Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost - pakiet chest?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy oplaca sie wziasc na fiberhost pakiet chest ?

Daja tam 700mb [8 slotow] bukkit.

Nawet tanio.   Koszt to 2,7zl    [smsem 6,15zl] 

na miesiac Oo

Czy pakiet potem mozna zmienic w trakcie ?

Czy 1GB pamieci na dysku SSD starczy na pluginy itd ? 

ie068n.jpg
Opublikowano

Hosting, jak hosting ;) ale ten co ty podałeś jest według mnie słaby - Na pewno na nim nie uciągniesz 200 graczy jak ty to sobie myślisz :P są lepsze hostingi np: Pukawka.pl czy CraftSerwer.pl :) to są przyzwoite hostingi. Jeżeli szukasz hostingu do ochrony serwera przed atakami DDos to polecam OVH.PL (przykład) co do tego zmienienia w trakcie to raczej jest to możliwe.

Opublikowano

Nie polecam. Zrób serwer na GameServer.

Drogo tam

Przecie to starczy na max 7 graczy.

Jak ? Minimalny ram na 1 slota to 64mb.

Nie można zmienić w trakcie.

Pisalem do nich.Powiedzieli ze mozna.

Wg tego  tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/1156727-spis-hostingow-minecraft/

hosting jest na drugim miejscu co do poleconych przez userow mpcforum

ie068n.jpg
Opublikowano

Hosting, jak hosting ;) ale ten co ty podałeś jest według mnie słaby - Na pewno na nim nie uciągniesz 200 graczy jak ty to sobie myślisz :P są lepsze hostingi np: Pukawka.pl czy CraftSerwer.pl :) to są przyzwoite hostingi. Jeżeli szukasz hostingu do ochrony serwera przed atakami DDos to polecam OVH.PL (przykład) co do tego zmienienia w trakcie to raczej jest to możliwe.

Nie ma skutecznej ochrony przed DDos'em. Jesli chodzi o ten serwer chest to tylko pod jakiś serwerek jak chcesz sobie survivala z kumplem pograć. Jeśli chodzi właśnie o ten pakiet to do zabaw I survivala polecam!
Opublikowano

1GB?

Ja miałem serwa, gdzie grało łącznie z 1000 osób (nie równocześnie, ale tyle różnich nicków łącznie wbiło) + kilka światów + 35 pluginów + dane userów zajmowały 6GB.

Najlepsza pukawka.pl (oferta minecraft na maxcraft.pl).

Polecam ofertę MAX, ale oferta RAM też niezła.

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

Wlasnie sam sie o tym przekonalem.Fiberhost jest slaby.Wzielem pakiet dla testow.lava.Dalem 10 slotow.I pisze ze jest przyznane 10GB ram.Zbudowalem z 300 tnt i odpalilem ... Mulilo sie jak ... I serwer sie wylaczal ...

ie068n.jpg
Opublikowano

Starczy to jest wiek

Pisze wię wystarczy

Polecałbym zapłacić 60 zł i brać VpS, więcej Ram i możliwości, a do tego będziesz miał TS na 32 user... Lepiej na tym wyjdziesz, system tylko Debiam, a konfiguracja to tylko 10 min roboty, z poradnikiem google.

5255055987.png

Nowicjusz
Opublikowano

Czy oplaca sie wziasc na fiberhost pakiet chest ?

Daja tam 700mb [8 slotow] bukkit.

Nawet tanio.   Koszt to 2,7zl    [smsem 6,15zl] 

na miesiac Oo

Czy pakiet potem mozna zmienic w trakcie ?

Czy 1GB pamieci na dysku SSD starczy na pluginy itd ? 

Nie wystarczy. Jest to słaby pakiet, za niską cenę dla osób chcących pobudować ze znajomymi.

Wlasnie sam sie o tym przekonalem.Fiberhost jest slaby.Wzielem pakiet dla testow.lava.Dalem 10 slotow.I pisze ze jest przyznane 10GB ram.Zbudowalem z 300 tnt i odpalilem ... Mulilo sie jak ... I serwer sie wylaczal ...

Do serwera nie ma przyznawanej żadnej ilości RAM, więc już widać że piszesz bzdury bądź sam napisałeś do hostingu o przyznanie jakiejś wartości RAM.
Jeśli serwer Ci się wyłączał należało sprawdzić logi. Hosting nie chodzi o po serwerach i nie klika STOP....
Opublikowano

Miałem pakiet chest, i powiem tak.

Polecam ci, jest niedrogi a utrzyma spokojnie 7 osób na serwerze z 15 pluginami.

Ogólnie polecam ci hosting FiberHost.PL

Znów chwytam liny zła, by wydostać się z mroku dna...

Opublikowano

Nie polecam... Kiedys hosting byl bardzo dobry a teraz zenada. Lagi nawet przy niewielkiej ilosci pluginow i dobrze skonfigurowanym serwerze. A co do pytania polecam enderchst.pl. Serwer 10 slotow za niecale 8 zl i duzo ramu. A pakietu chest na fiberhost nie.da sie zmienic

Opublikowano

Nie polecam... Kiedys hosting byl bardzo dobry a teraz zenada. Lagi nawet przy niewielkiej ilosci pluginow i dobrze skonfigurowanym serwerze. A co do pytania polecam enderchst.pl. Serwer 10 slotow za niecale 8 zl i duzo ramu. A pakietu chest na fiberhost nie.da sie zmienic

Ta? Ciekawe kiedy miałeś tam serwer, pewnie z 2 lata temu... a lagi mogłeś mieć od źle skonfigurowanego serwera, ja tam ponad rok i wszystko śmiga elegancko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...