Skocz do zawartości

[Pytanie] Co zrobić, by mieć graczy na serwerze?

BardZor

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno zrób dobry serwer i równie dobrze go zareklamuj ;) Tutaj najbardziej liczą się twoje umiejętności zarządzania jak i te które przydadzą się przy budowaniu całej struktury serwera (java czy choćby znajomość języka pluginu skript ) :D

Edit : no i kolega na górze dobrze mówi ;)

Po 1. serwer musi być b.dobrze zrobiony, idealnie przygotowany dla graczy.

Po 2. dobrze byłoby, gdyby administracja znała zasady ortografii i nie była 9-cio letnimi dziećmi.

Po 3. warto również wykupić reklamę u jakiegoś yt'bera lub live u znanej osoby.

Po 4. nie warto wywyższać się nad graczami, dzięki temu tylko ich stracisz.

Myślę, że tyle powinno wystarczyć. Możesz też zrobić reklamę na mclista.pl lub stronkach tego typu :) Oczywiście nie obejdzie się bez reklamy na MPCforum :D Ładnie zrobiona grafika nie zaszkodzi, prawda? ;)

_LillyPL_

6770714055827651007269.jpeg

Witaj, żeby mieć szczególnie dużo graczy na serwerze, przede wszystkim potrzeba ogarniętej administracji która będzie pomagała graczom w każdej chwili z problemami ;). Myślę, że możesz wynająć dobrą reklamę na YouTube z promowaniem twojego serwera :). Powiem ci że, jest wiele opcji możesz również tutaj na MPC napisać prezentacje + reklamę, Pozdrawiam ;)

Zacznijmy od tego, aby na serwerze byli gracze, musisz go dobrze zorganizować. Chodzi mi tutaj bardziej o takie rzeczy jak:

1. Dobrze i odpowiednio dobrane pluginy.
  2. Zgrana i miła administracja.

Kolejnym punktem, będzie Reklama.

1. YouTube
  2. MPCForum
  3. Inne forum o mniecraft
  4. Twitch 
  5. Itd.

Gdy wymienione prze zemnie wyżej podpunkty, możesz spodziewać się napływającą rzeszę graczy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Co zrobić, by mieć graczy na serwerze?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...