Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rift czy Archage

grengo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam dorywczej gry. Przychodzę do domu z pracy, robię co mam zrobić i siadam się zrelasować, chciałbym w tym czasie w coś pograć, bez spiny, dla przyjemności. Nie grałem w rifta ani archage, którą gre mi polecacie?

Wybieram między tymi dwiema, gdyż wydają mi się najbardziej wartościowe. Zależy mi też na znalezieniu gildii i porozmawianiu na TSie czy innym komunikatorze głosowym.

Owa gra powinna także mieć dużą ilość graczy w wielu 20+.

Oraz aby system P2W nie wpływał znacząco na gre

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Grałem w obie gry dość długo i muszę przyznać, że Rift jest o wiele lepszą grą. Rift posiada dobrą społeczność, większość graczy to 18+ no i gra jest dobra, ArcheAge a raczej BotAge jest grą średnią, nie licząc tego, że gra pełno dzieciarni (stan umysłu), to o ile mi wiadomo wersja Koreańska była wielkim hitem ale upadła przez złe działania XL Games. Rift posiada świetny system klas, riftów itd. Polecam grę, tym bardziej, że nie dawno (2-3 dni temu) pojawił się wielki dodatek.

W skrócie Rift jest najlepszym MMO F2P na rynku. (To nie tylko moja opinia ale wielu graczy, stronek MMO itp)

AA jest zwykłym crapem.

Chcę jeszcze zahaczyć sprawę Patronów (Konta premium w obu gracz) w Rifcie patron nie jest wymagany do fajnej gry, daje tylko głupie bonusy do expa itd. zaś w AA patron jest potrzeby na dłuższą metę, ba! Nie da się grać bez patrona jak chcesz coś osiągnąć (Labor Points)

OTUIdg.png

Opublikowano

Nie wiem jak z polskimi gildiami, ale większość graczy Rifta to ludzie dorośli, ta gra raczej nie przyciąga Gimpusów i tym podobnych. Gildie składają się z większości dorosłych graczy.

OTUIdg.png

Opublikowano

To i ja się dołączę bo szukam jakiegoś MMO.

Jak wyglądają koszty abonamentu przy Rifcie ?
Ile gra finalnie waży na dysku ?
Czy są tam Polskie gildie i społeczności ?

f.png

Opublikowano

To i ja się dołączę bo szukam jakiegoś MMO.

Jak wyglądają koszty abonamentu przy Rifcie ?

Ile gra finalnie waży na dysku ?

Czy są tam Polskie gildie i społeczności ?

''Abonament'' to 12,99$ miesięcznie (na polskich stronach chodzą za ~35zł). Gra jest F2P abonament to tak naprawdę Patron, który daje buffy do Expa itp. 

Teraz nie jestem pewien, bo nie jestem na odpowiednim komputerze ale coś ok. 20GB

Polskie gildie znajdują się na Bloodiron'ie (seewer PvP w Europie)

Polska strona (jest tam forum, mało aktywne)

http://rift.pl

OTUIdg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...