Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cofki na serwerze.

piotrek408564

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wkurzający problem. Gdy sobie gram na serwerach, gdy sprintuje tak co 5 s mnie cofa. (Mam minecraft Premium, więc rejestrować się nie muszę). Gram w mini gierkę to mnie co 5 s cofa jak nie częściej...

Opublikowano

Witaj, może to być wina twojego internetu lub masz lagi na serwerze.  Wyłącz w ustawieniach Minecrafta niepotrzebne animacje OFF/Zmniejsz/Wyłącz ;) Jeżeli to nie pomoże to wywal Javę, i zainstaluj ją od nowa.

Opublikowano

Witaj, może to być wina twojego internetu lub masz lagi na serwerze.  Wyłącz w ustawieniach Minecrafta niepotrzebne animacje OFF/Zmniejsz/Wyłącz ;) Jeżeli to nie pomoże to wywal Javę, i zainstaluj ją od nowa.

Wydaje mi się że reinstalacja Javy tutaj nic nie da, tutaj już jest wina i tylko wyłącznie od strony internetu, bądź serwera na którym grasz :) 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Mam wykupione od UPC 100mb/s, więc nie wiem czy to jest problem internetu.

Może to być też system zabezpieczeń serwera przed cheaterami.

Wątpie. Serwer xx, tam jest specjalnie dawany duży speed.

Opublikowano

Mam wkurzający problem. Gdy sobie gram na serwerach, gdy sprintuje tak co 5 s mnie cofa. (Mam minecraft Premium, więc rejestrować się nie muszę). Gram w mini gierkę to mnie co 5 s cofa jak nie częściej...

Masz zainstalowane jakieś modyfikacje na swoim profilu, na którym aktualnie grasz?

Jeśli tak, to one mogę powodować te lagi.

Możesz mieć wykupiony taki internet, ale aktualna szybkość może być inna.

PS Sam grałem na takich serwerach i nie był to mój problem - na serwerze było zbyt dużo Graczy i maszyna nie dawała sobie rady ;).

Opublikowano

Być może to twoja wina (twojego internetu), sprawdź czy masz wyłączone programy pobierające sporą część połączenia np. uTorrent. Mogą to też być jakieś problemy od strony twojego dostawcy internetu (nigdy nic nie wiadomo) lub po prostu serwer na którym grasz nie daje sobie rady z graczami.

Opublikowano

Więc tak. Na serwerze gra ok. 2000 osob dziennie. <- serwer ma dobrą maszynę. Nie mam lagów. Rozmawiałem z osobami od UPC, i to na pewno nie ich wina. Nie mam nic włączonego oprócz ts'a.

Opublikowano

Zapewne, te wszystkie cofki to wina bardziej pluginów albo błędów, które ktoś popełnił. Albo niech te serwery, wykupią lepszy hosting ;) 

Opublikowano

Możliwe powody cofek:

-Twój komputer ma lagi.

-Twój internet ma lagi.

-Serwer ma lagi.

Znów chwytam liny zła, by wydostać się z mroku dna...

Opublikowano

Powodem jest zbyt wysoki Ping lub internet który posiadasz po prostu nie wystarcza.

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...