Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeprogramowanie USB myszki i klawiatury ?

koksiko1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema przepraszam jeśli zły dział ale ten najbardziej pasował mi do mojego pytania. :unsure:

Więc tak. Kiedyś kupiłem zestaw myszka + klawiatura w jednym USB klawiatura w porównaniu z klawiaturom mojego laptopa była wyborna a myszka taka sobie. :P

Później kupiłem sobie myszkę na samodzielne USB jest doskonała w ręce po prostu zarąbista. Dosłownie z jakieś 30 min temu przeprowadziłem masakryczne czyszczenie pokoju :rolleyes:  i odkopałem właśnie klawiaturę. Myszka nadal używam podłączaną pod telewizję ale klawiaturę musiałem odłożyć. Więc sobie pomyślałem czy da się jakimś programem przełączyć klawiaturę pod USB tej lepszej myszki. W sensie takim :

Myszka(Gorsza) i klawiatura = jedno USB  Myszka(Lepsza) = Drugie USB 

I chciałbym przeprowadzić coś w tym stylu :

Myszka(Gorsza) - klawiatura = Myszka z USB i niepodłączona klawiatura     A następnie  Klawiatura + Myszka(Lepsza) = jedno USB

Własnie takie coś chciałbym wykonać jeśli coś takiego można wykonać to nie obchodzi mnie gwarancja (Bo zapewne po takim czymś utrata) i dobrze gdyby było 0% szans na popsucie się sprzętu. :)

PS. Proszę o szybką odpowiedź. ^_^

76561198063234165.png

Opublikowano

Rozumiem, że masz te myszki i klawiatury bezprzewodowe?

Jeśli chcesz przeprogramować odbiornik pod USB, to teoretycznie jest to możliwe do wykonania, ale koszta tego przekroczą kupna nowej.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Chodzi o to, że byś musiał przelutować mikrokontroler z odbiornika, zrobić do niego specjalną podstawkę, podpiąć do PC i przeprogramować, po czym ponownie wlutować do kontrolera.

Przynajmniej kiedyś tak to wyglądało.

436951440626370320491.png

Opublikowano

No nie wiem. Poczytam jeszcze ale to już po innych forach polatam sobie. :)

Dzięki za odpowiedzi. ^_^

PS. Oglądasz Sword Art Online ? Jeśli tak ja też  :O

76561198063234165.png

Opublikowano

praktycznie nie możliwe i nie można dowolnie przeprogramować takiego zestawu by działał razem na jednym nadajniku zwłaszcza innych firm

jeśli by się ktos pokusił o zrobienie takiego zestawu , koszty przekroczyły by pewnie wartość nie jednego porządnego zestawu mysz + klawiatura nawet na Unifying przy którym bez problemu można sobie podpinać do 10 urządzeń pod jeden nadajnik

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W takim razie pewnie klawiatura idzie dalej się kurzyć bo sprzedać jej nie mogę a obecna myszka mi odpowiada.  :(

No cóż temat do zamknięcia.

76561198063234165.png

Opublikowano

dobrze gdyby było 0% szans na popsucie się sprzętu. :)

Przy braku doświadczenia istnieje duże prawdopodobieństwo, że zepsujesz sprzęt. Przykładowo, możesz uszkodzić płytkę PCB podczas lutowania.

Jak chcesz się brać za takie rzeczy, to polecam naukę elektroniki i programowania.

Kupowanie potrzebnego sprzętu tylko po to, żeby przerobić tą klawiaturę/mysz, a następnie rzucić go w kąt jest nieopłacalne.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...