(jeśli lubisz ładność 

Twój profesjonalizm mnie przeraża ;) Ale tłumacząc to na Polski to zasilacz (budżetowy) o ponad 600W będzie zbędny. W jego cenie jest CM G550M, który deklasuje wszystkie konkurencyjne. Więc o ile chciałbyś coś lepszego to właśnie CM będzie dobry, a jeśli nie jesteś zbyt wymagający to będzie starczył TT Smart 530W. Obudowa zbyt pewna nie jest więc zmiana na Zalmana Z3 Plus, Z9 Plus lub na Z11 cechującego "ładność" będzie uzasadniona ;) Także nie będziesz musiał dokupować wentylatorów.

Kartę zmień na Asusa za ok 1050zł. Też dobre chłodzenie a rok GW dłużej.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Twój profesjonalizm mnie przeraża ;) Ale tłumacząc to na Polski to zasilacz (budżetowy) o ponad 600W będzie zbędny. W jego cenie jest CM G550M, który deklasuje wszystkie konkurencyjne. Więc o ile chciałbyś coś lepszego to właśnie CM będzie dobry, a jeśli nie jesteś zbyt wymagający to będzie starczył TT Smart 530W. Obudowa zbyt pewna nie jest więc zmiana na Zalmana Z3 Plus, Z9 Plus lub na Z11 cechującego "ładność" będzie uzasadniona ;) Także nie będziesz musiał dokupować wentylatorów.

Kartę zmień na Asusa za ok 1050zł. Też dobre chłodzenie a rok GW dłużej.

asusa? najbardziej awaryjna 280x? : P

wez http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-280x-gaming-3gb-ddr5-pci-e-384bit-dvi-hdmi-2mdp-box-r9-280x-gaming-3g-599404/ 3lata gw oraz cichsza od sapphire

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...