Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft to gra dla dzieci?

Hydrant98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym powrócić do Minecrafta i chciałem się dowiedzieć jak wygląda na dzień dzisiejszy sprawa polskich serwerów. Czy nadal 90% graczy to gimbusy, czy w końcu Minecraft uwolnił się od łatki gry dla dzieci? Poprawiło się coś i da się grać?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wbiłem (z ciekawości) na jeden z serwerów majnkrafta i oto co zobaczyłem: "Choć,  jusz skraftowalem axa" 

Tak, grają same dzieci.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

A gdyby zrobić serwer wyłącznie dla osób dojrzałych, to miałoby to szansę na powodzenie?

To raczej nie możliwe.

Bo i tak neosy będą wbijać.

Opublikowano

A gdyby zrobić serwer wyłącznie dla osób dojrzałych, to miałoby to szansę na powodzenie?

98 w nicku, serio uważasz sie za osobe dojrzałą?

@top nie, nie ma sensu.

Opublikowano

Gra dla wszystkich, lecz oblegana przez osoby od 7-12lat, szczególnie na większych serwerach gdzie takie dzieci mają wykupiony cały itemshop za pieniądze z telefonu mamy.

Opublikowano

Z tym minekraftem to tak na serio?

Brzmi to tak: Podajcie jakąś grę dla dorosłych, mam 12 lat i nie chcę więcej grać z dzieciakami...

Opublikowano

Gra jak każda inna. W każdej znajdziesz ludzi mniej inteligentnych i również tych bardziej dojrzałych. Gram czasami z siostrą na konsoli i na tym przeważnie się kończy. Serwery... w sumie to zależy większość jest robiona pod zarobek i tak przeważnie mniej inteligentni ludzie zarabiają na niewinnych dzieciach mnóstwo pieniędzy, ale znajdziesz też takie które są robione dla zabawy abyś mógł miło spędzić czas. Niestety takich serwerów jest coraz mniej dlatego, że "słabsza" konkurencja zabiera im graczy

Opublikowano

Trudno teraz jest sie wybic z serwerek ze wzgledu na tlumy dzieci zakladajace serwery ktore padaja po miesiacu. Jest to bez sensu.

Kiedys minecraft byl lepszy nie bylo zadnych dziecko-kozakow. Ludzie byli kiedys mili w minecraft i zawsze pomagali. A teraz to nawet nie chca dac miesa jak ktos potrzebuje =3

Opublikowano

W każdej grze, która posiada multiplayer są takie dzieci. Jednak w Minecraft ta liczba stanowi więcej niż 60%. No może przesadziłem, jakieś 80%. Na stan dzisiejszy, Minecraft, można nazwać grą dla dzieci. Cały ten fenomen, zaczęli YouTuberzy, typu JJay. Wtedy zaczęło płynąć dużo "dzieci" i "pseudo-youtuber'ów". Wystarczy wbić na jakiś serwer, a już widać jak "błąd, błędem, błęda pogania".  Kiedyś było

,,Choć idziemy na spawn"
,,Pisze się ,,chodź"."
,,Ok, przystosuje się." [
Dzisiaj:

,,Hoć idzemy na spawn"
,, Pisze się ,,Choć" ,,idziemy.""
,,A pier#ol się"/,,a co ja jestem jakiś niedorozwiniety?/,,znalazł sie modry!"

Jest też pełno pseudo serwerów, gdzie dostaniesz bana za zwrócenie uwagi 10 letniemu adminowi.
W MC już nie gram dawno, jednak czasami można wbić pograć dla żartów, z kolegami.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Gra nie jest typowo dla dzieci. Jest dla wszystkich. Ale to, że jest całkowicie zdominowana przez dzieci, to już inna sprawa. :D Jak chcę sobie pograć, to wyłącznie w gronie znajomych na prywatnym serwerze.

c:

Opublikowano

Kiedyś grałem, potem przerzuciłem się na CS:GO. Za namową kolegi wróciłem na chwilę do MC. I powiem jedno: Niegdzie nie ma bardziej rakotwórczego community niż w tym gównie.

Opublikowano

Kiedyś grałem, potem przerzuciłem się na CS:GO. Za namową kolegi wróciłem na chwilę do MC. I powiem jedno: Niegdzie nie ma bardziej rakotwórczego community niż w tym gównie.

Idealnie podsumowałeś. Community, to jest jakaś parodia. To główny powód, dla którego też powoli odchodzę od MC i znajduję sobie inne zajęcie, na którym mogę zarobić i się pobawić.

Społeczność MC, to jest tragedia. Najniższy poziom z możliwych. Szkoda nerwów. :)

Opublikowano

Gra sama w sobie nie jest zła, na YT jest sporo ludzi którzy właśnie w tej grze mogą przedstawić większemu gronu swoją wyobraźnię. Niestety, tak jak mówicie. Większość serwerów jest prześladowanych takimi dziećmi. Szczerze mówiąc, to jak znajdzie się lepszy serwer, typu hard, gdzie nie jest łatwo to tam dzieci jest mniej. Nie chce im się męczyć po prostu. ;)

Opublikowano

Ja przytoczę tylko coś z życia i wtedy odpowiedz sobie na pytanie kto gra w tą grę:

Podbija do mnie kuzyn siedmioletni i mówi do mnie: "Ściągnij mi Minecrafta bo wszyscy w klasie już mają a ja chce z nimi pograć" Więc jeśli takie dzieci graja to nie ma to sensu szkoda czasu...

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Ultimate rozwiązanie dla tych, któzy cierpią katusze na serwerach z dziećmi:

Kup klocki LEGO, kup piwo i zamów pizze. Zawołaj kumpli i znowu poczuj się dzieckiem.

Profit w ch*j. Możesz wyjść na niedorozwiniętego bachora, ale ludzie zawsze będą gadać.

Większość ludzi i tak wygląda i zachowuje się jakby miała 30-40 lat, a w środku nadal

słychać wołanie o swoje kredki czy klocki.

Olej Minecrafta, jeżeli chcesz grać na multi. Jeżeli nie chcesz nawet grać na singlu

to patrz na moje rozwiązanie twojego problemu.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Minecraft z początku był grą ok nawet bardzo dobrą później stawało się coraz gorzej a teraz gra na multi to tragedia na singlu można też sobie pograć ale to nie ma takiej samej frajdy jak kiedyś na multi. Sam grałem ale jakiś rok temu wyjebałem tę grę, strata czasu.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...