Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer i gra na 1.8. - problemy.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pytanie czy Opłaca się robić serwer na silniku spigot Wersja 1.8 ? (Survival z urozmaiceniami typu plecaki itd..) I jeszcze jedno pytanie dlaczego na 1.8 gra strasznie mi się tnie na 10 chunks (Wszystkie opcje wyłączone) Powinno działa przynajmniej z połową włączonych, a tak to mam z 20-40 fps.. do tego spadają do 0

Mój sprzęt:

LeadTek WinFast GTX 260 896mb

3gb ram

Amd athlon x2 dual core procesor 5000+ 2,60Ghz

Windows 8 Pro

Przykro mi ale nie stać mnie teraz na lepszy sprzęt, a 4500zł dopiero w Czerwcu na nowy komputer więc muszę poczekać. Tak więc jaki jest problem z tym Minecraft i czy opłaca się robić serwer pod wersję 1.8 na spigot ?? (Mam własny oryginalny pomysł)

Opublikowano

Ogólnie, fajnie jest pograć sobie na Survivalu mimo że jest ich bardzo dużo :) zrób.

Co do twojego problemu to wykonaj te czynności niżej co napisze, a FP'S przybędą + nie będzie ścinek ;) 

- Masz zainstalowany Optifine? jak nie to zainstaluj

- Przeczyść komputer od środka z kurzu.

- Możliwe że nie masz zaktualizowanych sterowników do karty graficznej.

- Dopisz więcej RAMu do Minecrafta.

- Użyj programu Game Booster.

- Używaj regularnie CCleanera, i czyść nim komputer regularnie ze śmieci.

Opublikowano

- Masz zainstalowany Optifine? jak nie to zainstaluj- Nie używam to tylko opcje najlepsze wyłącza.. :/

- Przeczyść komputer od środka z kurzu. - Czysty czyściłem tydzień temu.

- Możliwe że nie masz zaktualizowanych sterowników do karty graficznej.- Są najnowsze

- Dopisz więcej RAMu do Minecrafta.- Ma dopisane 1,50Gb ram

- Użyj programu Game Booster.- Użyty nie działa

- Używaj regularnie CCleanera, i czyść nim komputer regularnie ze śmieci.- Spróbuję

Opublikowano

Survivalów jest bardzo wiele, ale jest mało z plecakami itd., więc sądzę, że jak ci się uda to będziesz miał graczy.
- Usuń niepotrzebne rzeczy.
- Wyłącz niepotrzebne rzeczy.
- Przeskanuj czym się da.
- Przypisz więcej ramu. Może być jakieś 2,3GB.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

- Usuń niepotrzebne rzeczy. Usunięte. Mam tylko Metro last light, Battlefield 3, Battlefield 4, Grand Theft Auto 4, Minecraft.
- Wyłącz niepotrzebne rzeczy. Wyłączone
- Przeskanuj czym się da. Przeskanowane 0 Wirusów.
- Przypisz więcej ramu. Może być jakieś 2,3GB. Można przypisać max. 2 gb ram ponieważ windows bierze cały 1 gb ram.

No niestety, ciągle to samo.

Opublikowano

Jak koledzy powiedzieli.
Ja mogę Ci tylko zaoferować jednym sposobem pomoc.

Ale niestety, będzie to Cię kosztowało, bo widzę że to zadaje Ci wielki cios w grze.

Optifine - To jest jedyna opcja, dzięki której uzyskasz z 20 fps, nawet do 400 - Uwierz mi.
Gdy już się zdecydujesz to pobrać, napisz śmiało na PW, lub w temacie.
Ja postaram Ci napisać wszystkie opcje, dzięki której twoja gra będzie jak nowa!

CCleaner - Odkurzy Ci komputer, z prawie wręcz wszystkich zakątków twojego komputera.

Zakładka: Cleaner - Tutaj, poprostu klikasz Analiza, a następnie Uruchom Cleaner
Po twoim odkurzeniu, nie udając się do następnej zakładki Rejestr Kliknij ponownie Analiza a ponownie Cleaner.
Rób tak do momentu, gdy nie będziesz miał ani jednego błędu.

Zakładka: Rejestr - Tutaj, poprostu klikasz Skanuj by znaleźć problemy.
Teraz, gdy znajdzie Ci bezużyteczne problemy które tylko zaśmiecają twój komputer kliknij Napraw zaznaczone problemy...
Następnie pewinna wyskoczyć Ci informacja, tutaj wybierasz, czy robisz kopie czy nie.
Ja wybieram nie.
Gdy będziesz miał więcej niż 1 błąd, kliknij Napraw wszystkie zaznaczone problemy.

I jak w Zakładce Cleaner, musisz kliknąć kilka razy żeby twój windows nie miał ani jednego problemu.

W zakładce Narzędzia już są opcje do szybszego uruchomiania komputera ( Autostart - wyłącz automatyczne startowanie skype itp ) Lub Odinstalowanie programów.

PAMIĘTAJ!
Nie angażuj się w programy typu oczyszczacie oraz przyspieszacze gier, komputera.
Ponieważ, to tylko zwolni lub popsuje twoją ilość fps, lub komputer.

Bez OPTIFINE nie dasz rady zmiejszyć fps, które będą na tobie odczuwalne!

Pozdrawiam.

@Edit

Bez OPTIFINE nie dasz rady ZWIĘKSZYĆ fps.

Opublikowano

-Wyczyść dysk

-Zainstaluj GameBooster

-Wgraj OptiFine

-Zmniejsz ustawienia renderu etc.

-Wyłacz niepotrzebne programy

Znów chwytam liny zła, by wydostać się z mroku dna...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mimo zainstalowania OptiFine ciągle jest ten problem.. Szczerze to zawsze miałem mało fps w minecraft ale teraz zaczyna być to denerwujące.. Taka prosta gra i się tnie.. Wszystko jest off w optifine i mam ledwo 40-50 fps. Ciągle spada do 20 i utrzymuje się na 25 zwykle.. Bez sensu takie coś. Rendering na 10. Z tego co wiem to powinienem sobie odpalić to dziadostwo spokojnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...