Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna grafika w MC.

kamilololo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , oto mój problem

post-591745-0-80961800-1414389815_thumb.png post-591745-0-33364900-1414389821_thumb.png post-591745-0-76160700-1414389827_thumb.png

Po reinstallu jest to samo i gram na launcherze by zyczu

Jeszcze dodam że wywala mi 5 plików z tymi teksturami na pulpit

post-591745-0-24974800-1414389973.png

Może wiecie jak to naprawić ??

Opublikowano

Zmień, launcher na inny polecam Magic - Launcher i KeiNett ;) Jeżeli, to nic nie pomoże to zaktualizuj najnowsze sterowniki do karty graficznej. Oczywiście jeżeli masz sterowniki z z Intel to z Intel.com jeżeli z nvidii to z nvidia.com.

Opublikowano

Czy wy nie umiecie czytać co on napisał w temacie? "Po reinstallu jest to samo i gram na launcherze by zyczu"

To po co mu mówicie aby odinstalował grę? 

Masz kilka opcji: 

1. Zmienić na inny launcher. 

2. Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej, jeżeli masz nvidi to ze strony głównej nvidia.com.

Wydaje mi się że błąd leży po stronie sterowników więc zainstaluj najnowsze. I czy używasz jakiegoś texturepacka?

Kappa.

Opublikowano

Możliwe, że to  po prostu taki textur-pack.

Wejdź w uruchom wpisz %appdata% i usuń folder z minecraftem.

probowalem tak wiele razy i nic

Czy wy nie umiecie czytać co on napisał w temacie? "Po reinstallu jest to samo i gram na launcherze by zyczu"

To po co mu mówicie aby odinstalował grę? 

Masz kilka opcji: 

1. Zmienić na inny launcher. 

2. Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej, jeżeli masz nvidi to ze strony głównej nvidia.com.

Wydaje mi się że błąd leży po stronie sterowników więc zainstaluj najnowsze. I czy używasz jakiegoś texturepacka?

gram na zwykłych texturkach

Opublikowano

No dobrze że masz zwykły texture pack, ale czy spróbowałeś tego co koledzy wyżej pisali? Muszę się dowiedzieć czy tak czy nie inaczej będzie cieżko.

Kappa.

Opublikowano

To błąd po zabawie w ustawieniach. Szperałeś tam ? Bo ja miałem tak samo po zmianie kilku ustawień.

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Zauwazylem ze to jest system ubuntu wiec bardzo bym poprosil o szczegolowe dane systemowe bo sa juz karty co juz z linuxem nie sa kompaktywne :)

Wbij konsole i zaaktualizuj system w tym sterowniki w  konsoli :

sudo apt-get upgrate

a potem:

sudo apt-get update

i resetujemy system komenda:

sudo reboot

Niechcac spamic to jak bedziesz mial dalszy problem z mc na ubuntu to napisz mi na priv :) (jak sie z systemem pomylilem to bardzo przepraszam)

Chyba moglem pomoc

Wiktor

Opublikowano

Moze sprobuj uzyc innego launchera ktory nie wymaga instalacji w folderze %appdata%

Sprobuj podam link: http://dl.minecraft.org.pl/download/launcher.php

A dodatek : jak masz java 8 to ona moze powodowac te bledy bo nie jest z minecraft kompaktywny jak masz to zamien na jave 7

Jak bedzie dzialalo wszystko dobrze to oznacza ze twoj komputer nie toleruje zyczu xD

A jak ciagle tak jest to juz moze masz bag pixel z karta graficzna :/

Ps: Jak bedzie tak samo to podaj jaki system posiadasz i do tego jakie specyfikacje techniczne ma twoj komputer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...