Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana Karty Graficznej do 300 zł

osa2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. A więc jak w temacie chciałbym zamienić karte którą obecnie mam w komputerze na lepszą, moja obecna karta to NVIDIA Geforce 8600 GS, przynajmniej tak pisze w menadżerze urządzeń, ma ona bodajże 256mb tej pamięci, nie wiem jak się to dokładnie nazywa, chciałbym ją zamienić na karte tak do 200-300 zł (im taniej tym lepiej) chodzi mi głównie o to żeby chodziły jakieś w miare dobre gry typu Gta/Fifa.

Proszę o szybkie, proste odpowiedzi, Z góry dzięki.

Opublikowano

Starą kartę możesz sprzedać za jakieś 50-70zł

Za 370zł masz HD 7790 http://allegro.pl/asus-hd-7790-oc-directcu-ii-1gb-gddr5-j-nowa-gw-i4695754057.html

Jeśli jednak za droga to HD 6770 za 250zł http://allegro.pl/sapphire-radeon-hd6770-1gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-pci-e-i4717782564.html

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Prosta i dobra odpowiedź. Dzięki :D

Dla bezpieczeństwa napisz jeszcze jaki masz zasilacz? Firma i model.

Opublikowano

6770 to wywalanie pieniędzy w błoto, bo za mniej można kupić 5850 z Gelidem albo z 6xxx np. 6850 również z lepszym chłodzeniem. 

7770 można znaleźć poniżej 280zł i najlepiej w to celować. 

Opublikowano

Aj, myślałem że już po sprawie ale no rzeczywiście jeszcze o zasilacz chodzi, trzeba do środka komputera zajrzeć czy da sie jakoś z poziomu komputera sprawdzić? I po tym co pisze Sweet Jesus mam znowu wątpliwości ;/ To jaką doradzacie?

Opublikowano

Aj, myślałem że już po sprawie ale no rzeczywiście jeszcze o zasilacz chodzi, trzeba do środka komputera zajrzeć czy da sie jakoś z poziomu komputera sprawdzić? I po tym co pisze Sweet Jesus mam znowu wątpliwości ;/ To jaką doradzacie?

7770 ~270zł to będzie najlepszy wybór. Nowe, chłodne, wydajne. 

Musisz zajrzeć do środka. 

Opublikowano

7770 ~270zł to będzie najlepszy wybór. Nowe, chłodne, wydajne. 

Musisz zajrzeć do środka. 

Z tego co widzę to HD 7770 znacznie wolniejsza niż HD 7790

Na allegro 7790 od Asusa za 290zł.

Opublikowano

FSP Group INC. Model NO: FSP350-60MDN Rev.A AC INPUT: 230-240V-,5A,50-60Hz DC Output:350W

Coś takiego odczytałem z zasilacza, raczej ciężko teraz z kupnem nowego więc raczej prosze o propozycje kompatybilne z tym zasilaczem.

Uczeń
Opublikowano

FSP Group INC. Model NO: FSP350-60MDN Rev.A AC INPUT: 230-240V-,5A,50-60Hz DC Output:350W

Coś takiego odczytałem z zasilacza, raczej ciężko teraz z kupnem nowego więc raczej prosze o propozycje kompatybilne z tym zasilaczem.

z tym zasilaczem to nic nie wejdzie tak naprawde

jak bedzie hajs to bierzesz 

Corsair VS 450W + HD 7770 = +/-475zł

Uczeń
Opublikowano

7770 ten fortron powinien uciągnąć. 

Jaki procesor aktualnie ?

wlasnie powinien, a potem moga byc fajerwerki z zasilacza.

lepiej byc pewnym niz ryzykować.

Opublikowano

Procesor Intel Core 2 Duo CPU E6750 2.66GHz

4 gb ram ale to chyba nie ma znaczenia.

W sumie głupia sprawa, miałem już tego corsaira 450W z rok temu, sam spróbowałem wymienić i tak jak by zjebałem całego kompa, pare dni temu go dopiero naprawiłem, zasilacz powinienem mieć gdzieś w domu, ale niemożliwym jest jego znalezienie ponieważ ani ja, ani inni domownicy nie wiedzą gdzie on sie znajduje, podejrzewam że brat go komuś opylił, ale no trudno zasilacza raczej nie ma i nie będzie ;/

Opublikowano

wlasnie powinien, a potem moga byc fajerwerki z zasilacza.

lepiej byc pewnym niz ryzykować.

Fajerwerki ze starego Fortrona ? 

Przy C2D 7770 zanudzi się. Przynajmniej będziesz miał powód do wymiany procesora. 

Opublikowano

Czyli ostatecznie jaka Najbezpieczniejsza i najwydajniejsza karta pójdzie na tym Fortronie? Bez fajerwerków i żeby sie dało pograć normalnie ;d

Opublikowano

Czyli ostatecznie jaka Najbezpieczniejsza i najwydajniejsza karta pójdzie na tym Fortronie? Bez fajerwerków i żeby sie dało pograć normalnie ;d

Zależy w co chcesz grać. C2D to już staroć i do wielu gier nie wystarcza. 

Opublikowano

No nie wiem na obecnym sprzęcie grałem w Gta IV to trochę przycinało na najmniejszych  wymaganiach ale myślę że uciągnie z nową kartą spokojnie.

Gta V/Battlefield 4/Fifa 15 i tym podobne to raczej marzenie dla takiego sprzętu czy może jednak coś uciągnie?

Opublikowano

No nie wiem na obecnym sprzęcie grałem w Gta IV to trochę przycinało na najmniejszych  wymaganiach ale myślę że uciągnie z nową kartą spokojnie.

Gta V/Battlefield 4/Fifa 15 i tym podobne to raczej marzenie dla takiego sprzętu czy może jednak coś uciągnie?

Fife powinien pociągnąć (nie wiem, o ile zwiększyli wymagania względem 14), BF3 już jest marzeniem, czwórka to samo, również GTA V

Opublikowano

Wymieniam tylko karte narazie, Dzięki wielkie za pomoc, biere chyba tą 7770 :D

Do zamknięcia.

I tak na tym zasilaczu bezpieczniej będzie jakiegoś 7750. To już nic nie bierze, jest tańsze (~~220zł na gwarancji) i masz pewniaka. No i masz 100zł w kieszeni na procesor w przyszłości. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...