Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Singed S4 - Wciąż grywalny Mad Chemist.

double.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widzialem na forum, zadnego poradnika do Singeda, a ten nieco niezrownowazony umyslowo chemik dalej potrafi namieszac, nawet samemu wygrac gre. W tym poradniku pokaze wam, jak JA gram Singedem.

7057414137982071270060.jpg

Singed to postac AP na topa. Jeden z lepszych, ale w nizszych dywizjach niedoceniany, moze dlatego, ze early, mid < lategame + jest dość dość trudny. Wiec czytajcie uważnie brązy i silvery to niedługo możecie stamtąd wyjść :D

Summoner spelle.

5193614137982071270060.jpg

Wiadomo, ze jako Singed chcemy popierdalac jak Vin Disel w Szybkich i Wscieklych, a Ghost po ostrym nerfie zapewnia nam najwyzej szybkosc ciuchci Tomka. Lepszy flash, wiecej mozliwosci + teleport wiadomo, przy ostrym pushowaniu linii zawsze potrzebny.

Runy

6252214137982071270060.jpg

Najlepsze runy na Singeda, wszystko co potrzebne w nich mamy.

@Edit zauwayzlem, ze w obrazku jest blad. Zamiast Greater Quintessence of Attack Speed ma byc of Movement Speed.

Masterki

4328714137982091270060.jpg

Duzo graczy Singeda woli zagrac 0/21/9 dla speeda, ale szczerze tego naszego upragnionego Vin Disla to z nas nie zrobi, a zawsze lepiej wiecej bic, wiec polecam standard ap topa 9/21/0.

Skille

9656614137982101270060.jpg

double, dlaczego W tak pozno? No bo juz Ci mowie.

Cale early gramy ostroznie, pushujemy lane, wracamy, pushujemy lane, wracamy. Zawsze miejcie sobie do trinketa dodatkowy ward i nic nam nie grozi. Potrzebny nam dmg, wiec najpierw all-in Q i E.

BUILD

Early game build

2922714137982101270060.jpg

Podstawowy build, na tym opieraja nie nasze wszystkie glowne itemki. Wszystko sobie ulepszacie w miare potrzeb.

Full build

6778314137982101270060.jpg

Dobra z tym buildem jesteśmy Usainem Boltem i Mendelejewem w jednym.

Zapierdalamy 120km/h, a i przeciwnicy padaja jak szczury na trutce.

RANDUIN - Survi, a jak dopadniemy ADC to już nam nie ucieknie w połączeniu z slowem Rylaia.

RYLAI - Tez survi, ostry slow + damage. No podstawa.

TORMENT - DMG DMG DMG * nieco hp.

MERCURY - najlepsze butki na Singeda, slowy nam nie straszne, ew. mozna te na speeda.

SERAPH'S EMBRACE - bez many nie istniejemy, bez tego nic nie zrobimy + tarczka + DMG.

BANSHEE - Przeciwnik ma duzo CC do zatrzymania Ciebie? Pierdol to i zablokuj.

ewentualnie możemy sobie coś zamienić na : RoA, Spectrala, Sunfire, Spirit Visage etc

Tricki

Tutaj dodam link do tematu pewnego uzytkownika, bo sam uzywam tych trickow bo nadal wszystko dziala (z buildu na solomidzie).

http://www.mpcforum.pl/topic/998279-tutsinged-tricki/?hl=%2Bsinged#entry8232685

Jak grać

Early game

Pushujemy i nie przestajemy, musimy usmiercic jak najwiecej minionow w jak najkrotszym czasie. Pamietajcie byc przygotowanym na ganki (skutek pushowania) i pushowac fale do konca przed recallem. Staramy sie uzywac swojej trucizny do odpychania od nas przeciwnika, ulatwiajac sobie farmę. Ostro napierajcie w przeciwnika jesli probuje last hitowac, on wam za duzo nie zrobi, a pewnie sie przestraszy. Pamietajcie o manie. Ja najczesciej recalluje pierwszy raz po wbicu 6lvl, bo nie mam juz many, a wystarczajaco golda, zeby kupic Tear of the Goddess. + ewentualnie butki, warda, potki.

Jak mamy TP to spokojnie mozemy wracac nim na linie po recallu i zakupach, a fala (wczesniej spushowana) akurat na nas nachodzi. Po zdobyciu 6lvl nie bójcie się wypalać ulta nawet do harrasu i grajcie jak najbardziej agresywnie.

Mid game

Tutaj zaczynamy zyskac moc, niedlugo bedziemy mieli Rylai. Mozemy zaczac przyczepiac sie do teamu, pushowac inne linie.

Zostawiajcie kille midowi i adc, asysty + wasza farma zdecydowanie wystarczy.

Late game

Tu juz nasza wolna wola. Walczymy jak najwiecej i polujemy na carry. Skupiamy sie na tanky itemach, bo mamy juz wystarczajacy dmg. Biegajcie po Team Fightach jak pojebani, bo wasz Rylai daje straszną przewagę.

TO TYLE :) JESLI COS JESZCZE DODAC, MOZE MATCH-UPY CZY COŚ PISZCIE! Jak się podoba dajcie + :)

@update

- poprawiłem parę niedociąnięć z czcionką i kolorami

- dodałem ewentualne zamienniki itemków.

Metin2 prywatne serwery - Makarov i Double.

Metin2 PL - R3Double (Diumar)

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png

Opublikowano

hmm.. Wydaje mi sie, ze RoA jeszcze fajnie dziala i za liandy mozna wymienic... a tak to fajnie opisane

Torment daje nam taki boost do DMG, że to się w głowie nie mieści, a survi mamy wystarczające. Oczywiście RoA można sobie dodać - zapomniałem o nim w ewentualnych itemkach. Jak się podoba zmotywuj plusikiem :)

@Piekarzewski

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png

Opublikowano

Widziałbym tutaj raczej RoA, bo pasywka.

Za każde 100 many mamy 25 HP. Trochę to daje. :)

RoA jest dodane jako pierwszy item opcjonalny. Singedem zagralem okolo 230 gier, testowalem różne opcję i ta ma najlepsze efekty.

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png

Opublikowano

Daleko na takim buildzie i stylu gry nie zajdziesz :) ,ale poradnik jak najbardziej w porządku tym bardziej ,że jest to twój styl gry szanuje to

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Daleko na takim buildzie i stylu gry nie zajdziesz :) ,ale poradnik jak najbardziej w porządku tym bardziej ,że jest to twój styl gry szanuje to

Na razie zaszedłem do D5 :) Gram stylem Dyrusa, on też preferuje inne itemki nad RoA, ale jak mówie, RoA jak najbardziej available, a nawet CORE na Singedzie, to po prostu mój build do przetestowania :D

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png

Opublikowano

Fajny poradnik :D Muszę sobie chyba sprawić tego champa i sprawdzić co potrafi, brawa :D

''Wolę by ma córka zaczęła się sypać. Niż żeby mój syn wsypał jakiegoś typa''

Opublikowano

Singed jest chorym championem, biegasz tym i biegasz, a ludzie chasują za Tobą jak głupi i nawet nie orientują się kiedy ich HP spada i spada jak dz*wce majtki.

''Wiadomo, ze jako Singed chcemy popierdalac jak Vin Disel w Szybkich i Wscieklych, a Ghost po ostrym nerfie zapewnia nam najwyzej szybkosc ciuchci Tomka.'' 

''Lubię to''.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...