Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran przy uruchamianiu MC.

Lihanin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Drodzy forumowicze, mam problem, ponieważ po pobraniu minecrafta (mówię tu o non-premium) przy próbie włączenia go włącza się, ale jest czarny ekran. Mogę klikać opcje, ale nie widzę co klikam, przez nieprzemierzoną czerń w oknie aplikacji. Chciałbym prosić o poradę jak się tego pozbyć. 
Próbowałem znaleźć plik META-INF i go usunąć, lecz go nie ma. Próbowałem również na 3 innych klientach i jest ten sam problem. Dodam jeszcze, że mój sprzęt to:

• Intel core 2 duo T9300
  • 4 gb ram
  • ati radeon x2300
  • pracuję na win 7 x64

PS jeśli dodałem temat w złym dziale, to proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Jeżeli jest czarny ekran podczas uruchomienia Minecrafta to jest to tylko wina ze strony, sterowników graficznych zaktualizuj je ;) 

Opublikowano

Spróbuję uaktualnić sterowniki i się odezwę :)

#EDIT:
1. Windows łaskawie mi powiedział, że sterowniku są aktualne.

2. Nie używam modów, tylko samego, czystego minecrafta, no może + Optifine
3. Próbowałem uruchomić Lunncher by Zyczu i http://thepiratebay.se/torrent/9340429/Minecraft_1.7.4_Cracked_[Full_Installer]_[Online]_[server_List] Oba z tym samym efektem

Opublikowano

- Włącz minecrafta. Czekaj, aż wystąpi błąd. Następnie prawy przycisk myszy i klikasz właściwości> ustawienia Będzie tam pisało rozdzielczość ekranu zmień na sam początek np. 800x 600 i klikasz ok.
Jak minecraft się włączy to klikamy nie i przywracają się takie rozmiary jakie mieliśmy + minecraft działa a jeżeli nie resetujemy kompa i jeszcze raz.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Wina leży od strony Karty graficznej, dokładnie sterowników. Lecz radziłbym Ci też zainstalować Javę, pamiętaj aby zwrócić uwagę na wersję po taką jaką masz wersje systemu jesli 32x to taką jave... jeśli więcej no to chyba oczywiste jaką, od tego często zleży płynność działania Minecrafta i ilosci FPS'ów 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...