Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zgięciem w łokciu

Sleech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od około 3 miesięcy staram się żyć aktywnie, biegam, ćwiczę na domowej siłowni.

Mój problem polega na tym że przedwczoraj ostro katowałem biceps tzn uginanie ze sztangą podchwytem

i teraz nie mogę nawet ręki wyprostować, zazwyczaj zakwasy mi szybko mijały a teraz?

Macie jakieś porady co z tym zrobić? (wiek na profilu jest prawdziwy)

Opublikowano

Witam, od około 3 miesięcy staram się żyć aktywnie, biegam, ćwiczę na domowej siłowni.

Mój problem polega na tym że przedwczoraj ostro katowałem biceps tzn uginanie ze sztangą podchwytem

i teraz nie mogę nawet ręki wyprostować, zazwyczaj zakwasy mi szybko mijały a teraz?

Macie jakieś porady co z tym zrobić? (wiek na profilu jest prawdziwy)

Na twoim miejscu udałbym się do lekarza, moze Ci się coś ukruszyło... 

Opublikowano

Jeżeli mocno nadwyrężyłeś to możesz mieć tak nawet 2 tyg.
Ja miałem podobnie.
Ale jeżeli ci za parę dni nie przejdzie to po prostu udaj się do lekarza.
A i polecam smarować Amolem albo czymś podobnym.
;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

beka, lepiej prędzej niż wcześniej. lepsze to niż siedzenie z dupą i żarcie czipsów xD

nikt nie odpowiedział mi na pytanie co zrobić z tym że to boli tylko wszyscy piszą że jestem za młody

szkoda słów hehe

Opublikowano

beka, lepiej prędzej niż wcześniej. lepsze to niż siedzenie z dupą i żarcie czipsów xD

nikt nie odpowiedział mi na pytanie co zrobić z tym że to boli tylko wszyscy piszą że jestem za młody

szkoda słów hehe

hehe zabawne, nie?

niech dotrze, że w twoim wieku, w którym twój organizm ledwo zaczął dojrzewać - jeszcze się rozwija - to się niczego nie katuje.

Tak samo w okresie dojrzewania nie robi się ciężkich ćwiczeń bo to może mieć niepożądane konsekwencje.

Teraz to najlepiej do lekarza tylko poczekaj jakiś dzień żeby się nie okazało ,że przejdzie.

Opublikowano

hehe zabawne, nie?

niech dotrze, że w twoim wieku, w którym twój organizm ledwo zaczął dojrzewać - jeszcze się rozwija - to się niczego nie katuje.

Tak samo w okresie dojrzewania nie robi się ciężkich ćwiczeń bo to może mieć niepożądane konsekwencje.

Teraz to najlepiej do lekarza tylko poczekaj jakiś dzień żeby się nie okazało ,że przejdzie.

pierdzielenia że za wcześnie wcale nie mam zamiaru czytać, boli już chyba 4 dzień, czekać jeszcze? :D

Opublikowano

pierdzielenia że za wcześnie wcale nie mam zamiaru czytać, boli już chyba 4 dzień, czekać jeszcze? :D

Polecam zarzucić 150kg na sztangę i upuścić sobie na głowę ból ustanie polecam.

Offtop: Idź do lekarza

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Wchodzisz na forum gdzie 80% to nerdy w twoim wieku dla których życie to jedynie komputer i pytasz ich o problemy z zdrowiem.

Nawet dojrzewania nie zaczynasz a bawisz się na siłowni masz wogóle trochę masy?

Offt.

Idz do lekarza."

u6pv.jpg

Opublikowano

Pomijam fakt że w twoim wieku nie powinieneś ćwiczyć z ciężarami , przypuszczam że nie wiesz jak prawidłowo wykonać to ćwiczenie przy czym zarzuciłeś sobie za dużo kilogramów na gryf i twoje ciało nie było na to przygotowane , powinno przestać cię boleć po kilku dniach rozciągaj mięśnie ...  btw  poczytaj co to są "zakwasy" i pomyśl na drugi raz zanim zaczniesz coś ćwiczyć, ćwicz z głową . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...