Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

WŁAMALI MI SIĘ NA KOMPUTER PRZEZ TS3.

Astern

Pytanie

Opublikowano
Pliki pomagające opisać problem:

C:\Windows\Minidump\102414-24304-01.dmp  <--- pozbyłem się z tego komputera.

C:\Users\Wiolka\AppData\Local\Temp\WER-49218-0.sysdata.xml  <----  Jak to znaleźć i się tego pozbyć?

Włamali mi się i wyskoczył mi blue srcreen.

Typ na ts3  mpc forum dostał perma, koleś wysłał skrócony link przez "tiny" mówił że jest to filmik do lola klikłem i dostałem przekierowanie na strone "apomu.pl" <-- nie whcodzcie w tą stronę, umieszczam to żeby przestrzec innych przed tym czymś.

Potrzebuje pomocy bo nie wiem, jak się pozbyć ost pliku gdzie to znaleźć ? 

C:\Users\Wiolka\AppData\Local\Temp\WER-49218-0.sysdata.xml

349121414158642392747.jpg

346491414158719392747.jpg

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam nadzieje ze to marny troll, in aczej jestes idiota xD

apomu.pl - stronas jakiegos serwera - czysta

plik, ktory usunales z komputera, ten .dmp byl plikiem utworzonym przez windows w celu ulatwienia znalezienia bledu - byly tam zapisane bledy, ktore spowodowaly crasha, a nie wirus, sam mam taki plik

C:\Users\Wiolka\AppData\Local\Temp\WER-49218-0.sysdata.xml   - to tez nie jest wirus...

nie da sie wlamac przez ts3, bluescreen byl zbiegiem okolicznosci, ja p******e

Jakieś objawy? Spowolnienie komputera, reklamy, kradzież kont, cokolwiek? Jak nie to czemu wybuchasz taką paniką? TS3 jest bezpieczny. Co to by się działo, gdyby każdy dzieciak umiał zaatakować czyjś komputer przez TS'a. cały ruch jest dokładnie filtrowany.

Jeśli można - panowie - to kolega w temacie powiedział, że to nastąpiło po otworzeniu strony, nie na TS3.

Opublikowano

Przecież było to zgłaszane adminowi piotr maupa, obaj stwierdzili że poprzez tą stornę dochodzi do włamu i bluesreen.

Także przestańcie pisać takie rzeczy że niby was nie wkręcam, bo tak nie jest lol.

I czytajcie post dokładnie, bo czuje się jakbym mówił do słupów.

Opublikowano

Problem rozwiązany, także statystycznie następnym razem nie wypowiadaj się wgl. w temacie dzięki ;)

MalwareAnti-bytes wykrył w tym rokkit i spyware, ale pozbyłem się ;)

Także zamknąć proszę ;)

A wyżej panowie niech wypierdalają ;>

Opublikowano

Malwaresbytes co najwyżej zrobił sieczkę w systemie. Myślisz, że rootkita da się wywalić od tak? Przeskanuj jeszcze raz, to wykryje go znowu ^^

upewniałem się, 3 razy robiłem skan raz wykryło pozbyłem się i już nie wykrywa ;)

Także tyle mogę powiedzieć.

Mówisz że robi sieczkę ale Riot Games poleca również też program w FAQ.

Użyłem go na wersji premium może dlatego lepiej pomogło :D

Nie wiem, jak się człowiek nie zna na rzeczy to nie powie zbyt wiele bo nie mam żadnego pojęcia o tym tak szczerze ;)

Opublikowano

mam nadzieje ze to marny troll, in aczej jestes idiota xD

apomu.pl - stronas jakiegos serwera - czysta

plik, ktory usunales z komputera, ten .dmp byl plikiem utworzonym przez windows w celu ulatwienia znalezienia bledu - byly tam zapisane bledy, ktore spowodowaly crasha, a nie wirus, sam mam taki plik

C:\Users\Wiolka\AppData\Local\Temp\WER-49218-0.sysdata.xml   - to tez nie jest wirus...

nie da sie wlamac przez ts3, bluescreen byl zbiegiem okolicznosci, ja p******e

Opublikowano

Odpowiedz na moje pytania.

@Maupa.

Nie ważne co napisał. Statystycznie każdego użytkownika MPC trzeba brać jako debila, który nie ma pojęcia o komputerach (i nie tylko).

A gdyby Astern umiał dokładnie opisać swój problem, a może nawet przeczytać podpięty temat na samej górze tego działu (co jest cholernie trudne) to brałbym go na poważnie.

Zresztą klikanie na linki od innych użytkowników jest takie rozsądne...

Opublikowano

Jakieś objawy? Spowolnienie komputera, reklamy, kradzież kont, cokolwiek? Jak nie to czemu wybuchasz taką paniką? TS3 jest bezpieczny. Co to by się działo, gdyby każdy dzieciak umiał zaatakować czyjś komputer przez TS'a. cały ruch jest dokładnie filtrowany.

Opublikowano

Przecież było to zgłaszane adminowi piotr maupa, obaj stwierdzili że poprzez tą stornę dochodzi do włamu i bluesreen.

Także przestańcie pisać takie rzeczy że niby was nie wkręcam, bo tak nie jest lol.

I czytajcie post dokładnie, bo czuje się jakbym mówił do słupów.

to ja sie czuje jakbym mowil do slupa - ci admini nie wiedza co mowia, a ty zrobiles debilstwo - bluescreen wyskoczyl ci przypadkiem, a ty usunales logi, ktore mogly powidziec dlaczego wystapil bluescreen, i mowisz ze ci sie wlamali przez strone www, po prostu kisne z tego, slluchaj tych adminow to daleko zajdziesz, moze nawet komus zhakujesz komputer przes tibie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...