Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 3.000 zł

WolframHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Link nie działa, przynajmniej mi.

@WolframHD

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=63571

Dysk WD

3100zł :D

EDIT.  Jeszcze pytanie - czy na tym esc.pl można zamówić na raty i czy jest możliwość montażu ?

Z tego co wiem to na esc.pl wystarczy napis w komentarzu do zamówienia żeby złożyli.

http://www.esc.pl/information.php?info_id=3

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Kurde, już sam nie wiem... Znajdę jakąś grafikę tańszą, ale chociaż z podobną wydajnością co 970 ? Bo 3000 to miał być mój MAKSYMALNY budżet, a teraz będę musiał osłabić cały komputer żeby to zakupić... Nie wiem czy będzie warto, bo zestaw nie będzie mi służył TYLKO do gier, ale też do renderowania wideo czy streamowania, a procesor też jest bardzo ważny. Takie 770 nie starczy ? Po prostu szkoda mi trochę pieniędzy na 970, wolę poszukać chociaż czegoś o podobnej wydajności, ale taniej.

Opublikowano

Kurde, już sam nie wiem... Znajdę jakąś grafikę tańszą, ale chociaż z podobną wydajnością co 970 ? Bo 3000 to miał być mój MAKSYMALNY budżet, a teraz będę musiał osłabić cały komputer żeby to zakupić... Nie wiem czy będzie warto, bo zestaw nie będzie mi służył TYLKO do gier, ale też do renderowania wideo czy streamowania, a procesor też jest bardzo ważny. Takie 770 nie starczy ? Po prostu szkoda mi trochę pieniędzy na 970, wolę poszukać chociaż czegoś o podobnej wydajności, ale taniej.

Ehh...ja już nie mam do ciebie siły :C

Nie ma podobnej karty do GTX 970. Jest to najbardziej opłacalna karta w tym budżecie. Chłodna, energooszczędna i przy tym bardzo wydajna.

I co ci da że będziesz miał płytkę b85? Myślisz że poprawi to jakoś renderowanie? Nie!

Ten zestaw jest chyba najbardziej opłacalny w tym budżecie. Nic lepszego nie znajdziesz. A to że kupisz b85 zamiast h81 itp. ci nic nie da.

Co do procesora to czy będziesz miał 4460 czy 4440 czy 4590 czy jakiś inny i5 4xxx realnie nie odczujesz różnicy.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Stwórz swój zestaw  

Cena dowolnego zestawu komputerowego równa jest cenie wszystkich komponentów wchodzących w jego skład. Przygotowanie specyfikacji, montaż, konfiguracja oraz instalacja zakupionego wraz z komputerem systemu operacyjnego Microsoft Windows są bezpłatne.

W przypadku pytań lub trudności z samodzielnym wyborem odpowiednich komponentów zapraszamy do kontaktu z naszymi handlowcami, którzy pomogą dopasować odpowiedni sprzęt i oprogramowanie w oparciu o Państwa potrzeby i budżet. Kontakt w sprawie konfiguracji: [email protected]

Przecież pisze że składają

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ehh...ja już nie mam do ciebie siły :C

Nie ma podobnej karty do GTX 970. Jest to najbardziej opłacalna karta w tym budżecie. Chłodna, energooszczędna i przy tym bardzo wydajna.

I co ci da że będziesz miał płytkę b85? Myślisz że poprawi to jakoś renderowanie? Nie!

Ten zestaw jest chyba najbardziej opłacalny w tym budżecie. Nic lepszego nie znajdziesz. A to że kupisz b85 zamiast h81 itp. ci nic nie da.

Co do procesora to czy będziesz miał 4460 czy 4440 czy 4590 czy jakiś inny i5 4xxx realnie nie odczujesz różnicy.

Taak, tylko że po prostu nie mam tyle pieniędzy i tyle. Chcę zestaw maksymalnie za 3.000 zł, a 970 z normalnym chłodzeniem to 1500 zł, czyli połowa zestawu (!) . Jak by nie patrzeć, nie zmieszczę się, dlatego szukam czegoś tańszego...

Opublikowano

Ty wogóle czytasz co polecasz? Tylko rok GW i wersja OEM to nie dziwota że taka cena.

A ty używasz pudełka zepsuła ci się kiedyś grafa albo kręciłeś grafe czy miałeś zasilacz z czarnej listy czy co że się boisz

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

A ty używasz pudełka zepsuła ci się kiedyś grafa albo kręciłeś grafe czy miałeś zasilacz z czarnej listy czy co że się boisz

Ale Ty pierdolisz jak pojebany czasami że aż ręce i cała reszta opadają. Tobie się grafa nie zepsuła, ok, ale wielu innym osobom się może zepsuć. Elektronika to już nie jest to co 10-20 lat temu, teraz sprzęt ma przechodzić gwarancję i się zepsuć niedługo po niej, żeby klient kupił kolejną rzecz, także czym więcej gwarancji tym lepiej. Nie patrz na wszystkich przez pryzmat swojej głupoty kupowania karty za blisko tysiaka z ledwo roczną gwarancją. Tyle w temacie.

Twardo za 3000 jak GTX 970 za drogi to możesz wziąć taki zestaw z GTX 770

http://www.morele.net/inventory/info/3PhV2/

z tego co widziałem to nie potrzebujesz napędu zatem jak wywalisz to będzie trochę poniżej 1000 złotych. Obecnie w morelach przez weekend mają promocję na raty 0%, także jakbyś chciał to najlepiej zamawiać już.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asusa, dokładnie taką

http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Opublikowano

OK, jutro jeszcze pojadę i popytam się po sklepach ile u nich będzie kosztował 970. Jeśli będzie powyżej 1300 zł, to niestety, ale nie będę sobie mógł na to pozwolić, a co by nie gadać - szkoda. Wtedy chyba się zdecyduję na ten zestaw z 770.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...