Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

TTTTTTOMA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Składam sobie komputer i mam pewne wątpliwości :unsure: . niewiem czy te 3 elementy będą do siebie pasować :

Karta graficzna

GIGABYTE RADEON HD5450 1GB (GV-R545-1GI)

Płyta główna

ASRock FM2A88M PRO+

Procesor

AMD APU A4 6300 <- Jak ktoś zna lepszy w tej samej cenie który będzie pasować to niech poda :-)

Opublikowano

Jaki masz budżet na procesor? Te płytkę już masz?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Tą płytkę kupujesz nową? Z tego co widzę to nówka jakieś 200zł.

Czyli budżet na procek i płytke masz 350zł?

Opublikowano

Wg mnie lepiej w tym przedziale cenowym kupić uzywke/nowke h81m-p33 + g3258 + jakies tanie chlodzonko np. uzywke spartana 924. Zestaw gniecie amd i do tego bardzo tani.

Opublikowano

Do pentiuma wystarczy chlodzenie boxowe. 4,2/3 spokojnie wyciagnie

Opublikowano

Ale ja pytam czy TE części będą do siebie pasować:

Procesor Do Płyty głównej

Karta graficzna Do Płyty głównej

@Jamnik007 

Ten zestaw do H.. nie podobny. A zresztą nie o to prosiłem. Pytałem czy części będą do siebie pasować.

Opublikowano

Tak pasować będą, jednak w tej cenie jest to kompletnie nieopłacalne. Bo za taką sumę masz dużoooo wydajniejszego pentiuma.

Nie wiem po co ci te części ale o graniu zapomnij, chyba że gry przeglądarkowe bądź pasjans w Windowsie.

Opublikowano

A dokładnie o które kompomenty chodzi ? Karta graficzna raczej opłacalna za 115 zł , niezłe opinie czytałem. Ale procek, ok wiem dupa. Jak byś mi znalazł dobrą płyte główną ATX, nie mATX bo mi musi do obudowy pasować. I lepszy procesor, byle nie intel i3 itp.

Będe mieć 6 wentylatorów. Także kompomenty nie powinny sie nagrzewać.

Heh. Składam b.dobry zestaw za małą cene :P

Opublikowano

Wg mnie lepiej w tym przedziale cenowym kupić uzywke/nowke h81m-p33 + g3258 + jakies tanie chlodzonko np. uzywke spartana 924. Zestaw gniecie amd i do tego bardzo tani.

i szukasz jakieś używki gtx 460

­

Opublikowano

Kto powiedział, że nieinteresuje ? Ja tu zaraz zwariuje!!!!!..... Jeszcze chwile poszukam, a później se w łeb strzele.

Opublikowano

Czego poszukasz kolejnego nieopłacalnego AMD?

Już ci 3 osoby napisały co kupić. Może nie zauważyłeś to napiszę jeszcze raz.

Płyta: http://allegro.pl/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-s1-h81-dualddr3-i4699184748.html

Procesor - http://www.morele.net/procesor-intel-g3258-socket-lga1150-64bit-3-2-ghz-53w-cache-3mb-box-bx80646g3258-647919/

Pentiuma kręcisz do 4,2/3

Podkręcony pentium gniecie KAŻDY inny procesor w tym przedziale cenowym. Nic lepszego nie znajdziesz.

Opublikowano

Jprdl. Ile jeszcze pokażecie mi tyh h*jskich microATX. CZMU NIE ATX ? MUSI BYĆ microATX !? microATX mi do obudowy nie pasuje... LoL

A procesor, ok przekonałeś mnie ale znajde sobie taniej niż 260 zł

Opublikowano

Jprdl. Ile jeszcze pokażecie mi tyh h*jskich microATX. CZMU NIE ATX ? MUSI BYĆ microATX !? microATX mi do obudowy nie pasuje... LoL

micro- mniejsze wiec wejdzie

ta kwestie uwazam za skonczona

­

Opublikowano

Za ile go kupisz to już nie moja sprawa, tylko pamiętaj żeby kupić dokładnie ten model G3258. On ma odblokowany mnożnik.

Co ci się w microATX nie podoba? Z ATX nie zmieścisz się w budżecie, chyba że możesz go zwiększyć.

Opublikowano

@TTTTTTOMA tą płytę główną co podałeś ASRock FM2A88M Extreme 4+ to ja ją mam powiem ci że bardzo dobrze się sprawuje dałem 1700 zł jakoś za kompa (złożenie) procek amd i jakoś gry na max i ultra latają :), jak nie jesteś jakimś maniakiem że hoho to ja ci polecam płytę :), wiadomo że to nie będzie to samo co płyta pod procki pod intela ale da się grać :)

Ker169.gif

Opublikowano

@TTTTTTOMA tą płytę główną co podałeś ASRock FM2A88M Extreme 4+ to ja ją mam powiem ci że bardzo dobrze się sprawuje dałem 1700 zł jakoś za kompa (złożenie) procek amd i jakoś gry na max i ultra latają :), jak nie jesteś jakimś maniakiem że hoho to ja ci polecam płytę :), wiadomo że to nie będzie to samo co płyta pod procki pod intela ale da się grać :)

Ty chyba niezbyt zrozumiesz że w takim budżecie jak on ma amd to nieporozumienie. To że ty kupiłeś jakiegoś nieopłacalnego amd to nie znaczy że on ma też popełnić ten błąd.

Acha. Ok , znalazłem sobie nową fajną obudowe. Jak ktoś chce luknąć to prosze :

http://www.morele.net/obudowa-corsair-carbide-series-spec-03-cc-9011052-ww-640219/

Płytka będzie pasować :-) dzięki wszystkim. Jak ktoś znajdzie coś lepszego to pisać ;-)

Tak, będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...