Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ciągłe reklamy

'Harper

Pytanie

Opublikowano

Witam, ostatnio po pobraniu czegoś ciągle wyskakują mi reklamy, co 2 kliknięcia myszką (nawet po użyciu scrolla) wyskakuję mi od 1-3 reklam, wytrzymuje tak od kilku tygodni i więcej nie mogę.
System skanowałam jednorazowo combofixem, ale biedaczek sobie nie poradził i tego nie usunął, licencja na kasperskim mi się skończyła.. także czekam na jakieś sensowne porady od was :c

FRST.txt

Addition.txt

Shortcut.txt

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngrawrHarper oprócz adware jest też dosyć stary wirus Win32/Jeefo.

S2 PowerManager; C:\Windows\svchost.exe [36352 2001-08-24] (Microsoft Corporation) [File not signed]

Dodatkowo był używany ComboFix, w jakim celu? Dostarcz log z niego (znajduje się tutaj C:\ComboFix.txt)

Odinstaluj SupTab. Pobierz http://speedy.sh/rhzSx/fixlist.txt umieść ten plik w tym samym folderze gdzie znajduje się FRST.exe (program którym robiłaś logi) następnie otwórz FRST i kliknij FIX, po restarcie komputera utworzy ci się FixLog, zapisz go sobie na pulpicie i wykonaj nowe logi FRST które dołączysz do tematu wraz z FixLogiem.

Opublikowano

Log z combofixa w załączniku, a używałam go dlatego, że  praktycznie zawsze pomagał mi ze wszystkimi wirusami jakie były na moim komputerze, ale niestety z tym sobie już nie radzi.
Po zrobieniu tego całego fix'a usunęło mi całą historie w przeglądarce, co nie jest pocieszające, a wirusik dalej siedzi :P

+ ten svchost jest na każdym z moich komputerów, próbowałam to usunąć milion razy, ale po 3 próbach formata i po tym jak to coś wracało po paru dniach, miałam już dość i mam w niego wylane. Tylko te reklamy mnie denerwują :c

ComboFix.txt

Fixlog.txt

Opublikowano

Jedyne co to pendrive, którego używamy raz do roku oraz domową sieć wifi.
Nareszcie się tego gówienka pozbyłam, strasznie dziękuję <3
Do zamknięcia.

Opublikowano

inne komputerki mnie nie obchodzą, zresztą samo włączenie ich trwałoby z 10min :D
ale jbc pewnie jeszcze kiedyś sie odezwe, dziękuję za pomoc.

za 2 dni : D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...