Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia Od 0.

Kamyk0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam 18 lat i ważę ok 65 kg. Chciałem zacząć chodzić na siłownię. Planuję kupienie ławeczki  podobnej do tej http://www.hop-sport.pl/product-pol-2294-Laweczka-z-modlitewnikiem-HS-1070-4-gratisy.html z rozpiętkami, ćwiczeniami na nogi itp.  Prosił bym abyście podali mi na początek ważne informacje,które mi się przydadzą, ile ćwiczyć  itp. Pozdrawiam 

Opublikowano

Siłownia to strata czasu.

Jeżeli chcesz wyglądać szeroko to siłownia, lecz na niej nie wyrobisz siły twoich mięśni.

Bóle stawów czy sztucznie napychanie sie steroidami, takie są konsekwencje.

Jak chcesz natomiast wyrobić funkcjonalną siłę to polecam Ci kalistenike i z czasem cross fit. Zaczynaj od najbardziej lekkich ćwiczeń by stawy i mięśnie się przystosowały.

Za pieniądze sobie kup poręcze.

Przedstaw sobie taką sytuacje, chcesz wyciskac 150kg na klate, czy robic pompki stojąc na jednej ręce ?

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Siłownia to strata czasu.

Jeżeli chcesz wyglądać szeroko to siłownia, lecz na niej nie wyrobisz siły twoich mięśni.

Bóle stawów czy sztucznie napychanie sie steroidami, takie są konsekwencje.

Jak chcesz natomiast wyrobić funkcjonalną siłę to polecam Ci kalistenike i z czasem cross fit. Zaczynaj od najbardziej lekkich ćwiczeń by stawy i mięśnie się przystosowały.

Za pieniądze sobie kup poręcze.

Przedstaw sobie taką sytuacje, chcesz wyciskac 150kg na klate, czy robic pompki stojąc na jednej ręce ?

Tak, czyli Twoim zdaniem każdy kto chodzi na siłownie wali strzały w d***? Dobre ...

Co do tematu to Tobie proponowałbym sobie poczytać trochę o siłowni, diecie, a dopiero później zastanawiać się nad sprzętem. Ja proponowałbym Ci, żebyś najpierw pochodził na siłownie( u Ciebie w mieście) i tak bardziej przyglądał się ludziom pytał co masz robić itp.

805491408806070489277.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam tej ławeczki.Nie stabilna przy założonych 80kg cała lata. Rozpiętki za wąskie nie wygone żle się na nich wykonuje ćwiczenia

Opublikowano

wyciskając płasko będziesz zaczepiał, nie wykorzystasz tych stojaków do robienia przysiadów ze sztangą, modlitewnik i to gówno do rozpiętek zbętne. same minusy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...