Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Role Play czy RPG

MaXeLs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko wszystkim potrzebuje waszych opiń majnkrafterzy !

Pierwsze 20 głosów wygrywa wiec wybierać !

ROLE PLAY

Serwer na ktorym zaczynasz jako zwykły czlowiek.. mozesz zostac policjantem.. burmistrzem lub kims innym pracujesz i kupujesz pojazdy oraz domy i firmy i dbasz o swoj stan konta lub zostajesz skromnym czlowiekiem i prowadzisz sklep

RPG

Serwer na ktorym musisz dbac o swoj ekwipunek jak i mounta i peta .. musisz dbac o ranking poziomu itp mozna wykupic domek by miec wiekszy schowek na itemy itp.. robisz questy i pomagasz panstwu. Do wyboru sa 4 wioski.

WYBRAĆ KTÓRY LEPSZY TO SA KROTKIE OPISY PO WYBORZE BEDZIE REKLAMA Z KONKRETAMI!

Opublikowano

To i to.. Ale osobiście wybrałbym Role Play'a ale tylko gdyby był bardzo dobrze dopracowany.

Opublikowano

hm a ja dalej nie wiem jaka jest różnica między RP, RPG , role playa ,role play game ? no poza tym jedynym wyrazem , literka

jak dla mnie to jedno i to samo  z tym że tak jak podałeś przykłady powyżej

ROLE PLAY - teoretycznie sam tworzysz swoja postać , historie, nie jesteś ograniczony do ścisłych schematycznych zadań (teorytycznie bo i tak większość takich serwerów opiera sie na jakimś utartym schemacie np takim jaki ty przedstawiłeś)

RPG - twoim celem jest podążanie z góry narzuconą ścieżką , niby masz wpływ na postać jaka grasz ale jest on ograniczony do ścisłych ramówek jakie określa zamysł fabuły (np do zadań) .

RPG (role play game) - zauważyłem że często serwery tego typu narzucają jakiś specyficzny styl pisania , zachowania po to aby gracz jak najlepiej odgrywal* swoją postać , choć jest to dość bezsensowny zabieg ograniczający graczy, nawet zwykły survival można zaliczyć do rpg(choć może wydawać sie to naciągane) to gracz na takim serwerze też odgrywa jakąś rolę (nie chodzi tu o sztuczne zachowanie typu jestem kowalem to robię tylko miecze) np zły złodziej który okrada biednych graczy

wracajac do tematu :P

to z miłą chęcią zagrał bym na serwerze seampunk z porządna ekonomią i towny (no czyli taki ROLE PLAY) , i jakieś klasy

:/ może żle piszę . któż to wie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...