Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

800x600 / 640x480

gEk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam laptopa 15,9 cala lenovo g580 i zawsze gralem na niskich ( jakies tam wygladzania wlaczone) w rozdzialce 1024x786 na fpsach od 80 do 200 w zaleznosci od mapy/miejsca. Jakosc mimo niskich ustawien byla przyzwoita choc mam ust. Karty graf na wydajnosc.

Dzis zmienilem rozdzielczosc na 800x600 i 640x480 fajnie sie gralo wiecej fps i wgl ale jeden problem to to ze im mniejsza rozdzielczosc tym mniej czytelne czcionki, txt nawet przy maksymalnych ust graficznych. I moje pytanie czy jest mozliwosc zrobienia tak zeby na tych malych rozdzielczosciach czcionki txt itp byly bardziej widoczne?

Druga sprawa to taka ze mam ustawione fps max na 999 dzieki temu w zaleznosci od miejsca mapy mam od 80 do 200fps czasami jest to denerwujace bo np. Mam te 90/100/110fps albo mniej ale czuje takie lekkie rwanie tak jakbym mial ich 30.

Kiedy ustawie fpamax na 60 fpsy sa stabilne caly czas, wszystko chodzi idealnie bez lagow ale przy poruszaniu sie tekstury tak jakby sie rwaly takie dziwne paski przeskakujace przez obraz. Najlepiej to widac jak krece myszka albo ide w bok wtedy przewaznie na srodku widac takie rwanie tekstur.

Maksymalna czestotliwosc pulpitu to 60hz jezeli to cos da. Jak ustawiam mala rozdzialke to o tak mam 60hz jezeli to ma jakies znaczenie.

I3 3120m

gt 710m

4gb ram

sorki za haotyczne opisanie i bledy ale jestem na telefonie

Opublikowano

Co do czcionek, nic nie powiem, bo niestety nie wiem, ale jeśli chodzi o FPSy - Raczej nie ma sensu posiadanie tylu klatek, jeśli monitor ma odświeżanie 60Hz (to takie 60fps). Dlatego bardzo prawdopodobne, że przez to czasem "rwie" Ci obraz.

i5-4460 3.2GHz | MSI B85-G43 | CRUCIAL BALLISTIX 2x4GB DDR3 1600MHz | GIGABYTE R270X | INTEL 520 SSD 120GB | SEAGATE SATAII 500GB | THERMALTAKE SMART SE MODULAR 530W | ZALMAN Z3 PLUS

Opublikowano

Rwie ci obraz bo to 60 fpsow. Nawet na ultra w 60 fpsach bedzie rwalo. Jesli na sztywno ustawisz 144Fps'y nie bedzie rwalo ale przy spadkach bedzie dyskomfort. Mam to samo jak konwertuje filmy z kompa na tele :P 40-300fps i locka na 144 stawiam ale jak skoczy ponizej to rwie.

graphic.png
Opublikowano

No ale nie ma naprawdę sposobu na te "rwanie" obrazu przy 60fpsach? Szczerze wolę grać na tych max_fps 60 bo jak ustawie te fps_max 999 i fpsy skaczą od setki w górę to chodzi to mniej płynniej niż na stałych 60, tylko ten obraz troche wkurza ;3 nie przeszkadza czy cuś, ale jeżeli jest to "tylko" 60fpsów to chciałbym też aby to jakoś wyglądało.

A taka sprawa przy okazji, wy też tak macie że po otwarciu tabeli (TAB) wydajność spada? tzn. fpsy spadają i np. jak ide z otworzoną tabelą to widzę jak wydajność spadła, że nie jest już płynnie tylko tak tnie lekko.

Aha i jaka najlepsza rozdzielczość do gry na 60fpsach na laptopie 15,9' ? Aktualnie gram na full screnie (bez pasków) na 1024x768, im mniejsza rozdzielczość tym jakość słabsza, więc chciałbym aby to wyglądało przyzwoicie i zamiast kwadratów były normalne głowy ;) Jeżeli ktoś zna jakieś triki dot. karty gt 710m jak to podkręcić czy odblokować jakieś fajne funkcje pod wydajność to mozę pisać ;)

Dzięki i po + macie.

Opublikowano

No ale nie ma naprawdę sposobu na te "rwanie" obrazu przy 60fpsach? Szczerze wolę grać na tych max_fps 60 bo jak ustawie te fps_max 999 i fpsy skaczą od setki w górę to chodzi to mniej płynniej niż na stałych 60, tylko ten obraz troche wkurza ;3 nie przeszkadza czy cuś, ale jeżeli jest to "tylko" 60fpsów to chciałbym też aby to jakoś wyglądało.

A taka sprawa przy okazji, wy też tak macie że po otwarciu tabeli (TAB) wydajność spada? tzn. fpsy spadają i np. jak ide z otworzoną tabelą to widzę jak wydajność spadła, że nie jest już płynnie tylko tak tnie lekko.

Aha i jaka najlepsza rozdzielczość do gry na 60fpsach na laptopie 15,9' ? Aktualnie gram na full screnie (bez pasków) na 1024x768, im mniejsza rozdzielczość tym jakość słabsza, więc chciałbym aby to wyglądało przyzwoicie i zamiast kwadratów były normalne głowy ;) Jeżeli ktoś zna jakieś triki dot. karty gt 710m jak to podkręcić czy odblokować jakieś fajne funkcje pod wydajność to mozę pisać ;)

Dzięki i po + macie.

Osobiście mi CS tnie cały czas (50 klatek  <3 ) więc różnicy nie czuje.

A z rozdzielczością musisz pokombinować sam, tak samo z ustawieniami graficznymi.

A karty na lapku bym nie podkręcał...

THE CAKE IS A LIE

1441013.1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...