Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dice skrypt elfbot

Genway

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Ściągnąłem fajnego dice skrypta którego używa inny typ.    (znalazłem przypadkowo, akurat tego samego co on ma)

Lecz mam problem, ponieważ mi nie działa.

Sam skrypt (bez waypoiontów) wygląda tak : 

auto 200  | setcolor 051 255 000 | setpos 480 [$screentop +400] | displaytext Dice Script by Nextpro dla Tibia.net.pl 
auto 200 foreach 'allplayers' $oo {if [$oo.disty >= 1 && $oo.distx >= 1] setrelation '$oo.name' 'friend'}
auto 200  foreach 'allplayers' $oo {if [$oo.disty == 0 && $oo.posx == $posx-2] setrelation '$oo.name' 'enemy'}
auto 1 if [$topitem.$posx.$kostka.$posz > 5797] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-2] $kostka $posz
auto 1 listas 'thrash' | if [$topitem.$posx.$kostka.$posz < 5792] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-2] $kostka $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5792 && $topitem.$posx.$kostka.$posz > 5792] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5793 && $topitem.$posx.$kostka.$posz > 5793] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5794 && $topitem.$posx.$kostka.$posz > 5794] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5795 && $topitem.$posx.$kostka.$posz > 5795] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5796 && $topitem.$posx.$kostka.$posz > 5796] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5797 && $topitem.$posx.$kostka.$posz < 5797] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5793 && $topitem.$posx.$kostka.$posz < 5793] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5794 && $topitem.$posx.$kostka.$posz < 5794] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5795 && $topitem.$posx.$kostka.$posz < 5795] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
auto 1 listas 'thrash | if [$istileitem.$posx.$kostka.$posz.5796 && $topitem.$posx.$kostka.$posz < 5796] moveitemonground $posx $kostka $posz [$posx-$rand.0.2] [$posy+$rand.0.5] $posz
*******************************************************************************************************************************************************************

CONFIG

MIEJSCE KOSTKI:($posy-1 górne depo, $posy+1 dolne depo)
set $kostka [$posy-1]

Tekst reklamowy:
auto [$adverttime] say High/low Min = 20cc Max =40cc. Payout 90%. 
Czas tekstu (15000 == 15 sekund):
set $adverttime 15000
tekst powitalny:
set $hellotxt Do you want to get rich fast?

tekst po przegranej gracza:
set $losetxt Sorry, not this time.

Backpacki i stawki:
Payout: (80 is 80%, 90 is 90% etc)
set $payout 90

Main bp 
set $main Purple Backpack

CC BP:
set $cc Orange Backpack

ID waluty (domyslnie cc):
set $currency 3043

Minimalna stawka:
set $minbid 1

Maksymalna stawka:
set $maxbid 10

Moim jedynym problemem jest to, że bot odrazu zabiera cc jak ktoś wyłoży na ladę i przez to całkowicie się psuje. 
Config mam cały dobrze ustawiony, dobra pozycja kostki oraz dobrze BP ustawione.
Ustawień bp próbowałem na każdy możliwy sposób. Jedynie co mi ten ziomek któremu to działa powiedział, że main backpack ma na slocie normalnym a ten "cc" na slocie od strzałek. Zrobiłem tak i wciąż mi zabiera cc przed podaniem numeru. Jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...